2020-04-18 783 瀏覽
呢間紙飛機親子餐廳初初開張嘅時候個個星期都爆場,完全訂唔到位,所以我一直都未試過。最近因為多咗時間留喺屋企,就帶埋小朋友嚟玩吓。入面嘅玩具都好精緻,有好多唔同款式,無論男孩子定女孩子,一歲定七歲,都有嘢啱玩。加上佢有好多木材嘅元素,感覺好簡約好舒服。餐廳打理得非常乾淨,我肉眼真係睇唔到有污糟嘅位置,在疫情下令我相當之有信心!呢個沙池我尤其欣賞,因為其實佢係一啲細細粒嘅木珠所造成,安全得嚟又唔會整污糟。呢個親子閱讀空間我覺得真係可以坐半日。講返啲食物,自從有小朋友之後,其實我都去過好多唔同嘅親子餐廳,出面親子餐廳嘅食物通常都係一般嘅小食意粉之類,不過見到介紹話呢度係食江浙菜,我就已經好好奇呢度唔知食咩嘅呢!呢個前菜有四小碟,分別係木耳、南瓜、口水雞同埋素鵝,一食就覺得好驚喜,因為冇諗過去到親子餐廳,竟然可以食到好似小X國咁嘅水準! 另外仲叫咗個牛柳年糕,呢個年糕好得意,唔係平時見開嗰啲年糕,而係好似骰仔咁細粒嘅年糕,加埋佢個醬汁好好味又唔覺溜。然後仲叫咗一個蕃茄豆苗,店員一捧上枱我即刻嘩一聲,因為成個賣相真係好吸睛,首先係有綠色嘅豆苗,加上一個去咗皮嘅蕃茄,中間挖空咗再釀入本菇,雖然係
呢個親子閱讀空間我覺得真係可以坐半日。
前菜拼盤
創意牛柳年糕
然後仲叫咗一個蕃茄豆苗,店員一捧上枱我即刻嘩一聲,因為成個賣相真係好吸睛,首先係有綠色嘅豆苗,加上一個去咗皮嘅蕃茄,中間挖空咗再釀入本菇,雖然係一個素菜,但無論味道同口感都好豐富,我真係覺得好驚喜!
上湯鮮茄有機豆苗
最後食埋個甜品,又係小朋友至愛,我就鍾意佢係用新鮮生果,食甜品都食得健康啲!
熔岩吐司
順帶一提,因為郵輪碼頭有片大草地,所以呢間親子餐廳仲推出野餐懶人包,可以訂食物同免費借用野餐墊,然後去同陽光玩遊戲,又係一個另類選擇,真係夠哂方便!
呢度唔單只係小朋友嘅世外桃源,我覺得都係一個俾大人洗滌心靈嘅地方
,大家都好開心咁渡過一個下午。
前菜拼盤
創意牛柳年糕