疫情緩和球場重開,同老友去觀塘睇波Boot, 復出迎戰友誼波。睇完就去食晚飯, 老友推介呢間餐廳, 話好chill 又有feel. 去到鋪頭見到入面人頭湧湧, 要攞飛等。不過等位期間可以玩下lift口果部足球機打發時間,。等左十分鐘就有位。餐廳有好多部電視播球場, 適逢球季重開, 一班老細食野睇波就fit曬。餐牌, 杯墊, 裝飾都好有心思, 名正言順運動主題餐廳。我地點左脆烤雞翼同ribs, 當然唔少得啤酒。啤酒$38一pint 抵飲。上菜, 先講脆烤雞翼。雞翼烤得好好, 外面脆, 裡面juicy, 雞翼size 適中, 食得過癮, 值得推薦。到ribs, 點左半份, 美式烤豬肋骨(半條)$178. ribs 都大份, 肉夠入味, 亦都唔會好柴。配菜都發揮正常。結論, 香港sports bar唔多, 呢間the stadium 裝潢擺設有心思, 坐得舒服, 差唔多個個位都可以望到電視。有露天位可以一呼一吸, 秋天上去chill 下嘆杯啤酒, 睇下波, 人生樂事也。

stella

上菜, 先講脆烤雞翼。
脆烤雞翼

美式烤豬肋骨(半條)
2020-06-27
stella
脆烤雞翼
美式烤豬肋骨(半條)