2019-02-15 318 瀏覽
情人節無訂枱又遲放工又想食西餐,原本諗住去同區Olea,不過8:30到都waiting list排第六,即係唔使等,結果腦筋一轉,諗起海堤樓下重有幾間西餐廳,所以過去望一望啦!因為有一兩年無直接去呢間餐廳(通常外賣佢嘅恐龍骨餐-超好食),所以無乜期望⋯結果去到完來嗰邊開咗幾間新餐廳,咁當然要選間⋯唔好太貴㗎喇😅!咁,Resto同隔離兩間西餐廳都有情人節套餐,不過隔離貴50%啲嘢食又唔算好啱口味,所以就選擇咗Resto啦!佢個set有湯或Resto Salad選擇,個湯係cream soup又真係幾creamy就黎又唔太thick,而個salad啲菜新鮮,上枱已加油醋同一點cheese cube, refreshing得黎又照顧到口感同味道,好食!跟著主菜可以選兩份,佢寫話「Any two of」牛排或grill三文魚或from vegetarian meal,照顧到各方面;由於我哋都好牛排,而通常一般餐廳寫Any two of通常只可每樣限叫一份(之前Outback同其他餐廳試過)結果諗住加錢叫兩份steaks,佢話ok又唔使加錢,加分!結果來到絕對唔hea,塊排大到我另一半食唔晒,肉

跟著主菜可以選兩份,佢寫話「Any two of」牛排或grill三文魚或from vegetarian meal,照顧到各方面;由於我哋都好牛排,而通常一般餐廳寫Any two of通常只可每樣限叫一份(之前Outback同其他餐廳試過)結果諗住加錢叫兩份steaks,佢話ok又唔使加錢,加分!結果來到絕對唔hea,塊排大到我另一半食唔晒,肉質有彈性但唔會hard to chew,grill過有grill印但唔會燶,味道可口肉味濃!

主菜後就上甜品,coffee味蛋糕,鬆軟但有啲濕,酒味濃,都幾好食!

其實個餐仲包咗兩杯wine,不過我哋唔好,所以叫了兩杯strawberry smoothies,不過佢第一次黎咗杯mango smoothie我都算,跟著同咗三個waiter/waitresses講再黎第二杯都係mango,不過佢都有同我轉返,而佢嘅smoothies都打得好幼滑又唔會太甜,而且轉飲品都無加我錢,所以最後都比返like啦!
美味牛排
Resto  Salad