2020-07-16 1428 瀏覽
而加食飯除左好味,可以打卡都好重要,是晚黎左HESHEEAT,一間出名的港女打卡店(?),哈哈,粉紅色裝修真係好正。同朋友一早約實黎呢度,攞定位,繁忙的晚飯時段都有排等㗎。入座前,店員先量量體溫,坐低後,便送上餐牌同水,過程中餐廳感覺衞生。好肚餓,一口氣叫左好多野,連甜品都plan好叫後上,哇哈哈,對住咁耐無見嘅朋友當然要盡興食啦。飲品先到,叫了凍朱古力咖啡&oreo奶昔。杯啡勁香濃,強烈的咖啡味中漸漸滲出朱古力味,苦甜度適中十分啱口味,好好飲呀~朋友杯奶昔都好正,賣相靚靚之餘又係好好飲,濃郁oreo味加上超滑嘅奶,朋友話呢杯野做好飽肚添呀。點了一款炸物小食,炸珍寶蟹棒&芝士年糕配日式蛋黃醬,主要原因係我倆都鍾意食芝士年糕。炸得香口不油膩,上枱時熱辣辣抵讚。蟹棒一絲絲蟹肉很鮮甜,年糕煙煙韌韌口感好正,兩樣都好好味喎。主菜要左燒烤bb豬肋骨配薯條,本來送薯蓉的,但我倆一致覺得轉做薯條會好食啲,哈哈。豬肋骨軟腍,一切就開不黏骨,非常易食,調味也不錯,bbq醬好正。薯條十分脆身,而且份量不少,比想像中大份飽肚。還點了蕃茄芝士火雞胸牛角包配田園沙律,牛角包香脆滿牛油香,芝士厚身味道濃郁,火雞胸

還點了蕃茄芝士火雞胸牛角包配田園沙律,牛角包香脆滿牛油香,芝士厚身味道濃郁,火雞胸的火腿好有肉感,一點都不油膩,加上蕃茄多汁同千島醬,整體味鮮濕潤,不會有食麵包就乾爭爭嘅感覺。
最後就梗係甜品啦,揀左要朱古力花生醬焦糖香蕉配杏仁雪糕厚焗鬆餅,個名好長,哈哈。
朱古力同花生醬基本上係裝飾品,塗了在碟底,的確係好好睇。厚班戟真的超厚,外層脆身入面但係軟綿綿㗎。
滿滿的蛋香好好味呀!旁邊附上蜜糖同榛子醬,愛甜食的我當然係倒哂落去啦,好正好正,非常滿意。
食物份量比想像中大份,兩個人點咁多好飽呀~
2020-07-08