2019-05-20 107 瀏覽
Bingo and Cook 地點真係超方便,一出銅鑼灣地鐵站就到。一入到去就見到好chill好舒服嘅裝潢,真係好岩同一班friend黎食好嘢兼打卡。個人超中意佢嘅韓式無骨炸雞,我地另外仲追加個炸魷魚($40),賣相靚得黎之餘真係好好食。店員仲好好人,幫我地剪開咗啲魷魚,等我地易啲食。炸雞有少少辣,好過癮,外脆內熱,炸粉一啲都唔厚,啲雞肉又好嫩滑。魷魚都幾大份,又新鮮又有咬口,都幾抵食。值得一提嘅係佢嘅炸雞入面有一舊好細嘅完整薯仔,勁有薯仔味,真係好驚喜。另外我地仲嗌咗個海鮮嫩豆腐火鍋,材料勁豐富,份量都幾多,有硯、青口、蝦、魷魚、豆腐同韓式粉絲。啲海鮮都好新鮮,撈埋佢嘅韓式辣醬落啲湯到,真係好好食。海鮮葱餅有勁多海鮮同葱,唔會油淋淋,咸度適中,食落感覺好健康。最後嗌咗杯水蜜桃碳酸水,凍冰冰咁飲落好清新,一啲都唔會太甜。佢仲加咗兩片檸檬係入面,又解渴又好飲。

韓式無骨炸雞加魷魚

海鮮嫩豆腐火鍋