2020-06-25 1390 瀏覽
聽日又放假,今晚chill一chill🎉收工約咗朋友黎呢間bookmark咗好耐嘅何蘭正聚下~呢度最出名係手工啤同fusion菜💛-▪️24 小時慢煮伊比利亞叉燒, 玫瑰露九龍醬園 豉油皇鹵獅頭鵝肝配溫泉蛋, 香噴噴豬油撈飯 慢煮過嘅半肥瘦叉燒口感嫩滑,帶點稔~鵝肝鹵得好入味,入口溶化嘅油脂香好正。豬油撈飯都好香口,但係食落唔會好油膩,篤穿埋溫泉蛋再撈豬油撈飯,口感更豐富,好快就清晒成碟☺️▪️🦐香煎海虎蝦球炒羽衣甘藍配擔擔風味煎腸粉蝦球幾彈牙,腸粉煎過帶點香脆,再配上擔擔風味醬汁,好惹味!▪️蔥油涼拌泰國王鱔 配醬油漬牛油果🥑萵筍沙律呢道菜都好有驚喜☺️喺其他餐廳都食唔到,fusion味十足!!黃鱔好爽口,上面有少少麻汁撈埋好開胃,京蔥涼拌好啱夏天食👍🏻而且牛油果熟度剛好幾軟滑,加埋醬油超入味!而且萵筍切得好薄身,三樣嘢加埋一齊,口感層次豐富💯▪️開心果露丸子是日特色糖水有機會每日不同,要問問店員,今日係開心果露,呢個甜品係其他地方好少有!開心果味幾濃,仲有煙韌嘅白玉丸子,好有驚喜嘅甜品~▪️獅子山下 (5.2%)呢杯手工啤真係大力推介比女生/酒量淺的吃貨飲!我本身酒量麻麻,但呢杯果香味較重,幾清
聽日又放假,今晚chill一chill🎉
收工約咗朋友黎呢間bookmark咗好耐嘅何蘭正
聚下~呢度最出名係手工啤同fusion菜💛

慢煮過嘅半肥瘦叉燒口感嫩滑,帶點稔~
鵝肝鹵得好入味,入口溶化嘅油脂香好正。

▪️🦐香煎海虎蝦球炒羽衣甘藍配擔擔風味煎腸粉
蝦球幾彈牙,腸粉煎過帶點香脆,再配上擔擔風味醬汁,好惹味!

▪️蔥油涼拌泰國王鱔 配醬油漬牛油果🥑萵筍沙律
呢道菜都好有驚喜☺️喺其他餐廳都食唔到,
而且萵筍切得好薄身,三樣嘢加埋一齊,口感層次豐富💯

▪️開心果露丸子
是日特色糖水有機會每日不同,要問問店員,

▪️獅子山下 (5.2%)
呢杯手工啤真係大力推介比女生/酒量淺的吃貨飲!

我本身酒量麻麻,但呢杯果香味較重,幾清新,一d都唔苦,非常易入口,而且仲幾大杯👍🏻
每樣食物都好有驚喜,fusion 菜令到我喜出望外,而且味道高質!環境都好啱relax吹下水~下次會再黎試埋其他fusion菜🤩
  • 獅子山下
  • 24小時慢煮伊比利亞叉燒,酒香獅頭鵝肝配溫泉蛋,香噴噴豬油撈飯