2020-09-27 1760 瀏覽
☕️Espresso Alchemy ☕️位於尖沙咀The Mira最低層有一間餐廳嘅咖啡好出名 成日都想去飲今次終於約埋班朋友一齊去俾我哋搵到個靚位個backdrop勁靚Cold Blew $59用咗單一埃塞俄比亞嘅咖啡豆一啲都唔苦 比較有果香同nutty 亦都偏酸難得嘅精品咖啡☕️Rose Tea Latte $48呢個Latte真係超級有玫瑰香🌹上層係打成細滑嘅泡沫再飲一啖就有濃厚嘅奶香 值得推介Earl Grey Chocolate (Large) $44覺得呢個組合好特別🍫所以都叫咗一杯嚟試吓Earl Grey混和朱古力味原來又幾夾如果冬天飲就更加正添 成個人暖粒粒煙三文魚沙律$78🥗呢個真係值得推介咁平嘅價錢係街到都買唔到咁多三文魚而且沙律菜十分之新鮮 咬落去好脆仲配埋蕃茄乾 橄欖 黑醋作為頭盤十分開胃蟹肉味噌扁麵$123用咗勁多蟹肉 蘑菇🦀而且扁面十分之掛汁所以條條都食到勁多蟹肉同味噌香煎虎蝦配蘆筍辣蕃茄汁意粉$123呢個意粉跟咗三隻超大嘅虎蝦🦐咬落去十分之彈牙再配埋辣番茄汁 感覺都幾開胃Tiramisu $49芝士十分之滑身🍨配埋下層浸滿左Espresso嘅手指餅一齊食呢個真
☕️Espresso Alchemy ☕️
今次終於約埋班朋友一齊去