2020-05-08 2365 瀏覽
home office臨近尾聲,早兩日趁最後可以偷閒既日子去左荃灣食雞煲~早鳥優惠19:30前埋單每位減10蚊!鋪頭好大,座位寬闊,而且而家店員都安排隔枱坐,所以感覺都幾舒適同安全。雖然店內不停出現"食雞煲打邊爐,唔駛點豉油既",但係佢依然有設有一個基本既調味料area~入座無幾耐就會先上雞煲,可選辣度,我地叫左小辣。雞件份量剛剛好,唔會太多或者太少。一上枱就聞到勁香~~~超吸引!!而且雞件肉質唔算鞋,都幾好食。食完雞煲就可以落上湯開始打邊爐~~~食物種類選擇好多,我地叫左兩碟唔同既牛肉。但兩碟牛肉唔係好分到邊款同邊款哈哈,但肉質都係好食既~羊肉方面味道比較出,好好食~海鮮類一般。花膠大大塊,好多配料新鮮度都唔錯。自家製響鈴卷比較特別,比平時食既厚實,確保就算浸耐左少少入面都仲會脆。打邊爐我最鐘意叫萵荀~另外就係臭臭地既菜例如皇帝菜同西洋菜~~~呢到都有西洋菜,另外仲有娃娃菜之類可供選擇。飲品選擇唔算好多,但cover到唔同人既需要,有汽水,無糖茶等等~而且佢可以直接用qr code落單,好方便~唔洗驚場地太大,叫極都叫唔到店員落單~另外就係佢地既上菜速度好快,落單無耐就已經上到菜!

羊肉方面味道比較出,好好食~

2020-05-05