2020-11-03 355 瀏覽
之前去韓國同日本旅行都見過當地好出名嘅吉列牛扒,咁岩知道香港都有得食,梗係要去試吓啦。🤪一坐低店員比嘅第一樣嘢唔係水亦唔係餐具,而係一張用QR code落單嘅紙。而最想試嘅吉列牛扒都有出現係lunch set到,但好奇怪嘅係最出名嘅忌廉烏冬竟然只可以散叫,都有啲不解。🤨🤨成個定食一嚟到都幾誇張,一大碟吉列牛以及配菜白飯麵豉湯,配埋可以即燒嘅燒爐,打卡絕對係一流呀🤩吉列牛輕輕燒過兩面後食落肉質就麻麻,甘既價錢絕對可以食d質素再好小小既🙁而配菜都係普通豆腐、沙律菜同車厘茄配芝麻醬,感覺上無咩誠意。而個麵豉湯極其量只可以話係唔凍,非常失望😭😭而個烏冬就唔錯啦,上面嘅忌廉好多鋪到滿滿的🤤而個烏冬都好有咬口,一啖烏冬一啖咖喱忌廉汁,絕對係幸福嘅感覺🥰另外需要一提嘅就係店員基本上送完餐之後,2個企左喺度淨係玩電話,下次應該唔會再來了😣

吉列牛定食

咖喱忌廉牛肉烏冬