2020-01-21 1508 瀏覽
晚上我們二人突然想起次次行經都見到好多人等候入座的餐廳~牧羊少年咖啡館,於是決心今晚排隊都要試。可能今日係星期一,唔係太多人輪候,服務員問是否已訂枱,我話無,佢話要攞飛,好好彩,服務員話我地係輪候第三張枱。噢!原來是可以訂枱的等候了約15至20分鐘,卒之輪到我們入座了,入面環境唔差,氣氛幾好,好多枱,地方尚算寬敞,行過時起碼唔會撞到人地張枱。我們被安排坐最入的卡位4人枱,這點我要稱讚這間餐廳,唔會因為係4人枱就唔按号碼叫座,2人都比坐。不過好好的環境被附近的食客打擾了,兩張枱的女仕們由我地坐低前高談闊論到我地埋單佢地都未講完,嘥晒餐廳氣氛坐下,看看餐牌,餐牌內既選擇都唔少,有pizza,有主菜,有......嘩,仲有扒。因為係第一次試尼間,我地卒之揀晚市套餐。套餐除左主餐仲包一杯餐牌內不含酒精既飲品同埋一件蛋糕。我地最後揀左明太子蝦意粉配凍原味coco朱古力,另外手工牛肉漢堡 + 薯條配菠蘿芒果沙冰。明太子蝦意粉~大大隻蝦,隻隻都好爽,好有口感, 明太子不是只係係意粉面,而係已經 與意粉拌在

套餐除左主餐仲包一杯餐牌內不含酒精既飲品

明太子蝦意粉

手工牛肉漢堡+薯條

凍原味coco朱古力

菠蘿芒果沙冰

明太子蝦意粉~大大隻蝦,隻隻都好爽,好有口感,
明太子不是只係係意粉面,而係已經
與意粉拌在一起,啖啖都有

手工牛肉漢堡+薯條~漢堡包既皮係竹炭飽,手工牛
肉漢堡唔夠淋,不過都煎得幾
好。薯條就比較炸得略嫌硬左
少少,有少少辣粉都唔錯

凍原味coco朱古力~好香朱古力味,幾好飲,個賣相
都唔錯

菠蘿芒果沙冰~賣相一流,飲得出菠蘿同芒果味,唔
似一般係街邊買的果汁,尼杯又幾好
味

個餐牌本來寫套餐個餐甜品係芝士蛋糕,但可能好賣啦!變左做另一款唔知係咩既蛋糕,蛋糕唔太甜,夠凍,有朱古力碎係面,個底係朱古力餅,都好好食㗎,況且個賣相都唔差,再配合盛住佢嗰隻凍凍的碟子,簡直一流。

跟餐蛋糕

甜品蛋糕

仲有個溫馨提示,書架上外觀看似年代煙遠的旅遊書,有張貼紙寫住,要攞走要自律交10元比員工先。

雖然唔好彩預遇到嘈吵的食客,但食物既味道同賣相都已經能蓋上她們的嘈聲了

備註~原來這間餐廳沒有限定用餐時間的,可以慢慢
食,慢慢傾,超正,不過記得下次去時先訂枱
較好

2020-01-20