2020-07-04 1245 瀏覽
星期六既中午係銅鑼灣大開「食」界🤩🤩ko一間bookmark多時既餐廳,聽條佬講開左好多年,細細個就聽聞過凡高😳咁厲害!?一於試試佢!一點令鐘黎到,只有一枱客人,餐廳裝修別具特色😌相信用左唔少錢😂😂Waitress都只有一位,不過人流唔多,所以佢唔算好忙。特別欣賞餐牌,部分係行健康路線,計算埋卡路里😌😌價錢以銅鑼灣黎講,都算親民價😂😂包野飲沙津餐包甜品。🥖餐包一人一塊,烘到熱辣辣脆卜卜。🍝A.香蒜白酒煙三文魚意粉可選餐湯或沙津😅條佬揀左湯,是日係蘑菇湯,完全比個貌相同嗅覺呃到😂😂😂飲落好水好水,無咩蘑菇味,麻麻地😢至於意粉軟硬適中,蒜味的確幾香,煙三文魚分量都慷慨😂意粉量就好似少啲,好彩有個湯同甜品墊墊底,否則男士未必飽🤭🐟HD.烤加州鱸魚柳血橙蜂蜜汁伴意式雜菜呢個set原來有沙津我都唔知🤣新鮮既沙津菜,仲有幾片酸酸甜甜蘋果👍🏻加啲醋加啲橄欖油,係好唔錯既前菜😆真心!鱸魚柳我係幾期待既😳但係食落係幾失望!以我印象食過唔係咁稔既肉質🥺呢個真係好似平時屋企食開既蒸魚,而且魚好乾身,食完條利好鞋😢😢底下既瓜有烤過,非常juicy🥺好食過條魚!!最後送上甜品😋分別係士多啤梨奶凍及焦糖燉蛋。奶凍

🥖餐包一人一塊,烘到熱辣辣脆卜卜。

🍝A.香蒜白酒煙三文魚意粉

🐟HD.烤加州鱸魚柳血橙蜂蜜汁伴意式雜菜

最後送上甜品😋分別係士多啤梨奶凍及焦糖燉蛋。奶凍既奶味十足😌加埋啲草莓呀藍莓呀,酸酸咪咪可以平衡返!至於我既燉蛋,甜度適中👍🏻蛋味幾濃,細細杯岩岩好☺️☺️

凡高既野食,比一般餐廳要等得耐少少🤨waitress既態度都好有禮同殷勤。質素方面,鱸魚柳真係令我覺得唔開心唔滿意架😖😖食完好空虛😂😂😂或者係我地太有期望,覺得一定有返咁上下水準,先屹立到今時今日😢食物非常一般,真係大失所望!唔怪得我地食左個半鐘到,計埋我地都只有三枱客⋯⋯⋯⋯