2020-07-12 991 瀏覽
大老闆請午餐大家都知道裝修師傅最鍾意食好嘢,因為公司有得出數,最好就有大食大。老闆成日都會去唔同嘅正餐廳.。佢哋一做到大生意就會去試吓海鮮。試過同我哋食香港仔嘅海鮮,去過西貢同埋流浮山,全部價錢都幾貴,當中香港仔最平。香港仔試過漁市場,每人都係$300到,食到捧住個肚走。反而老細話屯門三聖邨好食,食完可以過澳門賭兩手,非常方便適合我哋呢班爛賭鬼。於是這個晏晝就去食返個海鮮餐,不過冇得去賭錢,因為封咗關,所以今次淨係食海鮮就算。幾個男人都愛海鮮湯,我哋全部都好大食,每人飲咗兩碗,唔係好夠喉,所以再加埋要多碗。一人一隻油鹽焗奄仔蟹,夠膏夠大夠好食,而且價錢仲要唔貴。我覺得豉油皇鮑魚普通,記得試過西貢嗰椒鹽鮑魚好好多不過呢度好似冇呢個椒鹽鮑魚好。瀨尿蝦夠大隻,當然無好似西貢嗰啲有隻手咁大,煮得不錯就是了。我哋成班最鍾意飲酒,叫個花螺送,好得。本來想食嗰個九節蝦,但係而家唔係時候,叫了豉油皇蝦。最後仲有呢個白酒忌廉烏冬,我自己覺得有點過火,好似食蟹油炒麵正少少。每人都係幾百蚊,有老闆請,當然夠好食。
大老闆請午餐

試過同我哋食香港仔嘅海鮮,去過西貢同埋流浮山,
全部價錢都幾貴,當中香港仔最平。

香港仔試過漁市場,每人都係$300到,食到捧住個肚走。

一人一隻油鹽焗奄仔蟹,夠膏夠大夠好食,而且價錢仲要唔貴。

我哋成班最鍾意飲酒,叫個花螺送,好得。

本來想食嗰個九節蝦,但係而家唔係時候,叫了豉油皇蝦。

每人都係幾百蚊,有老闆請,當然夠好食。