2020-07-16 414 瀏覽
之前一直想去試蘇媽,但次次都要等勁耐,今次特登早啲去,等左半個鐘就入得!見到姐姐拎左兩隻碗同個大茶壺,我仲以為佢係幫我洗碗原來係免費任飲嘅肉骨茶,我真係見識少⋯⋯齋飲有啲dry,所以決定嗌野食!首先當然要嗌我嘅至愛:椰香咖央多士。我要求好簡單:有椰香,多士脆。佢兩樣都有第二就係肉骨茶。我見蘇媽有得揀棒棒骨等等,個人覺得一字骨好食啲。估唔到有5大舊咁多,好多肉!不過肉骨茶味道唔夠濃,反而姐姐幫我地加第二次茶之後,就夠曬濃🤔🤔🤔第三係串燒(豬牛雞)排名係雞>豬>牛,我覺得牛可以唔洗叫,因為硬得滯。雞就好食野飲叫左拉茶同話梅桔仔水。拉茶就令我失望啦,因為味道原來同港式奶茶一模一樣桔仔水反而好fresh ,唔太甜,岩曬我口味
見到姐姐拎左兩隻碗同個大茶壺,我仲以為佢係幫我洗碗

桔仔水反而好fresh ,唔太甜,岩曬我口味