餐廳: 一鍋堂 (XX Arcade)
資訊:

2020-07-10 2039 瀏覽
幾個老友都有一排冇見,想搵個地方可以坐得舒服又食得夠滿足,係朋友介紹之下決定黎試下呢間係旺角既一鍋堂,貪佢係放題,夠方便又有質素!夜晚上到去係估唔到疫情之下都一樣咁多人,不過個場夠大,座位好闊落!一見到咁多配料就即刻好想開始豐富嘅打邊爐,佢嘅配料除咗基本嘅辣椒蔥蒜頭,仲有沙茶醬辣醬等等 我自己呢就揀咗沙茶醬仲有辣椒豉油🥰飲品區佢除咗有好豐富嘅唔同紙包同埋罐裝飲品,佢仲有自家製嘅飲品我自己最鍾意就係冰糖燉檸檬 酸酸甜甜 配搭打邊爐真係一流! 而且佢每樣自家製嘅飲品都有提示什麼人不適合飲用 都幾細心~我哋點左嘅係沙嗲湯同埋胡椒豬肚湯底,一聞到已經流哂口水,特別係個胡椒豬肚湯,估唔到配唔同既食材都一樣入哂味首先要介紹既係美國安格斯牛小排,睇到啲花紋就知油脂分佈非常好,食落口感一流,有滿滿的牛味呢個牛脷心托好有驚喜,我本身唔係太鍾意食牛脷,但係一試之下發現好爽口,一食就連續食左好多塊好多時食放題形式嘅打邊爐,海鮮都唔會太出色,但係呢度嘅海蝦同埋手打魚滑就非常高質!仲有我最鍾意食既牛柏葉,每一舊都爽口彈牙,搞到我encore左好幾碟最驚喜係佢有乳酪雪糕呢度嘅乳酪雪糕真係好好味,又唔會整到水溶溶咁
我自己呢就揀咗沙茶醬仲有辣椒豉油🥰

飲品區
佢除咗有好豐富嘅唔同紙包同埋罐裝飲品,佢仲有自家製嘅飲品

最驚喜係佢有乳酪雪糕
呢度嘅乳酪雪糕真係好好味,又唔會整到水溶溶咁,加埋佢有嘅topping,每一啖都好有口感,勁推介!
120分鐘既用餐時間眨下眼就過左,但係唔好誤會係唔夠時間食,反而係點完食物上菜既時間非常快,基本上係保證你食不停口
絕對係大滿足!!鍾意放題火鍋既朋友絕對係值得一試再試~
2020-07-06
  • 美國安格斯牛小排