2020-07-07 6092 瀏覽
大圍小館枱面前菜係苦瓜,雲耳,仲有個糖漿蜜桃從來都唔食苦瓜嘅我,梗係唔想食苦瓜啦,身邊朋友極度推介之下,食咗一舊,真係好特別!甜甜地,後面是苦苦地,但係爽脆👍🏻👍🏻👍🏻嚟到呢度第一時間食呢度嘅叉燒餐牌名叫做第一叉 $188肥瘦適中細心嘅佢一邊肥一邊冇咁肥食佢嘅叉燒已經想配一個白飯咬落佢嘅肉汁好似爆出黎咁側邊有燶邊,太吸引了吧!呢個生菜亦都係邊間店必食菜單名叫做出咗啫啫生菜煲🥬$118炒起真係超香!成間舖頭都聞到佢嘅香味仲有哥哥仲親自嚟同事我哋,感覺超好好友被照顧同埋重視嘅感覺哈哈!香濃腐乳蝦球配西蘭花係用本土品牌廖孖記嘅腐乳,一出嚟超香蝦球爽口彈牙腐乳豆香味好出仲有柚蜜咸檸骨重口味人最愛 柚子蜜糖做出令立立反光嘅感覺大孖䜴油雞係用本地生產嘅香港無激素雞!而佢嘅豉油配呢隻雞啱啱好,肉質好嫩。配有雞肝雞腎鍾意食內臟嘅人唔好錯過最吸引我驚係佢嘅豉油香,原來係用大孖醬園整嘅蒜香薑咪籠仔蒸蟹飯入面啲飯煙煙銀銀聽店長講,係首先將薑切粒,薑粒炒埋飯睇入面超多蟹膏,將佢撈落啲飯度佢啲飯都係靚野,喺絲苗每一啖口感都好甜品有桂花糕,馬豆糕同埋桂花糕仲有桂花白涼粉超重手嘅桂花桂花白涼粉唔會太甜,好清新透心涼

大圍小館

枱面前菜係苦瓜,雲耳,仲有個糖漿蜜桃

嚟到呢度第一時間食呢度嘅叉燒
餐牌名叫做第一叉 $188
肥瘦適中
細心嘅佢一邊肥一邊冇咁肥
食佢嘅叉燒已經想配一個白飯
咬落佢嘅肉汁好似爆出黎咁
側邊有燶邊,太吸引了吧!

呢個生菜亦都係邊間店必食
菜單名叫做出咗啫啫生菜煲🥬$118
炒起真係超香!成間舖頭都聞到佢嘅香味
仲有哥哥仲親自嚟同事我哋,感覺超好
好友被照顧同埋重視嘅感覺哈哈!

香濃腐乳蝦球配西蘭花
係用本土品牌廖孖記嘅腐乳,一出嚟超香
蝦球爽口彈牙
腐乳豆香味好出

仲有柚蜜咸檸骨
重口味人最愛
柚子蜜糖做出令立立反光嘅感覺

大孖䜴油雞
係用本地生產嘅香港無激素雞!
而佢嘅豉油配呢隻雞啱啱好,肉質好嫩。
配有雞肝雞腎
鍾意食內臟嘅人唔好錯過
最吸引我驚係佢嘅豉油香,原來係用大孖醬園整嘅

蒜香薑咪籠仔蒸蟹飯
入面啲飯煙煙銀銀
聽店長講,係首先將薑切粒,薑粒炒埋飯
睇入面超多蟹膏,將佢撈落啲飯度
佢啲飯都係靚野,喺絲苗
每一啖口感都好

甜品有桂花糕,馬豆糕同埋桂花糕
仲有桂花白涼粉
超重手嘅桂花
桂花白涼粉唔會太甜,好清新透心涼嘅感覺,夏天食佢真係好舒服😌
店長介紹我哋呢款來自台灣晶瑩剔透的白涼粉
可以降低血壓、軟化血管同埋解暑
又健康又好味嘅甜品
啱晒老人家

最近好少食到咁好嘅廣東菜
呢度有師傅手藝十足,而且睇得出每一道餸都好有心機
推薦大家 可以帶家長黎試下
佢哋一定會喜歡