餐廳: 小魚兒 (金馬大廈)
資訊:

2020-06-18 895 瀏覽
今日朋友生日,行完街去左尖沙咀,剛剛經過見小魚兒,心諗都好耐無食烤魚我地叫左個江團魚再配青椒BB豆花湯(小麻小辣),個魚賣相好吸引,配菜好豐富條魚好滑,好新鮮,又無咩骨,加上一路食一路煮,越食越入味,滾左咁耐魚肉都重係好滑(讚👍🏻)我重再點左D配菜有金針菇,炸午餐肉粒,鮮腐竹,娃娃菜,竹笙……食完烤魚再打邊爐這裏除了有烤魚外 還有雞煲, 串燒,酥炸小食, 辣味涼拌提供 食物款式夠曬多火鍋配料本人覺得竹笙同腐皮最好味,特別竹笙一定必食,因為竹笙煮完浸左D湯勁好味 完全發揮海綿嘅功效 吸湯一流 炸過嘅午餐肉零舍香口 是我每次打邊爐都會必食嘅金菇清洗得乾淨分量多娃娃菜新鮮翠綠鍋中的薯寛粉都好好食 煙煙韌韌嘅口感 非常有回彈效果 寬粉條配麻辣湯底是無敵的最後甜品係焦糖燒菠蘿,外面焦糖脆卜卜,入面個菠蘿好新鮮,好甜,好多汁,食完咁重味既野後再食返小小酸甜水果,即刻畫上一個完美句號。小魚兒 主打川菜烤魚,烤魚有多款口味選擇,如老壇酸菜、蒜香、泡椒等,最特別的是菠蘿香辣……我決定要試曬咁多種口味 等我多啲藥朋友嚟呢到食飯先!

炸過嘅午餐肉零舍香口 是我每次打邊爐都會必食嘅

金菇清洗得乾淨分量多