2018-08-07 44 瀏覽
同朋友好耐沒見,好奇問佢點解約喺銅鑼灣,佢話帶我去一間餐廳,知道我一定鍾意,仲要消費不貴,講到咁好真係令我好期待呀café Zense,位於銅鑼灣商業中心4樓,由港鐵站行去都不太遠,真的很方便。 餐廳分為室內和戶外空間,戶外的位置令人眼前一亮,裝修舒適,帶點田園風味,配上微黃的燈光,感覺浪漫有情調,非常適合傾計同拍拖。因為天氣太熱,我們還是選擇了室內的位置。室內明亮清簡,餐桌上的蘭花擺設甚優雅,梳化隨意擺放的咕𠱸,令你好像渡假般的心情,坐響度舒服地吃一下東西,感覺好放鬆。我們叫了一客招牌芝士薯條,香草蜜燒雞翼、香蒜辣椒煙肉蜆肉意大利麵和黑松露野菌忌廉意大利麵。招牌芝士薯條是熱門食物之一,眼見炸得金黃香脆,配上香濃芝士醬汁,完美組合,而且份量很多,非常抵吃。香草蜜燒雞翼,金黃香脆的外皮,帶著甜甜的蜜糖味,裡面的雞肉卻是嫩嫩的,燒煮入味,是另一大熱之選黑松露野菌忌廉意大利麵,賣相好吸引,意粉軟硬適中,醬汁好多黑松露醬和忌廉汁,最鍾意就係咁creamy的感覺,真係好幸福喔香蒜辣椒煙肉蜆肉意大利麵, 意大利麵軟硬適中,好有咬口,感覺不辣,混合煙肉碎和蜆肉,味道惹味好吃、正!朋友真係好介紹,ca

香草蜜燒雞翼

黑松露野菌忌廉意大利麵

香蒜辣椒煙肉蜆肉意大利麵

朋友真係好介紹,café Zense環境雅緻舒適,喺度用餐,食下傾下感覺好relax,加上廚房了得,確係情人、知己約會的好地方。
香草蜜燒雞翼
黑松露野菌忌廉意大利麵