最近發現MegaBox有間親子餐廳叫做「熊小館」,今日就帶埋阿仔嚟到呢個夢幻王國食返餐。其實我想話我呢個阿媽仲興奮過阿仔,因為佢全店都有好多啤啤熊,有大隻有細隻,見到啲佈置真係好開心!鐵板餐都只係$105起,真係好超值!另外仲有唔同嘅小食同其他主餐俾客人選擇。餐湯係羅宋湯,有好多唔同蔬菜喺入面,仲見到有牛肉,蒜蓉包好香脆,而且熱辣辣,配埋餐湯一流!呢個法式焗田螺有好多薯蓉圍邊,連埋田螺嘅汁一齊食好好味!阿仔話想食薯條,所以叫咗一份瘋薯,薯條都係新鮮炸起,外脆內軟,正!呢個沙律配溫泉蛋,除咗有平時食開嘅沙律菜之外,仲有三色椒絲,同埋一件件嘅薯仔,而且佢用嘅沙律汁少少酸,作為開胃嘅前菜啱哂。我哋揀咗一個鐵板西冷配豬扒,兩塊扒都好大塊,而且都有好多配菜,包括有蕃茄、粟米粒、蘆筍、洋蔥,同埋有好多薯條,份量十足!呢個意大利飯我就真心推介,佢有三粒帶子,煎得時間啱啱好,所以肉質仲好滑,而佢嘅意大利飯加入咗粟米粒,好啱小朋友食,大人細路都覺得好好味,你睇吓隻啤啤熊流晒口水就知好好味啦,嘻嘻!最後配埋兩杯特飲,兩杯嘅味道都好Fresh !由於係親子餐廳嘅關係,今日上班嘅店員雖然係男士為主,但都非常友
鐵板餐都只係$105起,真係好超值!
另外仲有唔同嘅小食同其他主餐俾客人選擇。
餐包+餐湯
呢個法式焗田螺有好多薯蓉圍邊,連埋田螺嘅汁一齊食好好味!
法式香草牛油焗田螺
海鹽炸薯條
尼哥斯吞拿魚沙律伴溫泉蛋
鐵板薄西冷併豬扒(餐)
黑松露蟹籽帶子黃金意大利飯
最後配埋兩杯特飲,兩杯嘅味道都好Fresh !
檸檬草氣泡茶+草子莓莓
由於係親子餐廳嘅關係,今日上班嘅店員雖然係男士為主,但都非常友善同有禮貌,服務好好,仲好用心逗小朋友開心,阿仔都話好鍾意呢度,話下星期要再嚟過!
法式香草牛油焗田螺
尼哥斯吞拿魚沙律伴溫泉蛋
鐵板薄西冷併豬扒(餐)
黑松露蟹籽帶子黃金意大利飯