2020-03-29 4695 瀏覽
好耐無食日式燒肉 想同一大班朋友食都難,索性同男友兩個人去一解燒肉之思,早幾日去左依間餐廳食日式燒肉晚餐,裝修好似日本燒肉店格局,一坐低就好有日本感覺而佢地出售既牛肉係用鹿兒島和牛我地叫左個和牛拼盤 肉食者,一共有四款精選部位各三片,有牛舌、肩胛、西冷同牛大肶肉我地先燒大肶肉,雪花紋好靚,燒到半熟就食得,油脂分佈平均,牛味濃郁又夠出,咀嚼個時完全係啖啖肉跟住就到牛舌,見到佢爆油燒個下好正,厚切之餘,厚實帶爽,仲要入口多汁又無牛酥味,好好食肩胛比大肶肉同西冷瘦少少,入口有咬勁,牛味亦相當之濃而西冷係咁多部位之中油脂最高,燒到係咁搶火,而油香比牛味更強烈,幾乎入口即溶食完燒肉半飽,另外我地再叫左個鵝肝和牛丼,全晚最驚喜就係佢,亦係我個人真心推介,一大片鵝肝放飯面,外皮煎到帶少少脆香,唔會過熟啱啱好,和牛同洋蔥拌埋燒汁咁一口食,超級無敵好食,完全係食唔停口,勁邪惡既丼飯食埋個飯飲杯茶滿足哂!

而佢地出售既牛肉係用鹿兒島和牛

肩胛比大肶肉同西冷瘦少少,入口有咬勁,牛味亦相當之濃

食埋個飯飲杯茶滿足哂!