2020-07-02 857 瀏覽
話說假期帶小朋友去黃金海岸玩水,玩完梗係要醫肚啦。但對呢頭完全唔熟,只好叫朋友介紹好味食店。一問朋友佢就介紹呢間泰國菜,佢話平靚正。帶到咁講就梗係二話不說揸車去啦。原來舖頭出面咁啱有一堆咪標位,方便揸車人士去。店面坐到大約2-30枱客人左右,店員全部係泰國人,有幾位正在準備生蝦刺身,有幾位負責將春卷皮分開。我地一行6人先坐低,店員就送上龍眼水解渴,全好飲,夏天飲一流木瓜沙律: 好香辣,好爽口,都幾大碟。泰式春卷:香口,因為睇住佢地自己包,覺得特別正泰式肉碎生菜包: 炒得好好味,辣味剛好,都好多肉菠蘿炒飯:因為我細女大愛食菠蘿炒飯,所以我冇食到就冇哂了,不過我女話好好味,不過細碟左少少。泰式炒金邊粉:酸酸地好開胃,但因為其他野食太好味,金邊粉就比下去了馬拉盞炒椰菜苗: 唔知點解同平時係九龍城嘅椰菜苗有少少唔同,但個汁炒出黎比起係九龍城嘅更好味,令到我食極唔夠,好香嘅魚露味好惹味。紅咖哩雞:呢個咖哩實在超級太好食,令我回想返2年前去泰國食過嘅咖哩,我係香港一路都搵唔返,估唔到今次食得返,好香嘅椰汁味,入面仲有豆角,泰國小茄子。因為個汁太好味,連我2個大女都食到停唔到口,搞到最後仲要再叫多個
話說假期帶小朋友去黃金海岸玩水,玩完梗係要醫肚啦。
但對呢頭完全唔熟,只好叫朋友介紹好味食店。

一問朋友佢就介紹呢間泰國菜,佢話平靚正。
帶到咁講就梗係二話不說揸車去啦。

原來舖頭出面咁啱有一堆咪標位,方便揸車人士去。

免費送嘅龍眼水

木瓜沙律: 好香辣,好爽口,都幾大碟。
木瓜沙律

泰式春卷:香口,因為睇住佢地自己包,覺得特別正
泰式春卷

泰式肉碎生菜包: 炒得好好味,辣味剛好,都好多肉
肉碎生菜包

菠蘿炒飯

泰式炒金邊粉

馬拉盞炒椰菜苗

因為個汁太好味,連我2個大女都食到停唔到口,搞到最後仲要再叫多個紅咖哩,本先一個咖哩有跟一碗飯,我地要另加多一碗飯黎撈咖哩食
紅咖哩雞

龍眼冰:我妹叫完先見到免費送嘅係龍眼水,味道一樣,只係龍眼冰有龍眼肉係入面同大杯d。不過後黎見到有人入到店都冇得送龍眼水 可能已經送哂。
龍眼冰

芒果冰: 沙冰黎,但好好味,好香芒果味,唔似係落芒果香油,飲到尾有少少芒果肉。
芒果冰

菠蘿冰:好清甜,好正,一樣都係沙冰黎。
菠蘿冰

全部食左咁多野都只係400蚊落樓!真係平靚正!

免費送嘅龍眼水
木瓜沙律