2020-07-13 1124 瀏覽
好朋友揀咗呢間同我慶生,係久違嘅afternoon tea呀👯‍♀️自從疫情之後就好耐冇着得靚靚化個妝去影靚相啦,今次要打卡返夠本🤫🤫·💛Afternoon tea set for two $438兩位用首先講吓服務,店員上碟時有主動問係邊位生日,跟住會將寫咗Happy birthday嘅面對着另一位朋友,以為店員聽錯啦,原來係為咗方便朋友幫壽星妹(姐係我)影相啦📸️🤗·呢個tea set真係好啱打卡,總共有24件,每件都的的式式,排列整齊😍留意到佢係鹹點同甜點梅花間竹咁排列,但我哋都係揀食晒鹹點再食甜點😋·鹹點方面,三文魚、蟹肉、蝦、鴨肝都好食呀;豆撻唔好食,迷你三文治都麻麻地🤨·甜點:最愛紫薯朱古力撻,紫薯泥好濃好正😚其他嘅芝士蛋糕、泡芙、馬卡龍都唔錯,馬卡龍一向偏甜嘅,不過我接受到😛·Tea set配兩杯嘢飲呀,我揀咗有機雜莓果茶,貪佢酸酸地可以消滯🤩咁就唔怕漏啦!朋友就揀咗抹茶latte,正常味道呀!·Tips: Openrice book位時,可以註明揀坐窗口位,生日嘅都可以免費寫Happy birthday字句🥳