之前post過幾個唔同既區既小店外賣,今次就介紹一下九龍灣淘大商場裡面既一間日式釜飯既小店🇯🇵,釜飯即係日本嘅一種傳統鍋飯可以講係日式既煲仔飯🍲,但係日本嘅釜飯大多數都係一人一鍋分別於港式既煲仔飯🍲。咁今次我地就order 左3 個釜飯:汁燒牛柳粒釜飯 ($88)- 呢個釜飯有驚喜,通常出街食日式牛柳粒飯佢既牛柳粒都係用一啲唔係好高質嘅牛柳所以咬落去比較鞋🤯。但係呢間用嘅牛柳粒雖然係大大粒,但係佢裡面煮得恰到好處好冧大約5-6成熟,都好入味。😋😋 滑蛋豬扒釜飯 ($78)- 通常分別於堂食滑蛋豬扒當中既豬扒外賣🥡已經其實已經冧晒。冇左個種香脆但係唔緊要嘅,佢味道其實都OK同埋佢個滑蛋都做得唔錯,其實overall佢都係好幾好食既😋五花叉燒釜飯 ($78)- 日式叉燒通常都係拉麵先會出現,咁佢就用左黎做一個釜飯既主菜係幾特別。佢嘅醬汁味道都偏重少少🤏其實食落去係有別於食拉麵,因為拉麵個湯已經其實沖淡咗肉味。呢個飯主要係靠叉燒嘅汁做調味,變咗嗰個味道係幾特別,值得一試。😊😋*疫情期間晚市做緊外賣自取85折💛釜之魂釜飯專門店 (九龍灣)九龍灣牛頭角道77號淘大商場三期地下G286-288號舖

咁今次我地就order 左3 個釜飯:

*疫情期間晚市做緊外賣自取85折💛

釜之魂釜飯專門店 (九龍灣)

九龍灣牛頭角道77號淘大商場三期地下G286-288號舖

2020-07-29