2020-05-29 392 瀏覽
見呢排疫情好些,所以都多左約朋友出黎食下飯傾下計。我地冇特別簡定邊間野食,純粹見到岩既就入去。朋友話想食泰國野,咁岩行行下見到象泰,所以就入左去了。係應該兩三年前黎過食,所以都對佢有信心,結果都冇令我失望。我地睇下餐牌,好多都好吸引,有一個二人四人六人既套餐,可以係十幾樣野既野食中簡三或五或八樣野食,都見多野岩食同抵食,我地四個人,所以就簡左四人餐($398)。豬頸肉啫通菜 - 做得好出色。食通菜最怕既就係唔入味,但呢個絕對冇呢個問題,加上唔知係咪有些生蒜,提升左成個菜式,豐富左個口感。象泰小食拼盤 - 唔錯。大件加岩岩炸起,熱呼呼的,有炸蝦、春卷、雞翼、串燒。樣樣都試到,值得一試。海南雞(半隻) - 雖然寫左係半隻,但感覺上得四分一隻,份量較少。焗黃咖哩麵包軟殼蟹 - 唔錯,份量都多。平均每人都可以食到一至兩隻軟殼蟹。另外黃咖哩也出色,配上麵包食簡直絕配。網包鮮蝦炒金邊粉 - 我地都好好奇網包係咩一回事,原本係蛋,所以外表上有點似蛋包飯。雖然食就正常,但幾有心思同特別,唔會只係一碟金邊粉。因為套餐叫飲品有半價,所以我就叫左青檸梳打($11)。總結一下,呢間野由我幾年前黎到依家都保持到

因為套餐叫飲品有半價,所以我就叫左青檸梳打($11)。

總結一下,呢間野由我幾年前黎到依家都保持到水準,食物唔差,而且價錢也合理,值得一試。
2020-05-25