2020-05-08 880 瀏覽
去完初為人母既朋友屋企探佢,之後就同左佢落樓食d野先返屋企~~~我地去左樓下商場既台式餐店落腳:)坐低個時大概兩點半,剛好係下午茶時段,人流亦都愈黎愈多,食到中段已經坐滿人,有其他食客需要排隊等侯~~餐單上既食物選擇都唔少,我呢日就要左個“芝士肉鬆蛋餅配地瓜條”HKd$40既茶餐,跟餐加HKd$8要左碗紫菜魚丸湯:)朋友因為未食晏話好肚餓,所以就要左一份“酥炸排骨滷肉飯”HKd$59,再要左一份“滷水拼盤”HKd$63同我share ~~等左無耐,我地既食物都黎齊:蛋餅同地瓜條都熱辣辣架!!!蛋餅因為加左芝士,趁熱食仲有拉絲效果添xpp朋友既酥炸排骨滷肉飯都好似好正咁!!!份量都唔少,有一大塊炸排骨~~朋友話呢度既滷肉肉燥都俾得好足,夠晒送飯!!跟餐追加同單點既紫菜魚丸湯同滷水拼盤都唔錯~~本身以為魚丸係魚蛋,食落先知原來係我中意既花枝墨魚丸♥♥♥而滷水拼盤入面既食材都滷得好入味,當中既腱心牛肉仲好嫩腍添!!食得台菜又點少得台式飲呢xppp呢日我飲既水果茶都好岩我口味,清香之餘又解渴,仲好大杯添

我地去左樓下商場既台式餐店落腳:)

等左無耐,我地既食物都黎齊:

蛋餅同地瓜條都熱辣辣架!!!

蛋餅因為加左芝士,趁熱食仲有拉絲效果添xpp

朋友既酥炸排骨滷肉飯都好似好正咁!!!

份量都唔少,有一大塊炸排骨~~

朋友話呢度既滷肉肉燥都俾得好足,夠晒送飯!!

跟餐追加同單點既紫菜魚丸湯同滷水拼盤都唔錯~~

本身以為魚丸係魚蛋,食落先知原來係我中意既花枝墨魚丸♥♥♥

食得台菜又點少得台式飲呢xppp
呢日我飲既水果茶都好岩我口味,清香之餘又解渴,仲好大杯添
下午茶