2020-06-29 3096 瀏覽
呢間日食之前同屋企人慶生既時候有食過覺得相當高質而且有性價比,今日去宜家買肉丸順便過到黎就一於重溫美味。百元左右就有一個丼飯,晚市來講幾ok。單叫的醋醃魚:食落醋飯酸味適中,咬落唔易散,魚生中規中舉。海鮮七星丼:因為之前食過,覺得幾好味今次就決定encore。入面有三文魚、油甘魚、吞拿魚、帶子、吞拿魚蓉、海膽、海老,魚生新鮮唔腥而且魚味有,因為有食過,但感覺上個量比之前少咗。依然抵食既。入口油質十足的蝦,如果大隻一點就好。伊比利亞黑毛豬:食落炭燒味十足,咬落有油香又有肉汁,幾juicy!雞腎:呢個相當有咬口,但調味有點乏味,差咁個靈魂,無汁燒咁好味。和風燒牛肉定食:呢個最令人驚喜,份量十足而且美味非常,牛肉加上燒汁一起煮不會乾柴,點炸蒜和蛋黃醬食好夾同好邪惡!如下圖:入面仲有洋蔥絲、椰菜、雜菇,菜類索曬汁既味道,送飯好惹味。走地雞胸三角軟骨:食雞軟骨就食得多,呢個雞胸三角軟骨質感比雞胸肉清爽,一塊脆軟骨跟一塊爽肉,口感十足,跟埋燒汁好味!日式蒸蛋:蒸蛋裡面有菇、雞肉粒、魚板等等。個蛋蒸得好滑而且蛋香好夠,感覺係用上日本蛋,因為佢係亮黃色(同屋企既蛋好似)蛋既比例多過上湯,因為明顯蛋既味

呢間日食之前同屋企人慶生既時候有食過

百元左右就有一個丼飯,晚市來講幾ok。

單叫的醋醃魚:食落醋飯酸味適中,咬落唔易散,魚生中規中舉。

入口油質十足的蝦,如果大隻一點就好。

)蛋既比例多過上湯,因為明顯蛋既味道勁d,岩曬我呢d蛋痴。

鳥山夠係玩具反斗城對面,係個商場既角落位,但真係一間十分有質素而且有性價比既鋪頭,希望佢準備keep到個水準啦。

• 日式蒸蛋
  • 海鮮七色丼