2020-05-23 3853 瀏覽
雖然而家個疫情稍為緩和咗, 不過假日我都係選擇買外賣番去同屋企人食。餐廳有提供外賣服務, 留在家都可以享用美食~ 外賣紙袋印上貓貓進食中既圖案, 可以重用, 又靚又環保!呢間cafe被花花牆圍繞著🌷, 室內設計以粉紅色系為主, 充滿少女心💕, 仲有一隻可愛既貓咪陪伴🐱, 好適合與閨蜜喺度聚餐👭🏻~ 食物質素亦相當高! 下次要堂食呢!✿海鮮意大利飯 (2人份)上枱時煙霧瀰漫, 有仙氣✨, 吸睛度高! 鮮茄意大利飯上有全隻波士頓龍蝦🦞、帆立貝、芝士白汁焗藍青口、鮮魷魚、炸龍脷魚。海鮮味道新鮮, 龍蝦同帆立貝都有彈牙既質感, 意大利飯夠入味。✿安格斯肉眼扒 (配扁意粉) - 牛扒充滿黑椒味, 肉質都幾嫩, 有油香, 一點兒也不乾身。✿自選小食拼盤 (5款)我選擇了芝士煙肉忌廉藍青口、香草牛油焗帆立貝、日式吉列蠔、芝士焗有機大傘菇、雜丸燴。芝士煙肉忌廉藍青口 - 芝士忌廉汁香濃又不太膩。香草牛油焗帆立貝 - 帆立貝有微微彈牙的口感, 充滿牛油香。日式吉列蠔 - 即叫即炸, 咬落好香脆, 外皮不會過厚。雜丸燴 - 有流心芝士丸、黑椒牛丸、龍蝦丸。芝士焗大傘菇 - 大啡菇大大件, 厚身兼juicy

✿海鮮意大利飯 (2人份)

✿自選小食拼盤 (5款)
芝士煙肉忌廉藍青口 - 芝士忌廉汁香濃又不太膩。
日式吉列蠔 - 即叫即炸, 咬落好香脆, 外皮不會過厚。
雜丸燴 - 有流心芝士丸、黑椒牛丸、龍蝦丸。

芝士焗大傘菇 - 大啡菇大大件, 厚身兼juicy! 跟芝士味道很夾, 啖啖濃郁的芝士味。

✿焗黑毛豬架 - 煎得剛剛好, 會配上薯條。

飲品方面, 亦有超多的選擇呢!大大杯, 足料~
2020-05-23
外賣自取