同幾個老死想找個地方敘吓,食吓嘢吹吓水,有朋友介紹話呢間新開的日式串燒店唔錯,係地鐡站行過來五分鐘,抱著試吓新嘢的心態去到。去到門口有很多燈籠,好有日本feel。入到去,舖頭唔係好大,但店員笑蓉可加,老闆細心介紹了店裡的特色串燒🍢,有海鮮、有肉又有菜,雖然朋友未到整,我們都認不住下了單,食住等🤣。 食物款色非常多,以下介紹一下幾個必食項目:元貝超好味個元貝來到枱面好大隻,用刀差切開幾份,放落口超級彈牙,好食到簡直係挑戰我味蕾的極限。(後來問老闆,原來佢地用咗D特別的日本䊢汁燒。)燒牛舌芯🍖之前我去福岡食燒牛舌,諗點解香港的燒牛舌做唔到日本的水平。但係食完呢到個牛舌,我完全改觀。燒得剛剛好的牛舌芯,肉質嫩滑,入口即溶,必食之選。卜卜脆雞翅雞翅係普通嘢,但係呢我哋特別叫哩試吓,好試一吓廚師的手細。雞翅睇落冇乜特別,嘩,點知外脆內軟,十分驚喜,食到清碟先停到。還有鹽烤龍蝦🦞,清酒煮聖子等好味推介,我Upload D 相比大家研究吓。

食物款色非常多,以下介紹一下幾個必食項目:

元貝超好味

燒牛舌芯🍖