2020-02-10 43 瀏覽
今晚同朋友去左yoho既Green Waffle Diner食飯,聽講名都知主打窩夫,但估唔到除左窩夫,其他食物都好出色!橫掂我地得2個人,索性叫左個2人set,378連甜品都包埋,非常化算!首先頭盤可以自選兩樣,我地就叫左一個是日餐湯-忌廉蘑菇湯一齊share 同埋加15蚊要左個小辣水牛雞翼忌廉蘑菇湯足料得黎又幾creamy,佢既濃度岩岩好,啖啖都食到好多蘑菇,但又保持到湯既質感,唔會好似食緊粥/飲緊水咁雞翼上面淋滿滿滿既小辣水牛汁,咬落去食到個皮有少少脆身,原來係炸過,令到雞翼更加香口,肉質都好鮮嫩!伴碟我地揀左炸薯條同薯粒,兩樣野上台果陣都仲好熱辣辣同香口,擺明即叫即炸,好少餐廳會有薯粒伴碟,咬落去一啖啖薯香,好值得一試Main dish我要左個自製漢堡件香脆牛油果,不得不講,呢個main dish比我想像中豐富,漢堡旁邊有酸瓜同炸牛油果伴碟,我平時係唔食牛油果架,但佢炸完次後好香口,外面脆脆地,但入面入口即溶,仲有淡淡既牛油果香,平時麻麻地牛油果既人都接受到!漢堡比想似中大件,入面都係最普通既芝士,蕃茄生菜同牛肉,牛肉都幾有牛味,整體黎講都不錯甜品方面緊係要試下佢個窩夫,窩夫外

甜品方面緊係要試下佢個窩夫,窩夫外脆內軟,熱辣辣既窩夫配上雲尼那雪糕令到口感非常有層次!

飲品要左杯朱古力奶,朱古力非常香濃,連埋cream飲更加好味,估唔到仲配左粒綿花糖,睇得又食得!