2020-07-06 2031 瀏覽
我哋大概傍晚六點半入座, 當時已經有唔少嘅客人喺出面等緊位, 因為佢係元朗地區一間比較出名嘅西餐廳, 所以建議大家去之前要book位。 入面嘅環境 都幾寬敞舒適, 每張枱都有燭光, 大木枱, 另外每張枱面都有一支大玻璃水, 水樽入面有放薄荷葉, 幾有心思。首先個湯係薯仔蓉蒜蓉忌廉湯, 個味幾清淡, 但又有少少忌廉味, 味道唔錯, 有蔥花賣相都ok ,不過風格有少少欠奉。 不過佢仲有好多其他湯可以選擇, 下次可以試下其他。除咗湯之外仲有奉送烤麵包手指同埋少少蒜蓉包, 佢有一個特別嘅蒜蓉醬可以塗, 幾有心思, 唔係普通嗰啲牛油。之後嚟咗個凱撒沙律上面有啲硬麵包碎, 我好鍾意食呢個沙律, 啲菜食落去好新鮮好冰涼, 加少少鹹嘅硬火腿碎片, 少少沙律醋, 少少芝士粒, 配埋嗰啲麵包糠, 清心得嚟又有啲口感咬落去。正!最後呢有兩個主菜, 一個烤雞配黑椒蘑菇醬, 碟邊附上黃芥末醬, 任君選擇。 隻雞烤得好香好嫩滑,啲皮亦都香脆, 入面亦都唔會好乾好老, 保持到啲鮮嫩同肉汁, 特別鍾意佢嘅擺碟, 有蕃茄嘅紅, 有露筍嘅綠, 有芥末嘅黃, 有烤雞嘅金啡色。正。另外我哋有個 芝士火腿絲磨菇意粉, crea

另外我哋有個 芝士火腿絲磨菇意粉, creamy, 香料嘅味都好濃郁, 建議可 同朋友一齊share, 如果一個人食曬可能會有少少heavy.

最後飲品方面呢, 我嗌咗杯接骨木玫瑰花茶, 好有驚喜, 比起一般嘅花茶少咗一啲花香嘅嚡口苦澀嘅味, 多咗一抹清新, 花香唔會過份到容易令到人唔舒服, 香味恰到好處。

最後一個甜品 terimisu , 分量大, 誠意十足。 味道亦都好。 絕對建議大家嚟呢一間餐廳試下食, 但記得要book位!!!