2020-08-01 1609 瀏覽
放工,唔知食乜好,就同朋友落左太子飲野順便食啲嘢,今日就去咗channel 3。首先,入到去要量體溫,要用洗手液洗手,我覺得好值得欣賞。入到黎環境好重要,飲野最緊要個環境,依度就做到好舒適,感覺好輕鬆。一坐底就有小食供應係好好味嘅芝士味墨西哥脆片加埋佢個忌廉,真係配合得天衣無縫,佢仲要係無限供應。之後我同朋友揀野飲同野食,嘢飲方面我哋叫咗一杯Phoenix sunshine同埋Barcelona。Phoenix sunshine容易入口,酒精濃度同埋水果嘅甜度適中,岩晒女仔飲。Barcelona就岩晒揸車人士,零酒精,不過入口好有層次,係值得試嘅嘢飲。嘢食方面,今次我哋就叫咗個西班牙炒飯,呢個西班牙炒飯,係我人生裏面食過最好食嘅一個西班牙炒飯,首先,要講下佢嘅用料,佢一啲都不吝嗇佢嘅海鮮,每一啖嘅西班牙炒飯,都會食到佢嘅炒飯同埋佢嘅海鮮,絕對唔係,只有小小海鮮擺喺上面,下面就全部都係炒飯。之後就要讚下佢個醬汁,佢個炒飯絕對唔會太乾,又或者太濕,黐埋一舊。佢依一個炒飯,由一開始熱辣辣咁食,食到最嬲咪一啖,你都係食到每一粒飯裏面都被佢個醬汁包住,簡直係冇得彈,你唔試,你就蝕底。另外,我哋就

另外,我哋就叫咗一個西班牙啤酒會慢煮牛面肉,呢一個牛肉,相當精彩,首先講吓塊牛,一上枱見到呢一個價錢食到呢個價錢食依個牛肉,真係值得一試。除咗佢嘅面積大之餘,佢仲要係非常之厚肉,絕對係,厚切在厚切嘅size,另外佢慢煮得來,絕對唔會好靭,個肉同個醬汁加埋一齊,十分之夾,呢個價錢食到呢個size同埋呢個質素嘅牛肉,係邊度搵?唔試你就蝕底。
2020-07-13
  • 西班牙啤酒燴慢煮牛面肉