Cambo ขุนทอง (The ONE)

2020-09-20 187 瀏覽
哇, 疫情一好番少少, CAMBO  ขุนทอง又排哂長龍啦!! 事實上我都好掛住依度既THAI FOOD, 今日特登避開人流, 6點鐘就入座食晚餐, 諗住實冇人夠我早啦, 點知都係滿左半場啦, 下次要正常DINNER TIME黎食都真係要BOOK定位呀!活蝦刺身 $99 第一次係度食生蝦, 因為前兩次都太遲入座, 已經賣哂! 今次仲唔比我食到?! 7隻生蝦開邊, 大隻又厚肉, 亦清潔得好乾淨, 一DD腸都冇, 只有蝦肉既剔透~~ 口感又爽又彈牙, 加上大隻同肉厚所以好有口感, 有蝦既鮮甜, 蝦KEEP到凍但又唔會出水攪到水汪汪, 非常新鮮! 夾住生蝦汁同蒜等配料, 好食到不得了, 一個人一碟都絕不過份囉!泰式青咖哩軟殼蟹鍋配法包 $96食過好多青咖哩, 依度既係心目中頭3甲! 而家仲做緊PROMO, 100蚊都唔洗, 有青咖哩鍋 + 軟殼蟹 + 法包! 青咖哩椰香味超突出, 微辣, 中意佢咖哩汁唔會稀, 食到稀咖哩會好唔開心架麻! 依個就夠哂濃郁啦, 入面仲有茄子同瓜, 都索哂咖哩汁, 仲要用明爐煲住, KEEP住滾熱辣, 大加分呀! 軟殼蟹另上, KEEP住脆卜卜, 仲有底部既

活蝦刺身 $99

泰式青咖哩軟殼蟹鍋配法包 $96
青咖哩椰香味超突出, 微辣, 中意佢咖哩汁唔會稀, 食到稀咖哩會好唔開心架麻! 依個就夠哂濃郁啦, 入面仲有茄子同瓜, 都索哂咖哩汁, 仲要用明爐煲住, KEEP住滾熱辣, 大加分呀! 軟殼蟹另上, KEEP住脆卜卜, 仲有底部既薯仔, 煎香左帶有牛油香氣, 好食到一舊都冇剩。加埋法包浸青咖哩食, 唔浪費兼超滿足! 好抵食!

泰式炒飯 (豬) $72
整多個炒飯! 泰式炒飯炒得香口惹味, 飯粒粒分明, 仲有豆角粒粒增加口感~

龍眼冰 $28
超多龍眼好足料!

椰汁紅豆冰 $28
椰汁紅豆好香甜!