2020-07-13 453 瀏覽
📌 百味堂~尖沙咀今次經過K11見到百味堂個白桃雪糕招牌真係好吸引🤩所以就忍唔住叫咗一杯嚟試對上一次嚟食已經係兩年前 嗰時已經覺得味道偏奶粉味唔太鍾意🤭今次諗住俾多次機會試多次因為佢個招牌入面嘅白桃雪糕真係影得好靚😍寫咗話係用原個山梨縣白鳳桃炮製加上係六月尾至八月尾嘅限定 只限於K11 MUSEA同K11購物藝術館店有得賣好似好矜貴咁就買咗一杯嚟試😜1️⃣ 日本白桃牛奶雪糕 𝗝𝗮𝗽𝗮𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗣𝗲𝗮𝗰𝗵 𝗠𝗶𝗹𝗸 𝗜𝗰𝗲 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 $𝟵𝟴 見到佢有全個白桃上真係超級期待😍因為個人真係超級鍾意食桃🍑雖然都掙扎咗一陣 因為嗰價錢都偏貴💸但果然上到嚟超級失望😣不單止貨不對板 仲要味道唔好食本身以為會砌得好靚 但結果每一片白桃都切到又細又薄白桃係真係幾甜嘅 不過上到嚟啲桃汁太多多到瀉嘅感覺 而且浸晒落啲雪糕到令到雪糕食咗五分鐘之後已經融晒🥴而且牛奶雪糕嘅味道亦都好似飲緊BB奶粉咁其實都覺得呢個味道係佢signature 亦都有唔少人鍾意🧐但我真係覺得好似飲緊BB平時飲嘅配方奶整出嚟嘅雪糕😐💡整體嚟講 廣告招牌同現實相差太大已經令我好失望😞扣晒分
📌 百味堂~尖沙咀

性價比💵: 3/10
打卡指數😍: 4/10
環境服務🥂: 6/10
推薦指數👍🏻: 2/10
✄------------------------------✄
🍴: 百味堂
📍: 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B101A號舖
🔍:11:30-22:00(Mon-Thur,Sun); 11:30-22:30(Sat)

☞︎ 同地區餐廳 #hkhungryfoodie尖沙咀
☞︎ 同類型餐廳 #hkhungryfoodie韓式