2020-07-28 390 瀏覽
幾個月前去過URBAN Cafe的旺角分店,實在太想念這家的美食和貓貓,所今次就入觀塘分店探貓,環境大好多又闊又舒服。一入到去就比啲貓貓吸引住,肥嘟嘟好可愛!因為今次我地一行三個人,都點了不少好吃小食拼盤一共有四款小食,最喜歡他們的香炸雞翼,香脆可口,也可以配沙律醬。竹炭burger 配上酸酸甜甜的沙律菜同脆薯角 ,竹炭burger個賣相好吸引、加上新鮮番茄、芝士,肉汁完美鎖住在漢堡內,口感超juicy。軟殼蟹蟹籽墨汁意粉軟殼蟹外層的脆漿不會過厚,外脆內軟,墨汁意粉濃郁,配上蟹籽口感更豐富。最重要就是飲料啦,我就點了Oreo 脆脆特濃朱古力,濃郁的可可配上Oreo碎碎,有咬口的同時味道不會太甜,完全不覺得heavy。總括來說,食物份量適中,座位也很舒服。另外就是貓貓超得意,好可愛,可以坐一整個下午。

因為今次我地一行三個人,都點了不少好吃

小食拼盤

軟殼蟹蟹籽墨汁意粉