2020-08-29 2172 瀏覽
公司有包伙食,提供免費午飯俾同事,今日就特別原因,包伙食嗰邊是日暫停,所以,食番餐出面嘅外賣,但「筆直」有限,唔喺有大食大,故此,大多數都只可以揀吓快餐店之類,而揀「MX」都無特別原因,隨意而已。因為老婆偏素,但都會食白肉,所以,平常食飯就食素多過肉,睇見呢個「肉望號雜扒飯 」餐,就想放縱一次咁多啦,個餐可揀雞扒或豬扒,再搭埋德國腸、厚切餐肉及煎蛋,包餐飲,賣$45,中環區而言,合理啦!肉望號雞扒飯 $45雖然點都唔會好似啲宣傳相咁靚仔,加上外賣嘅,啲賣相就肯定再打啲折扣,不過,份量上就無欺場,拎上手已覺得好重秤,打開個盒真喺滿足晒啲「肉」望,哈哈!香煎雞扒大大嚿,又夠厚身,雖然外皮煎得有少少燶,但雞皮一向少食,所以,都無乜所謂,最緊要啲調味都OK,無過鹹嘅弊病,咬落肉質亦唔會「嚡烚烚」。德國腸比起一般嘅雞肉腸,用上德國豬肉腸點都喺加分位,仲要鎅埋花,煎得腸衣脆口,入口腸肉唔會好似啲好鬆散嘅雜肉咁,感覺OK喔!厚切餐肉有幾厚,睇相就知,真喺堅喺厚切,真喺「肉」望無窮。一食就知唔喺啲平價貨,似啖口喺「長城白豬仔」,當然,整好「新鮮」食就更香口啦,但依家都唔差。咪睇個飯都喺成兜肉,旁邊仲加
肉望號雞扒飯 $45

香煎雞扒

德國腸

厚切餐肉

肉望號雞扒飯
咪睇個飯都喺成兜肉,旁邊仲加咗對椰菜花及西蘭花,不過,無乜味,白烚嘅,仲烚到過腍添。餐飲杯熱奶茶飲咗一半,另一半雪凍佢留番下午茶時間
外賣自取