2020-05-30 343 瀏覽
因為疫情關係好耐無去打邊爐,依家襯疫情舒緩落黎, 雞煲癮開始發作。聽聞太子既米走雞既雞煲十分出名, 以芝士雞煲做特色, 所以今次特意同朋友黎到依間聚舊下。 餐廳地理位置十分便利,一出太子地鐵站不足五分鐘的距離就到。場內既環境都好寛敞, 坐得舒服。入店需先量度體溫及以搓手液清潔雙手,衞生程度使顧客食得放心。一坐低店員就會即時奉上醬料盤,好好服務。最基本既芫荽、濕蒜、干蒜等等都應有盡有, 乾淨又衛生。雖然我係芝士愛好者,但怕食太多芝士會好膩,之後見到免費點激量芝士,最後都忍不住點左!激量芝士雞煲有濃濃既芝士味,但真的一啲都唔膩,呢點係令人驚喜既!芝士係一樣好易燶既食物,唔知係未有客人煲燶過,所以呢到既侍應隔一陣就會過黎關心我地個煲。佢地仲教左我地秘訣,如何令芝士湯底唔燶:未滾之前唔撈得,滾左之後要攪幾攪。至於打邊爐既另一主角一定係牛肉,我地點左 特級雪花牛,完全唔韌,而牛既油脂味都重,絕對對得住呢個價錢!另外脆鯇腩,味道清爽超脆卜卜 ,鍾意食魚既一定要食!炸魚皮,好抵食超大份!最後,超推介粟米,味道超級清甜,而果種甜度並唔係浸過糖水既甜,而係黎自粟米本身既甜。如果唔係咁飽 ,仲想叫多份粟米

最後,超推介粟米,味道超級清甜,而果種甜度並唔係浸過糖水既甜,而係黎自粟米本身既甜。如果唔係咁飽 ,仲想叫多份粟米呢!