銅鑼灣駱克道the l square 一樓有一間越南河粉餐廳,開咗一段時間,前後都幫襯左三次了,水準依舊😋值得推介最近多咗一個維他命C增強飲品😂大家可以考慮吓另外多咗個好有心思嘅改變,就係可以同枱之間多咗一塊隔板,再用當然都係防止飛沫傳播。喺e方面值得加分🥰嚟到當然係食越南河粉啦!餐廳其實偏向美式越南菜,所以喺湯河方面有好多唔同嘅選擇。如果花多眼亂又貪心嘅你,我會建議你直接叫一個特式牛湯河。特式牛湯河 ($108)入邊基本上有晒香港人都會鍾意食嘅部份,包括越南生滾牛肉、牛坑腩、牛丸、牛筋片、牛腩邊、牛柏葉等等。非常之豐盛☺️。由於直接就係大碼,所以湯河一般都會夠飽。但係如果大食嘅你,就好似美國人咁樣,直接就叫加大啦!因為其實真係好壯觀,好多美國嘅節目都會專登走去食加大越南湯河。我都試過一次,非常過癮🤤食湯河真係會上癮,滑脫脫熱辣辣嘅湯河,可口美味,一口又接一口,香噴噴嘅牛肉味。香茅雞扒金邊粉香茅雞扒炸得非常之鬆脆,其實都係一個可以選擇嘅美食柚子蝦沙律($98)沙律都唔去一次會叫嘅食物之一,因為成班朋友一齊食,有啲蔬菜分享係必要嘅。好多新鮮柚子,成個匙羹都係👀大蝦🦐

最近多咗一個維他命C增強飲品😂大家可以考慮吓

特式牛湯河 ($108)

香茅雞扒金邊粉
香茅雞扒炸得非常之鬆脆,其實都係一個可以選擇嘅美食

柚子蝦沙律($98)

好多新鮮柚子,成個匙羹都係👀

大蝦🦐
  • 柚子鮮蝦沙律
  • 特式牛湯粉(XL)