2020-09-26 2634 瀏覽
今日特登嚟荃灣行街,知道海之戀開咗好多舖頭,行完Donki梗係去醫肚啦,比我見到呢間喺大角咀食開嘅東北菜,竟然開到嚟荃灣,見好耐冇食過,梗係要試吓啦😝🌟每次都要食京燒羊肉,羊肉真係好香羶,外皮脆口🥰孜然同羊嘅香味係絕配😜香料無醃蓋羊肉味道,咬落去不但夠晒啖啖肉,皮脆肉嫩,配上薄薄嘅羊脂,保留到羊肉味道之餘令我感到好幸福添😋😋絕對係風味獨特既一道菜餚💕🌟素三鮮,是以白菜仔,木耳,甘旬,香茹為材料的菜餚,剁碎混合而做成餡製成的餃子🥟每粒都好大粒足料兼抵食👏 好飽滿呀,用料一點也不吝嗇,而且餃皮很薄又煙韌,高質的餃子😄🌟四喜烤麸,必食既涼菜,材料有烤麩,香菇,木耳和胡蘿蔔🥰烤麩充份吸收哂啲醬汁,配埋香菇,木耳等清脆爽口既伴菜,食慾大開呀😄🌟涼拌白菜心,白菜心切成絲好易入口,加上菜本身鮮甜同口感好爽,加上蘿蔔絲,蔥同豆乾等等既配料,混合埋香油等等既調味料,真係既清新又美味👍🏼

2020-09-26
  • 京燒羊肉