他們早前新出了Creme Brulee pancake sandwich 想吃很久了這次經過就默默走進去了 Yeah Yeah~~ Beef pastrami sandwich $88新推出~~沒有不吃的理由吧🤣他們的巨量蔬菜🥬又新鮮又甜牛肉看起來薄薄的 但香氣還不弱的 還帶點點煙燻感搭配🧀️好吃的黑麥麵包🥯烤得微脆 汁又不會令包軟掉 所有加一起真的好好吃😋👍Onsen Tamago Minced Pork Dry Curry with Butter rice $105他們家的美食果然都是走個溫柔路線 酸甜再來個微後勁的咖哩辣~米飯🍚帶小黏 而且乾咖哩在香港就很少見 難得~ 更是小孩🧒都會愛的一份Hoiicha Mochi Souffle $118真是以梳乎厘、班戟作主打的一家🇯🇵沖繩的人氣甜點店梳乎厘鬆軟軟 培茶味道和濃 不甜 梳乎厘上的培茶 CREAM一點都不膩再加上片狀的麻糬微Q 和雪糕🍦 一起吃 口感豐富 好喜歡💕Creme Brulee pancake sandwich $68這是新出的pancake 外賣🥡版 吃起來好方便 料們又十足而且價格只是堂食的1/3~~兩片 panc
這次經過就默默走進去了 Yeah Yeah~~
Beef pastrami sandwich
 Beef pastrami sandwich $88
新推出~~沒有不吃的理由吧🤣他們的巨量蔬菜🥬又新鮮又甜
牛肉看起來薄薄的 但香氣還不弱的 還帶點點煙燻感搭配🧀️
Hoiicha Mochi Souffle $118
真是以梳乎厘、班戟作主打的一家🇯🇵沖繩的人氣甜點店
再加上片狀的麻糬微Q 和雪糕🍦 一起吃 口感豐富 好喜歡💕
Crème Brûlée pancake sandwich
而且價格只是堂食的1/3~~兩片 pancake 夾著cream、吉士
pancake 還灑滿糖 烤得焦脆~~~外微脆內軟 又有多重甜感
但cream 又不厚重 士多啤梨🍓也是微甜甜的$38又好吃😋
(下次經過肯定會再來買~!
Matcha Latte $56
明明是 Latte 但茶感還是很濃郁 沒有過份額外添加的糖份
先來抹茶香 後韻的抹茶🍵 苦澀感慢慢散出來 抹茶🍵愛好者會喜歡~

Hoiicha Latte $56
偏愛💗培茶的朋朋們必點 真的好濃郁!!!
製作店員還會在每杯的熱飲上 畫畫好美 超用心 打卡度滿分💯
Coffee Jelly Latte $56
又想喝個咖啡但又想覺得太晚不能喝 那這份就很適合了🈴️
他們的咖啡☕️JELLY 咖啡☕️是日式的☕️香

Milk Pudding Matcha Latte $56
這份的抹茶比起熱的 Matcha Latte 偏甜一點🤏也更厚身點🍵
他們把這用在塑膠杯內 即便在店內喝不光也能外帶🥡
是個邊走邊喝的好甜點~(店家有夠細心的~~)愛甜的朋朋們可點這~

對於甜點控 這家真的有種相逢恨晚的感覺
他們的甜點。好強 每份都很用心 美味 新出的鹹點 溫柔又好吃

(已經準備下次經過再吃 Creme Brolee pancake sandwich

(只是糾結著要一份買是兩份 哈哈 1份$38 2份$68
2024-04-10
Beef pastrami sandwich
Crème Brûlée pancake sandwich
  • Creme Brulee pancake sandwich
  • Hoiicha Mochi Souffle
2天前 0 瀏覽
Hojicha Mochi Souffle食剩指數:0/100嚟得呢度最主要都係想食佢個pancake梳乎厘pancake好鬆軟焙茶味道好濃加埋cream甜度剛好表面嗰塊大福麻糬幾Q彈加埋一齊食口感好豐富🤤.Strawberry Premium French Toast食剩指數:10/100French Toast好厚身加埋雪糕同士多啤梨好夾.Beef Pastrami Sandwich食剩指數:0/100麥麵包好軟熟牛肉同蔬菜蕃茄芝士配合得啱啱好成個感覺好light.Onsen Tamago Minced Pork Dry Curry with Butter rice食剩指數:2/100咖哩輕微嘅辣蕃茄底為主食落幾惹味.Milk Pudding Matcha Latte食剩指數:0/100抹茶幾香下面有牛奶布甸攪勻左又幾好飲
嚟得呢度最主要都係想食佢個pancake
Milk Pudding Matcha Latte
抹茶幾香
下面有牛奶布甸
攪勻左又幾好飲
基本上去到12點幾 都係完全冇人㗎啦然後呢兩邊舖頭都係全吉㗎但係呢佢都唔俾我哋兩個坐喺一個卡位度喎服務態度簡直趕客 一啲logic都冇正常有少少IQ同EQ嘅人應該都同客講 咁陣間如果有客嘅話就要讓出返個位出嚟㗎啦喎但係佢哋零識做囉所以呢啲人呢應該 快啲炒咗佢啦 就係咁我想講呢一啲咁嘅邏輯呢連茶餐廳都有所以佢真係唔應該開喺K11入邊簡直倒米我講緊佢係兩間舖頭都係吉嗰度加埋呀起碼有成三十幾個大位呀何來嘅自信?Train嗰班人啦!

基本上去到12點幾 都係完全冇人㗎啦

所以佢真係唔應該開喺K11入邊簡直倒米

我講緊佢係兩間舖頭都係吉
嗰度加埋呀起碼有成三十幾個大位呀
何來嘅自信?
Train嗰班人啦!
2024-04-12 0 瀏覽
呢間餐廳想食好耐,咁岩見到唔使排隊即刻同我朋友衝咗入去。一坐低係餐廳已經聞到好香蛋味散發左出嚟,過嚟餐廳之前已經知道呢間pancake蛋味好香,所以坐低即刻嗌咗個tiramisu味嘅pancake,食落去有啲酒香味,口感軟綿綿,比起原味多咗啲特色,我同朋友都好鍾意呢個味道建議鍾意酒味嘅朋友可以試吓。另外我自己都好鍾意食芭菲,所以叫左個士多啤梨芭菲,底下有啲脆脆同蛋糕口感幾得意。之後會再想試多次呢間餐廳因為仲有好多口味未試。推薦!
2024-04-10 0 瀏覽
✨Mont Blanc🌰 ✨購自AN de PAIN Pancake&Sweet(尖沙咀K11)價錢:$118推薦度:7/10-鍾意食栗子嘅朋友一定要試🤩 pancake上面放上原粒栗子🌰 更放滿栗子蓉 同栗子忌廉😋栗子蓉口感軟滑 甜度自然 食落仲有栗子粒粒‼️3層pancake中間夾住大量栗子忌廉 微甜香滑 栗子味夠濃郁 點埋旁邊嘅朱古力醬 味道更豐富 不過pancake偏乾身🥲 唔太食得出蛋香 如果再鬆軟啲🤏🏻整體味道會更好‼️💛✨焦糖燉蛋班戟三文治🥪✨價錢:$38推薦度:7.5/10-2塊厚身焦糖面班戟🥞 外皮焦香脆口 食落脆卜卜 有粒粒砂糖嘅口感👅 焦糖味香濃 蛋香味突出🍳 口感鬆軟😋 裏面包住吉士醬同忌廉 忌廉食落軟滑 如果吉士醬多啲平衡返忌廉比例就會更好 值得一試👍🏻
✨Mont Blanc🌰 ✨
購自
價錢:$118
推薦度:7/10
💛
✨焦糖燉蛋班戟三文治🥪✨
價錢:$38
推薦度:7.5/10
今次係同朋友食完晚餐 吹水吹唔夠 黎個小甜點 繼續Hea下😌不過呢間野係限時既 所以都要留意~🕰️好耐之前 係新開張 已經食過一次 🔍果時係仲要排長龍 因為咁岩新興梳乎厘pancake 有個熱潮 🙆🏻‍♀️呢間都算係最盤古初開既一間龍頭 捱到今日仲要開埋分店 都算好叻💁🏼‍♀️我地點左兩個pancake同4杯野飲🤰🏼由於即叫即整吧?我地等左半個鐘左右😅𝗢𝗥𝗜𝗚𝗜𝗡𝗔𝗟 𝗦𝗢𝗨𝗙𝗙𝗟𝗘🥞呢個原味好有蛋香味 食落係空氣感重既🥣有糖漿、牛油同cream作配搭🧈🥚🥞🫗🍯由於空氣感重 其實一兩啖已經食完 蛋香味係有 但不太重但經典原味點都要食下🫶🏻𝗛𝗢𝗝𝗜𝗖𝗛𝗔 𝗠𝗢𝗖𝗛𝗜 𝗦𝗢𝗨𝗙𝗙𝗟𝗘🥞呢款應該新推出 焙茶味感覺唔太膩😺上面有一大塊mochi鋪在pancake上😽有少許焙茶粉 配有焙茶醬同雲呢拿雪糕🍦呢份如果要切就難分件d 個漿甜左少少 霸左pancake d蛋味 塊mochi可以增加少少口感𝗠𝗔𝗧𝗖𝗛𝗔 𝗟𝗔𝗧𝗧𝗘🍵𝗛𝗢𝗝𝗜𝗖𝗛𝗔 𝗟𝗔𝗧𝗧𝗘☕️兩個都好濃郁茶味中間不缺奶味 唔錯 仲有拉花😊
不過呢間野係限時既 所以都要留意~🕰️
好耐之前 係新開張 已經食過一次 🔍

我地點左兩個pancake同4杯野飲🤰🏼
由於即叫即整吧?我地等左半個鐘左右😅

𝗢𝗥𝗜𝗚𝗜𝗡𝗔𝗟 𝗦𝗢𝗨𝗙𝗙𝗟𝗘🥞
呢個原味好有蛋香味 食落係空氣感重既🥣
有糖漿、牛油同cream作配搭🧈🥚🥞🫗🍯
由於空氣感重 其實一兩啖已經食完 蛋香味係有 但不太重

𝗠𝗔𝗧𝗖𝗛𝗔 𝗟𝗔𝗧𝗧𝗘🍵
𝗛𝗢𝗝𝗜𝗖𝗛𝗔 𝗟𝗔𝗧𝗧𝗘☕️
兩個都好濃郁茶味
中間不缺奶味 唔錯 仲有拉花😊

呢間係位於K11的Pan De Pain,去過呢間幾次。地點好方便,尖沙咀或者尖東站上去就係。呢度主打係疏乎厘同 pancake 嘅甜品。鹹點嘅 pancake 都有。⭐️Original Souffle $98非常鬆軟軟滑。疏乎厘入口即溶。第一次去食嘅話可以揀呢個原味試吓先。值得推介👍⭐️Bolognese Cheese Pancake $105第一次試鹹點嘅 pancake• 出奇地好味。Pancake加上cheese, 味道非常之夾。餐廳員工服務態度好。有禮貌。

⭐️Original Souffle $98

餐廳員工服務態度好。有禮貌。
  • Souffle
  • Original  Soufflé
  • Berry Cheesecake Souffle
2024-04-01 67 瀏覽
昨天朋友說想試試這家的班戟,幸好不用等太久我們便可坐下。點餐後和朋友打算傾吓計,但常常聽到廚房有大叫枱號出餐…我和朋友都感到很煩厭,真的有需要這樣大叫出餐嗎?我們是否到了茶餐廳?我們也很滿意餐廳的食物質素,侍應服務也10分體貼。如可改善一下出餐時不大叫的情況就更加好!
  • Creme Brulee Pancake
2024-03-29 54 瀏覽
同朋友過黎high tea間鋪開左咁多年都係第一次食Share 食 焙茶麻糬梳乎厘pancake 朋友叫royal milk tea 我就matcha latteMatcha latte 仲有龍貓拉花好靚,味道都唔錯,有抹茶嘅苦澀味朋友話奶茶都好出色*梳乎厘pancake 有兩層切落去超軟棉,所以要分食就會好”呢 hea “一切就無左個shape 一開始食唔係太有焙茶味同蛋香味因為個麻糬嘅甜味蓋過哂要每一樣分開食,或者唔夾埋麻糬先食到梳乎厘嘅蛋香,焙茶cream ge 茶香味,焙茶醬略嫌淡味,同埋醬好厚身,唔係太流動麻糬係好食,chewy, 但甜味太重,整個pancake 上有點喧賓奪主,反而每樣食材分開食更好。梳乎厘中間係半液體狀,有小流心效果伴碟有球vanilla ice cream, 雲尼拿味突出,亦見好多雲尼拿籽,我覺得雪糕係出色!伴埋梳乎厘食都好夾整個甜品係出色,好味,賣相亦可打卡!食飽飽,好滿足,同朋友傾計略嫌環境太嘈人人都傾計,要大聲啲先聽到朋友講野人比較多,冷氣唔太夠,去到尾段覺得太焗,坐左個幾鐘就走*
同朋友過黎high tea
間鋪開左咁多年都係第一次食
Share 食 焙茶麻糬梳乎厘pancake
Matcha latte 仲有龍貓拉花
好靚,味道都唔錯,有抹茶嘅苦澀味
朋友話奶茶都好出色
Royal  milk  tea  &  Matcha  latte

梳乎厘pancake 有兩層
切落去超軟棉,所以要分食就會好”呢 hea “
一切就無左個shape
一開始食唔係太有焙茶味同蛋香味
因為個麻糬嘅甜味蓋過哂
梳乎厘中間係半液體狀,有小流心效果
伴埋梳乎厘食都好夾
整個甜品係出色,好味,賣相亦可打卡!
食飽飽,好滿足,同朋友傾計略嫌環境太嘈
人人都傾計,要大聲啲先聽到朋友講野
人比較多,冷氣唔太夠,去到尾段覺得太焗,坐左個幾鐘就走
焙茶麻糬梳乎厘
2024-03-23
焙茶麻糬梳乎厘
2024-03-28 49 瀏覽
今日享用K11會員優惠,去B1層的PAN de PAIN Pancake & Sweets,任何消費就可以免費一客原味Soufflé,於是我點了一杯Apple Mint, 慢慢享用。但係我覺得好像比之前退步了,很快便塌下來,但係味道都可以。
2024-03-25 70 瀏覽
跟朋友吃完輕量晚餐意猶未盡 想在K11找甜品吃 朋友提議想食Pancake就去了這間 今次唔想食甜 揀咗三文魚pancake食 沙律幾Fresh🥗三文魚都幾好食 😋 但個pancake就略為乾咗少少 不過整體都可以 服務方面待應態度一般 唔係好想睬你甘好似有點趕收工感覺 希望可以改善一下
服務方面待應態度一般 唔係好想睬你甘
好似有點趕收工感覺 希望可以改善一下
2024-03-17 122 瀏覽
星期日女女想食甜品。。因為之前都應承左會同佢食番個甜品慶祝問佢想食乜野類型。。佢就話要食芭菲。。因為睇master chef果陣見過😆😆😆咁搵左一陣見到尖沙咀呢間有。。同埋有梳乎厘。咁岩我自己都想食。。咁就立刻行動出發。。黎到果陣8點零。。。唔使等就即刻有位。。間店都幾少客。。。好快我地簡左自己想食既野。。雖然有幾隻口味。。但我最後都係簡番原味。芭菲:黎到既時候。杯邊已經溶左流落黎。。。但整體都好豐富。。。女女表示都滿意。梳乎厘:蛋味濃。糖漿味道唔錯。cream好smooth...係有其中一件感覺唔夠熟既感覺。整體都唔錯。。。坐得舒服。
星期日女女想食甜品。。因為之前都應承左會同佢食番個甜品慶祝

整體都唔錯。。。坐得舒服。
2024-03-12 116 瀏覽
中午想吃一個甜點但不想太有飽腹感 ~所以想起了 梳乎厘 。這個是人氣No.1 宇治抹茶梳乎厘 香港人熱愛搽茶程度可媲美日本 而且有齊不同的口感 梳乎厘配上芝士抹茶忌廉加上宇治抹茶醬,另有抹茶蕨餅、抹茶雪糕另外還叫了一份熱士多啤梨班戟 士啤梨醬配班戟一向是絕配
中午想吃一個甜點但不想太有飽腹感 ~
所以想起了 梳乎厘

這個是人氣No.1 宇治抹茶梳乎厘
香港人熱愛搽茶程度可媲美日本

另外還叫了一份熱士多啤梨班戟
士啤梨醬配班戟一向是絕配

2024-03-12 82 瀏覽
為左redemp K11會員送既original soufflé 先幫襯,因為要幫襯其他野先免費送,所以就叫埋抹茶soufflé 同cream brûlée。三樣既口感ok,soufflé都幾滑同香。但staff講錯野影響體驗🙁以下分享小插曲:排左半個中隊一坐底就問staff想redemp個soufflé,Staff話一定要打上hotline同CS核對個人資料再叫CS send 個QR code比佢地先做到~果時明明睇清楚terms and conditions 係無提及要咁做,不過都即打去CS問清楚,但原來又唔使,CS教係個app到禁幾下就ok。用餐時間75分鐘,搞完一輪都無左15鐘,黎到都無乜心情食,急急腳食完就走了,anyway個staff講錯野都算,態度重要勁差,黑住面好confirm同我講佢地公司一定要個客打上CS對資料,希望員工們可以再更新下knowledge。

2024-03-10
2024-03-11 80 瀏覽
話說食完dinner諗住食個甜品咁就第一次嚟試呢間嘢門口完全冇寫過任何關於最低消費嘅提示咁我哋入咗去本身諗住share一個pancake但係落單後店員過嚟提醒有最低消費 一人最少要嗌一樣item覺得幾唔合理但係嗌咗一樣嘢 冇得離開唯有焗住嗌杯茶(有好多嘢冇得揀,夜麻麻都冇理由飲咖啡)嗌咗個焙茶味嘅 味道一般般啦冇話一定要過嚟食特別係有最低消費就更加唔會嚟食本身間舖頭都已經冇乜人 而我哋去到嗰陣都差唔多收舖 根本上就坐唔足佢嗰個時間 都要咁harsh
話說食完dinner諗住食個甜品
咁就第一次嚟試呢間嘢
門口完全冇寫過任何關於最低消費嘅提示
咁我哋入咗去本身諗住share一個pancake
但係落單後店員過嚟提醒有最低消費 一人最少要嗌一樣item
覺得幾唔合理
但係嗌咗一樣嘢 冇得離開
唯有焗住嗌杯茶(有好多嘢冇得揀,夜麻麻都冇理由飲咖啡)

嗌咗個焙茶味嘅 味道一般般啦
冇話一定要過嚟食