2024-02-26 117 瀏覽
寶琳附近都冇咩呢啲coffee shop,好彩呢間嘅咖啡都好好飲,嘢食還可以啦!唯獨有一次食All Day Breakfast 嘅薯蓉嘅時候,一入口我都唔知自己食緊咩,因為係好酸的,酸到乸口!問店員嗰Pat係咩嚟,佢答係薯蓉,我仲問佢係咪酸忌廉薯蓉😅佢再幫我問廚房話唔係酸嘅,所以廚房俾過新嘅薯蓉我哋,我再食嗰個薯蓉係唔酸的,所以證實咗之前嗰個薯蓉係變咗🥶🥶好彩我即刻吐咗冇吞😳除此之外,其實其他嘢食都好好食個長通粉味道特別!好食😋Latte 好飲!價錢都比其他cafe平!另外有位叔叔服務好好好細心!服務態度好已經加好多分!

除此之外,其實其他嘢食都好好食

個長通粉味道特別!好食😋

Latte

Latte 好飲!價錢都比其他cafe平!

另外有位叔叔服務好好好細心!服務態度好已經加好多分!
Latte
  • 炸粗薯條配黑松露醬
  • 焦糖雞翼
2024-02-08 183 瀏覽
Order first in last out ,order大延遲,我等了45分鐘,然後得到一句:廚師新嚟。食物嘅品質都受到影響,男友order all day breakfast ,我order 牛扒。1)牛扒唔新鮮 ,翻煮咗兩次都唔熟2)all day Breakfast凍食 3)薯蓉有生水味,發臭4)店員唔識處理,只答:「處理中」5)收銀:「抱歉,我比9折你」其實,用左45只等,只係得到一句「抱歉,廚房新嚟」🥲🥲成個體驗十分差,其實我覺得佢哋直接講漏單會好啲😓
Order first in last out ,
order大延遲,我等了45分鐘,然後得到一句:廚師新嚟。
1)牛扒唔新鮮 ,翻煮咗兩次都唔熟
2)all day Breakfast凍食
3)薯蓉有生水味,發臭
4)店員唔識處理,只答:「處理中」
5)收銀:「抱歉,我比9折你」

其實,用左45只等,只係得到一句「抱歉,廚房新嚟」🥲🥲

成個體驗十分差,其實我覺得佢哋直接講漏單會好啲😓
2024-02-05 147 瀏覽
平日下午茶時段,茶餐廳食得多,想換換氣氛🌸☕️歎歎咖啡,同時有飯意粉嘅飽肚選擇。將軍澳新都城有這間coffee art。coffee art 觀塘也有分店,weekday 難得不用排隊。五花腩泡菜Risotto好惹味,豚肉略嫌脂肪比例太多,不過真係好香!咖啡在咖啡店唔少得,當然好ok! 水吧還有沏茶,啱啱見到一位常客,一邊歎茶,一邊傾如何在家也能泡到這水準🍵🫖誰想到繁忙嘅香港,在小區local 店可以有這值得向往嘅時刻。👍🏻👍🏻
平日下午茶時段,茶餐廳食得多,想換換氣氛🌸☕️

聖誕節正日冇訂位,求其睇吓邊間餐廳有位就行入去,喺門口睇到呢間餐廳竟然冇特別加價,亦冇做特別嘅聖誕套餐。因為時間尚早,最後一張枱俾我哋坐咗,之後嚟嘅客人要等啦。松葉蟹鉗蟹膏意大利粉:呢個價錢,蟹鉗就唔好咁高要求,普通急凍蟹鉗,意大利粉個醬汁好好味,蟹肉忌廉汁好香。煎鹿兒島肉眼配燒菠蘿:鹿兒島肉眼超淋,煎到啱啱好熟,配菠蘿食,酸酸地即時減少咗油膩感。全日早餐:好豐富,除咗一定有的煙三文魚,豬肉腸,炒蛋,仲有一樣嘢好特別,就係椰菜花蓉。芝麻芝士蛋糕:服務非常好,侍應仲主動幫我refill熱茶

芝麻芝士蛋糕:

服務非常好,侍應仲主動幫我refill熱茶

雜菜湯
鹿兒島豬肉眼配燒菠蘿
法式煎鵪鶉髀
All  day  breakfast
芝麻芝士蛋糕
🍽Coffee ArtDeluxe All Day Breakfast基本AllDay款式~多士脆口味道唔錯🤤小編覺得炒蛋失準🫣食落唔滑同似over左🥲其他正常泰式酸辣雞肉意大利粉酸到食唔到~都算偏辣~雞肉切到碎濕濕咁🤦‍♂️正常無怪味小編唔會浪費蒜蓉牛油雞翼勁香又好味🤤其實依三種配料+食材混合埋係無得輸(除非你唔鐘意其一)😂蒜油煎炒得剛好·又唔會濃哂~整體比例平均~無Ovar蓋過其他食物👍盛惠$3xx💰💰💰💰💰好味指數🫵 5️⃣最佳🍻🍻🍻☻非專業食評·純個人口味☻🗣️仲有咩想講小編覺得唔吹單個意粉係唔知要等幾耐~上枱熱+無抹碟😅原諒小編直話直說🫣似係岩岩臨急臨忙整~先唔評論係咪漏單~但出到黎食物真心麻麻~小編認為可以係Menu度加個🌶️圖案作提示🔔或者落單時店員要提醒客人😅以免有客人投訴辣得制食唔到🫣🫣但不過個雞翼真係幾好味🤣會想試下其他同埋再會一會個雞翼🤤🤤最尾想講~杯野飲真係幾細杯~多謝大家😉
🍽Coffee Art

🍻🍻🍻

☻非專業食評·純個人口味☻

🗣️仲有咩想講
2023-09-14 378 瀏覽
餐廳在將軍澳區多年, 今次已是第二次幫襯 食物 : Dinner Menu#D1 - 松葉蟹鉗配本菇蟹膏意大利粉 $128 ~ 是套餐, 包柚子沙律/餐湯/紅茶, 意粉味道不錯, 擺盤靚可以打卡, 柚子沙律酸酸甜甜好開胃, 餐湯味道濃郁, 伯爵紅茶是茶包沖 Main Menu#K - 煙三文魚鮮蕃茄汁意大利粉 $88 ~ 味道正常, 包苿莉綠茶 環境 : 裝修舒適, 整潔乾淨, 同朋友傾計食飯不錯 地點 : 餐廳在新都城商場一期地下, 由MTR行過來約2分鐘, 非常方便 服務 : 職員熱情有禮貌 價錢 : HK$216/2人 (無加一服務費)
餐廳在將軍澳區多年, 今次已是第二次幫襯
環境 : 裝修舒適, 整潔乾淨, 同朋友傾計食飯不錯
服務 : 職員熱情有禮貌
價錢 : HK$216/2人 (無加一服務費)
松葉蟹鉗配本菇蟹膏意大利粉
煙三文魚鮮蕃茄汁意大利粉
2023-08-30
聽日差唔多中午嚟到,大概有三份一嘅客人。我哋揀咗個近商場門口嘅位置坐低。個度環境好舒服,位置都好闊落,可以慢慢坐低傾偈,享受生活嘅時光😗😗。⭐️ Iced Latte $44用新鮮嘅豆沖煮,口感偏向濃郁同滑順😄😄。整杯拿鐵飲落去滑身厚實,唔會膩口。飲完一啖,就想再飲多幾啖💛💛。仲有咖啡果嘅香氣,整個體驗更加豐富同有層次,真係值得一試👍🏻👍🏻。⭐️ Affogato $44係Espresso加上雲呢嗱雪糕。飲落去冰火交融,苦甜平衡,好有風味😎😎。雲呢嗱雪糕有濃郁嘅雲呢籽味道,質地滑身又濃郁😚😚。而espresso都好香濃。一齊食落去,甜香軟滑,好好味😋😋。🍄 總括嚟講咖啡店嘅環境好舒適,店員又細心有禮貌👍🏻👍🏻。特別推薦慢慢享受美食,好好慢活一下🤠🤠。仲有其他嘅套餐可以試下,下次都想去嘗試吓😆😆。📍Coffee Art將軍澳運亨路1號新都城中心一期G樓G95-96, G113-114號舖Shop G95-96, G113-114, G/F, MCP ONE, 1 Wang Hang Road, Tseung Kwan O港鐵寶琳站 A1 出口, 步行約4分鐘

⭐️ Iced Latte $44

Iced Latte
Affogato
Iced Latte
2023-07-25 387 瀏覽
質素不合乎要求,蟹肉欠奉,其他兩個餐還可以,看完食評去,怎料徹底失望。作為負責任食客,本人經歷不太好,態度不錯,只是蟹肉餐卻沒有蟹肉,除了一小腳幾乎看不到。餐茶也極清淡無味,幸好環境好,大蝦餐幾好,燒雞也一般,希望有改善,雖然我不會再去。
2023-07-24
2023-07-04 467 瀏覽
寶琳無咩cafe,難得有coffee art。coffee art同佢名一樣,咖啡好有水準,見到佢仲有間玻璃房炒豆,超專業,我地都試過買佢既咖啡豆,的確係唔差。而且唔止咖啡,食物質素都唔錯,依到既burger係我同先生既favourite 😆漢堡入面既太陽蛋煎得好靚,賣相即刻加唔少分,牛肉係和牛黎,一入口充滿牛肉既香氣,切開蛋黃,蛋黃汁流到和牛上,充滿住蛋香加牛香,唸起都流口水 🤤仲有配菜薯條,好夠飽。Ice Baileys coffee係我幾乎每次必點,記得第一次飲時,真係驚為天人。咖啡甘香中,帶住濃濃既甜酒醇厚,第一次品嘗咖啡中的微醺。Mocha就係先生飲既,我無飲到就唔評論了,不過都見佢飲得好享受!

2023-06-07 511 瀏覽
2023.02.26 dinner呢一日,係康城睇完戲,走返出去食。。。醒起呢間,點知係openrice 訂位仲要有九折優惠,就決定食呢間,坐低睇餐牌,都好似唔同咗,不過我哋上次嚟都已經係好耐之前🤪讚咗先,店員大部份都有禮👍🏼 尤其是其中一位,我哋覺得佢應該係老闆,好細心又好照顧客人感受😊👍🏼👍🏼揀咗一陣,係set dinner 到只揀到一樣,西班牙辣肉腸大蝦青醬意粉,只係$108!抵!另外散叫一個煙三文魚鮮茄汁意大利粉,散叫都有一杯免費茶,實在太好了!只係$88,都好抵食呢😃👍🏼晚餐就多咗一個湯or 沙律、再一個炸蟹肉雲吞,湯係雜菜湯,好夠熱,有少少辣,好味😋 炸蟹肉雲吞有兩粒,啱晒!我哋一人一粒,都好味😋所有食物都好夠熱!兩個意粉都好夠份量😃👍🏼 我倆都覺得煙三文魚鮮茄汁意大利粉好味啲,個茄汁整得好鮮味😋 個辣肉腸大蝦青醬意粉就好正常,淡味咗少少⋯⋯🫢
2023.02.26 dinner

餐雜菜湯
炸蟹肉雲吞有兩粒,啱晒!我哋一人一粒,都好味😋
炸蟹肉雲吞
煙三文魚鮮茄汁意大利粉
個辣肉腸大蝦青醬意粉就好正常,淡味咗少少⋯⋯🫢
西班牙辣肉腸大蝦青醬意粉
2023-05-26
餐雜菜湯
嗰日假期走到去新都城,發現開咗好多新餐廳,其中一件最值得開心的事,是開了coffee art,終於有靚咖啡飲了!❤️❤️❤️❤️由於假期,都有不少人喺門口等位置,但到好快可以入座的,喺門外已經見到入邊有好多美味的甜品,望落去都頗吸引的!最重要是他的咖啡,他的咖啡無論是摩卡、Latte,見到師傅都會非常用心製作拉花,望到杯咖啡心情都特別靚😆😆以咖啡來計,他的質素都是非常高,而且看得到是精心製作的❤️❤️❤️❤️

2023-01-05 988 瀏覽
💛💛💛今日要等朋友收工所以搵左間cafe坐下美美呢個元朗人去到寶琳真係好迷惘😵‍💫好彩見到呢間cafe📍Coffee Art因為我係約左朋友食dinner所以就淨係嗌左小食✅炸粗薯條配黑松露醬💰$48薯條新鮮炸起 好脆好熱🍟黑松露醬有啲膩✅熱情果芝士蛋糕💰$45呢個係店員叔叔介紹比較冇咁甜嘅甜品🍰另外有芝麻同芒果荔枝咁熱情果味都幾refreshing嘅食完都唔會好滯✅Espresso Tonic💰$44☕️個tonic water甜左少少但啡味都唔差另外叔叔仲有介紹佢地個frech toast🍞佢話有成3塊大大塊好抵食 但驚我食唔哂叫我下次同朋友一齊黎食😆呢間店可能因為開喺民居 感覺好親切店員同客人有講有笑好似街坊咁🥰同埋我食少少野喺間舖度坐左兩個鐘好多謝佢地冇側目我😚😚
💛💛💛

另外叔叔仲有介紹佢地個frech toast🍞
佢話有成3塊大大塊好抵食 但驚我食唔哂
叫我下次同朋友一齊黎食😆
呢間店可能因為開喺民居 感覺好親切
店員同客人有講有笑
好似街坊咁🥰
同埋我食少少野喺間舖度坐左兩個鐘
好多謝佢地冇側目我😚😚
2022-11-17 795 瀏覽
話說今日突然有假放,見呢間cafe咁多好評就專登搭車嚟試下。一入去已經覺得職員好有禮貌,落單後見到隔籬枱有一對老人家,唔識用QR code落單,但又好想試下自己落😂 職員好有禮貌咁教佢哋,好有耐性👍🏻 真心值得一讚Lunch menu都幾抵,最平$75,有前菜、主菜同飲品。揀咗食carbonara,有驚喜,好好食!👍🏻 仲有雖然佢叫lunch menu,但其實serve到6pm 😂 不過2:30pm開始有下午茶就仲平環境好舒服,有機會一定會再嚟😗

環境好舒服,有機會一定會再嚟😗
2022-11-17
2022-10-22 869 瀏覽
平時見寶琳好似無咩野食咁 但原來新都地中心入面有間ℂ𝕒𝕗𝕖裝修都幾靚 同埋都幾多人幫襯(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)美國極黑和牛芝士漢堡 配炸薯角 ($138)極推薦 呢個真係必點❗️首先佢個賣相已經極吸引 同menu係完全一樣 仲要好足料 burger除咗有蛋、芝士、和牛、洋蔥 仲有煙肉🥓一啖係完全咬唔到個包🤣沙律落咗柚子醬 甜甜地都幾特別 薯角岩岩炸好熱辣辣脆卜卜好好食 都幾有薯味🥔對比起薯條 我覺得佢地啲薯角仲好味🥰講返個burger先 無諗過佢個蛋真係流心 令到成個burger都充滿着蛋汁好正啊真係🍳另外佢塊和牛係厚厚一塊 肉質嫩滑之餘亦好有牛味 煎到都幾香口 仲好juicy🤤連埋啲洋蔥同菜 口感真係一流💛佢連個包都係外脆內軟 個人覺得煎香咗嘅包真係好加分🥺🥺會想再黎食🥺蟹肉/蟹柳/帆立貝藍芝士忌廉汁手捲粉 ($128)賣相都幾吸引 但就唔太食到蟹肉同藍芝士 同埋手捲粉都偏硬 店員就提醒我地佢地嘅手捲粉本身係偏硬身少少 如果唔想咁硬下次order個陣可以講聲(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)泰式酸辣雞肉意大利粉 ($88)味道不過不失 有啲甜甜地同辣辣地 擺盤有啲糖係側面俾你點😂覺得味道有啲偏辣 唔算特別推薦~

美國極黑和牛芝士漢堡 配炸薯角 ($138)

美國極黑和牛芝士漢堡配炸薯角

蟹肉/蟹柳/帆立貝藍芝士忌廉汁手捲粉 ($128)

泰式酸辣雞肉意大利粉 ($88)

炸粗薯條配黑松露醬 (+$38)
味道不過不失 呢個價錢有黑松露醬都幾加分😋

焦糖雞翼 (+$35)
焦糖唔會話好甜 煎得都算外脆內嫩~

❣️個𝕓𝕦𝕣𝕘𝕖𝕣都幾推薦大家食😚整體黎講食物同服務質素都唔錯 都坐得幾舒服 原來餐茶仲可以幫手加熱水refill 呢個真係幾加分 食完staff仲有問我地有咩可以改善 睇得出佢地都幾用心聽客人意見💛

⚠️ 唔同分店個裝修同Menu都好唔同 想跟我食burger嘅話就要去寶琳嗰間喇ʕ•ᴥ•ʔ

推薦指數:🌟🌟🌟🌟
2022-09-25 1480 瀏覽
Weekend 好多時經過這店,都會見到好多客人,所以我會選擇5-6pm來吃個late tea,人較少,環境較寧靜,坐得較舒服。喜歡這裡的Tea Set 是每天供應(14:30-18:00),還提供 Mini All Day Breakfast 呢! Mini All Day Breakfast 本身有牛奶滑蛋,Sourdough 及雜菜沙律,另有四款配料可選擇,分別是煙肉,英式豬肉腸,香草蘑菇或價錢貴些小的煙三文魚。我不喜歡煙肉,腸仔,通常都選擇香草蘑菇。蛋滑,蘑菇味道一般,沙律菜新鮮爽脆,配上柚子汁甜甜的都幾特別,sourdough已塗上了牛油,有時脆,有時煙靱。$52 (煙三文魚要$60)包一杯熱紅茶或綠茶。如要冷泡紅茶或綠茶就加$10。想轉其他飲品就享有減$10優惠。我通常會叫熱朱古力,這裡用比利時70%朱古力(無糖),甜度適中,味道不錯😋。Tea Set 我也試過香煎雞扒配焦糖菠蘿九層塔,牛角包窩夫。雞扒煎得不會乾,菠蘿碎粒酸甜適中,牛角包窩夫鬆脆,幾好。侍應哥哥建議每樣少少一起吃,我就乖乖試一下😊,一口裡面有不同味道,不同口感,都不錯。略嫌沙律菜太少。Belgium Cho

我不喜歡煙肉,腸仔,通常都選擇香草蘑菇。
Mini All Day Breakfast

Tea Set

Tea Set

Chicken

雞扒煎得不會乾,菠蘿碎粒酸甜適中,牛角包窩夫鬆脆,幾好。

Belgium Chocolate

Belgium Chocolate,拉花幾靚。

若吃不飽,可再加甜品,享有減$10優惠。
桂花豆腐Cheese Cake

喜歡這裡的cheese cake比較light ,特別這款桂花豆腐cheese cake 更light,吃完一件可再吃另一件😂。喜歡那豆腐的口感,芝士味較淡,我okay。

下午茶時間來這裡放鬆一下,很是享受!

下午茶
桂花豆腐Cheese Cake