東涌Novotel Aperitivo tea set $228意式下午茶4款鹹味茶點 和4款雞尾酒 賣相靚💕 而且非常美味😋Cocktail Lychee Spumoni Jungle BirdPassion Fruit SpritzAperol Fluffy OrangeCocktail Lychee SpumoniSpumoni主要基酒是Campari ,Campari 是義大利非常有名的餐前開胃酒,由多種草藥和水果釀製 , 帶有苦橙與藥草味 .Spumoni將原始酒譜葡萄柚汁替換為荔枝汁 , 荔枝果汁完美地調和了Spumoni的苦味 , 賣相又靚 💕💕 是日本女生非常喜歡的雞尾酒一定要試💕非常好飲💕Jungle Bird用了Campari , Kingston 62 dark rum ,青檸和菠蘿等等調製 , Tiki 風格的雞尾酒 , 原始酒譜九製話梅糖漿取代了蔗糖糖漿.帶有一絲苦甜風味,豐富的水果香氣 , 彷彿置身熱帶叢林 💕💕 好好味Passion Fruit SpritzAperol 加上百香果和梳打水等等 好易入口 , 女生飲都好適合Aperol Fluffy Or
東涌Novotel

一定要試💕非常好飲💕

Jungle Bird

Passion Fruit Spritz
Aperol 加上百香果和梳打水等等
好易入口 , 女生飲都好適合

Aperol Fluffy Orange
Aperol 加上橙汁和梳打水 , 好清新的感覺💕

茶點
金箔牛肉他他酥皮
忌廉蟹肉三文魚籽三文治
煙三文魚,水牛芝士牛角包
炒蘑菇+帕爾馬火腿閃電泡芙

四款茶點精緻又好味
我最鍾意金箔牛肉他他酥皮 , 牛肉新鮮口感嫩滑 , 非常好味

Novotel 的Andante 餐廳環境好靚,燈光做得好好,浪漫氛圍
非常有氣氛,在這裏影相隨便影都非常靚💕💕💕
加上好好飲雞尾酒和非常美味的茶點 ,
餐廳環境又靚又舒適,柔和的燈光和牆上的掛畫
配合美味的茶點和雞尾酒
完全釋放壓力 , 完美💕

人均消費$150-$250

酒店 東涌Novotel
Novotel Citygate Hong Kong
酒店餐廳 Andante
地址: 東涌文東路51號

#CampariHongKong #camparihk #camparicocktail #novotel #novotelcitygate #hkinfluencer #hkblogger #hklifestyle #NovotelCitygateHongKong #tea
#Cocktail #hotel #delicious #yummy
2023-06-26 480 瀏覽
Andante x Campari Aperitivo Tea SetAperol 係一種以藥草風味為主嘅開胃酒,酒精度數只有 11%,較清爽嘅草系利口酒🍸Lychee SpumnoniCampari義大利開胃酒帶有濃重的柑橘與藥草氣息,配搭荔枝清甜中帶點微苦嘅酸甜口感,非常適合夏日飲用🍍Jungle BirdRum酒同菠蘿常出現係熱帶雞尾酒中,水果有助於撫平苦味,加上話梅帶來一絲甜味🍹Passion Fruit Spritz百香果嘅變奏版,將百香果blend至順滑同Campari開胃酒攪勻,最後加入蘇打水🍊Aperol Fluffy Orange係一款相當輕鬆易成嘅雞尾酒,以香甜橙汁、蘇打水而成Tea Set savoury pastries🔸Beef tartare puff pastry🔸Crab meat sandwich with hollandaise sauce and parsley-butter glaze🔸Mini croissant with smoked salmon and mozzarella🔸Sautéed mushroom and prosciutto

🍸Lychee Spumnoni

🍍Jungle Bird

🍹Passion Fruit Spritz

🍊Aperol Fluffy Orange
係一款相當輕鬆易成嘅雞尾酒,以香甜橙汁、蘇打水而成

Tea Set savoury pastries
🔸Beef tartare puff pastry
🔸Sautéed mushroom and prosciutto eclair

2018-11-20 5863 瀏覽
Mini buffet 獨孤一味主菜🐷豬扒飯!$78+10% 在酒店大堂食一般的炸豬扒味道😔有無限量🍚飯、🥩豬扒、🥬椰菜絲、💧日式咖哩汁、💧小許燒汁、🥛清水供應。沒有湯🥣沒有☕️咖啡奶茶🥤沒有檸茶檸水😵,有mini 生果盆原個🍎蘋果🍊橙可取但一轉15分鐘後就沒有refill😔地方唔算大40至45個位,有很多walk in 客都無得食。不過呢個價及獨孤一味只得星二、四至有,可以搵其他食肆都得囉。20/11/18首輪推出唔知有幾多人似我會反映下🤔

Mini buffet 豬扒飯
2016-12-18 6281 瀏覽
我哋三人難得週日會去機場踩單車,因為大約4點半就已經踩完,所以就想係附近搵間酒吧飲番杯休息下。位於東薈城嘅Novotel,地下設有Lobby Lounge,呢個可以差不多話係區內難得一見嘅酒吧,所以我哋應毋需多選,就即刻揀左呢度。可能係5點幾呢d時間,所以其實完全唔洗等位,但門口係無人招呼,自己直接入去搵個空位坐低。餐廳5點至8點都會有Happy Hour,咁我地三個都一人叫左一杯生啤。其實生啤呢d咁大路嘅野真係無咩食評好寫,但想不到酒店嘅Lounge都可以Serve一杯疑似變壞嘅Hoegaarden俾客人。聞落去已經有一陣酸味,飲落仲奇怪,以我哋咁多年飲生啤嘅經驗,好明顯杯酒係已經變壞左。我哋已經即時反映左俾餐廳知,佢哋就話係桶酒有d問題,叫我哋揀過第二隻。但要客人反映先知有問題,確實有點後知後覺我哋都點左個Nachos送酒,味道okay。無話好特別,不過少許Dry。餐廳亦有提供薯片俾客人(貌似係自己炸),不過實在太大油煙味,如果供應普通嘅薯片會比較好。服務方面,其實真係無咩服務可言,無帶位之餘,連基本嘅餐具都唔會主動提供,而且雖然餐廳員工好多,但大多十問九唔應。所以無奈之下,真係唯

服務方面,其實真係無咩服務可言,無帶位之餘,連基本嘅餐具都唔會主動提供,而且雖然餐廳員工好多,但大多十問九唔應。所以無奈之下,真係唯有劣評。
2016-12-18
$90 (其他)
2016-10-24 4449 瀏覽
周日不想留在屋苑附近,加上雅高集團會員卡即將到期,把握機會享受半價優惠。東涌Novotel酒店的大堂酒廊算是舒適,不算焗促。而這亦是我今天的選擇。我先點了兩客主菜,分別為和牛漢堡及All Day Breakfast。主菜到前就點了一杯Stella,隨生啤附送爆谷。[和牛漢堡 $188]菜單上有安格斯$128 及和牛$188。和牛漢堡點了五成熟。坦白講,沒有兩客一起點,很難評論和牛漢堡是否值貴一半價錢。牛肉都算多汁,五成熟,沒有根,生菜青瓜是基本配菜,不過不失。我都吃過不少漢堡餐廳,我不是批評而我真的不能吃出和一般漢堡的分別。既然不能吃出分別,下次我應該只會點較平價的安格斯。[All Day Breakfast $128]基本上賣相都合格有餘,基本要有的都有。炒蛋以麵包托底,汁液不會沾到其他配菜。蛋未全熟嫩滑。腸仔黃豆多士都係簡單配菜,做到標準亦理應達到標準。煙肉較乾但非廚房的問題,而是一般美式煙肉都焗得較燶。問題在於薯餅。薯餅經油炸,最忌多油和表層入口炸得過厚過硬。老婆先吃一件但表示太油,我再嚐一口,發現品質和一般薯餅有出入。表層厚,內裡薯仔肉所餘無幾,而且入口硬且油。口感如此,有可能

[和牛漢堡 $188]
Wagyu  burger
[All Day Breakfast $128]
All  day  Breakfast
口感如此,有可能是翻炸,亦有可能時間太長加上油溫不足、導致薯餅太油。但我想餐廳連Room Service一天可能都炸幾百件,師傅質素應該不會有問題。我提出薯餅質素有異,要求更換。而服從員正想整碟早餐拿走。我說除了薯餅所有食物都沒有問題,於是她取走了薯餅,換了薯條給我。服務尚算不錯,可惜薯條亦有質量問題。基本未炸至金黃色熟透,入口仍是粉粉的。
我用餐時門外有人龍排隔離下午茶自助餐,而下午茶會有很多炸物,相信廚房當時並沒有多餘能力為我煮一個早餐。這個可能是管理酒店的哲學:在商業社會,用盡100%廚房資源用作日常運作,如遇有食客遇上更換要求,酒店可能已沒有多餘空間處理。

我經已連續三年付費支持雅高會籍,自從去年東涌自助餐餐廳向所有客人提供七折,但並沒有相應提高會員折扣,變相減少會員優惠,已經有點失望。今次事件,雖然服務員處理手法良好,但作為一家四五星級酒店,食物質量理應是最基本的要求,希望酒店可以好好控制。
2016-10-23
用餐優惠
優惠券
All  day  Breakfast
2015-07-24 4888 瀏覽
我還是第一次食半自助早餐仲要喺自己地頭位於東薈城Andante這早為的是慶祝劉總和補祝Oli生日辛苦當天壽星劉總和湊住Chloe妹妹遠道入來呀早餐由9:30~12:00可以慢慢享用傾傾計~環境十分幽靜,熱盤選擇頗多足有8款之多我哋揀了5款~ 自助部分有自斟果汁~蘋果汁竟然苦澀的橙汁應該係mr.xx來~不喜凍飲有咖啡,奶茶和檸檬可自行沖泡~新鮮生果,各式各樣包包~ 不同口味乳酪和燕麥可惜不感興趣冇吃~第一碟食包包~麵包不算新鮮牛角包算是好吃的了其它一般啦~Eggs Norwegian with Smoked Salmon三文魚唔腥加上頗流心的蛋同吃也不錯不過muffin沒甚烘過這點頗失色不知是否煙三文魚味較濃吃不到荷蘭醬的味道~Eggs Benedict With Ham這個我沒試用上普通火腿片好像有點小家呢~All Day Breakfast賣相超級削我做的一定好睇兼好吃過它只試了少許乾硬煙肉和來貨薯餅no goog~Waffles With Maple Syrup & Cream 可選香蕉,朱古力,士多啤梨和我哋揀的雜莓,窩夫有點醜樣還望好吃啦可惜事與願違不脆乜不熱~ Classic
環境十分幽靜,熱盤選擇頗多足有8款之多我哋揀了5款~
不喜凍飲有咖啡,奶茶和檸檬可自行沖泡~
新鮮生果,各式各樣包包~
不同口味乳酪和燕麥可惜不感興趣冇吃~
第一碟食包包~麵包不算新鮮牛角包算是好吃的了其它一般啦~
Classic Pancake Stack Whipped Butter Cream & Maple Syrup我只能說句我愛麥當當haha~
須然食物未能滿足一班老饕但一班志同道合的好友能聚在一起吃頓late breakfast也是快樂而滿足的,還有可愛甜姐兒Chloe妹妹足令我樂透一天呢(又好掛住妹妹喇,希望男神Matthew唔好嬲我啦)~
2015-07-18
$110 (早餐)
2015-07-20 3861 瀏覽
七月尾就要水著出發,然而身邊很多七月壽星,單是上週六就吃了兩頓,今晚也有一場! 沒法子, 唯有「食得是福」「有福同發」,今晚分享東薈城 Novotel 的 Andante 半自助早餐~Andante 是音樂中的「行板」,每分鐘66拍,是比較慢的速度,套用在餐廳名字上,應是希望帶給客人一份慢活悠閒的感覺吧。而一落扶手梯就抵達的 Andante,環境的確很悠閒舒適,逢週末供應的半自助早餐由 9:30 - 12:00,每位自選熱盤,加上自助果汁、水果、麵包、乳酪、咖啡/茶等只是 $98,很抵食。 這就是擺放 simple buffet 的地方,佔地不大,還有電視投射,喜歡看波的應該會很開心。聚焦看看食物選擇,首先是橙汁及蘋果汁,味似開粉的貨色,兩款都不好喝,一定要飲橙汁會好一些。 水果一開始有西瓜、蜜瓜及哈蜜瓜,之後還加上奇異果及菠蘿,算是不錯;另外有四款口味的乳酪杯,也有瑞士燕麥杯,選擇都幾健康。  麵包方面,有牛角包(不過拿完了沒再 re-fill...)、小法包、提子酥、紅莓酥、合桃酥、蘋果酥批等;出品不算新鮮吸引,填肚多於味覺享受。 最後熱水及熱咖啡都是自助形式,場內也有茶包、奶精、

最後熱水及熱咖啡都是自助形式,場內也有茶包、奶精、檸檬片等,讓食客自行沖製心水的咖啡/茶。

重量級的正日主角姍姍來遲,我們先不客氣享用 buffet 項目,我的第一碟當然是水果!
這天囝囝已經開始了暑期興趣班(遲些再分享),甜魔媽媽只帶了妹妹前來,一開首也給她拿了最愛的包包。妹妹馬上向牛角包進攻,幾下手勢就將整個包消滅,超好胃口!

這裡的果汁太難飲了!改倒一杯熱檸水給自己,同時取更多的乳酪及瑞士燕麥,加上一隻牛角包。沒有牛奶、芝士的早餐,乳酪就是鈣質來源,多吃無妨啊~
順帶一提,場內也有不同的報紙、雜誌可以消磨時光,甜魔媽媽也給Chloe拿了本時裝雜誌看;雖然自己對這裡不感興趣,但覺得貪靚妹妹會幾有 fashion sense,哈哈~
正日主角終於來到,在云云八款熱盤中,我們選了五款出來,一起分甘同味~
熱盤都給安排在差不多時間上檯,正好,排列整齊就可以來張大合照了!一整排的早餐,就是壯觀有氣勢,雖然吃下去其實質素比較平庸...

首先是 Waffles with Maple Syrup & Cream,可選擇雜莓、香蕉、朱古力或士多啤梨,這是雜莓。窩夫不靚仔亦不熱暖,當然亦欠缺外脆內軟,雜莓質素亦平平,蜜糖也要要求才送上。

至於 Classic Pancake Stack, whipped Butter & Maple Syrup,其實麥當勞會做得更好吃。
接下來,是近期見過賣相最頹的 All Day Breakfast,由自選炒/煎/恰/波蛋,加上脆煙肉、早餐腸、蘑菇、烤薯及薯餅而成,所有食材亦沒有驚喜。

這是 Egg Benedict with Ham,用的不是靚貨風乾火腿,而是平價火腿片,底下的 muffin 亦沒經烘香,唯一要讚是荷蘭汁味道不錯,雞蛋熟度也可以。

最後一款是 Eggs Norwegian with Smoked Salmon,其實也是 Egg Benedict,不過火腿片換了煙三文魚,不過我沒試不評了,反而吃了車厘茄沙律,還可以。

由於食物質素平平,大家都吃的不多,包括節食中的我;還是主攻水果吧~
特別後來新出了奇異果及菠蘿,大家都出去拿了不少來吃;特別甜魔媽媽之後中午又有另一場,吃菠蘿有助消化,取了不少。
這頓五人早餐,埋單 $539,純以食物質素計,絕對是不吸引的;不過環境舒適,大家可以聚在一起呆上半天,感受少有的慢活節奏,又不錯。
最後拍下搞笑妹妹全場走、又叼吃檸檬的片段後,也是時間赴下一場的生日午飯了~ 明天介紹!
2015-07-18
$109 (早餐)
2015-07-11 2213 瀏覽
難得weekend可以訓晏d...相約好朋聚舊…當然要搵個好坐又舒服既地方…黎到東涌市中心一帶…雖然自由行已經係無處不在…但區區既late breakfast buffet...佢地又點會睇得上眼…呢度雖名為buffet...但其實buffet只限於少量食品…好明顯coffee唔係什麼高質蒸餾…但咖啡味亦頗濃…咖啡奶當然任意添加…好滑就唔講得係…勝在夠熱…果汁唔係鮮榨…但飲果樣似果樣…唔會太糖水味…麵包可以放在焗爐加熱…但只限於小型包包…烘熱過既包包…當然感覺份外鬆軟好味…乳酪只得原味…略嫌唔夠凍…麥皮係整定一小杯…可能放久了…有d發漲左既感覺…水果可能多人選擇…好快就要添加…所以都比較冰凍新鮮…西瓜無咩核…少甜唔似浸過糖水…菠蘿亦熟透帶甜…除左以上係無限添食之外…仲有個main course選…款式好多…而我地就選左all day breakfast ,egg bendict一齊share...賣相都比較簡單…煙肉炸得太脆…好似食薯片咁…最特別既都係近期大熱既班尼廸旦…流心之餘仲好滑…所謂late breakfast...0930開始先有得食…去到1200…其實訓晏少少起身先去嘆早餐
咖啡
菠蘿汁、橙汁
果汁唔係鮮榨…但飲果樣似果樣…唔會太糖水味…
各式麵包
牛角包
麥皮、乳酪
西瓜、蜜瓜、火龍果、菠蘿
All day breakfast
Egg bendict
所謂late breakfast...0930開始先有得食…去到1200…其實訓晏少少起身先去嘆早餐…慢慢hea下…對我地d lady黎講…午餐分分鐘都唔駛食…最重要係1200後…唔會催埋單…唔會趕你走…結果我地傾計傾到成3點先走呢…>,<…簡直係超值ar!!
早餐
2013-02-17 483 瀏覽
正月初四‧晴約了一班好食友上Oli家新年團拜,早了點來,來這裡喝啤酒兼吃點東西。三款生啤選擇要了其二,味道是大家可預期的。二杯要百多元,沒有hh價是這裡的了。要了鴛鴦味道的薄餅,以三色薄餅較好吃。反而餅底好硬,不鬆化,一般水準。坐到夠鐘,才走人,這裡勝在幾好坐。
正月初四‧晴

坐到夠鐘,才走人,這裡勝在幾好坐。
下午茶
用餐優惠
試食活動、團購、信用卡優惠、其他
2011-02-07 1745 瀏覽
Just been to the Andante restaurant at Novotel Tung Chung Hotel, totally disappointed. Not the taste of food as the value for I dont have any expectation as they serve general as the hotel buffet has, so fine for this. The subject and the advertisment said Flower but I never find any flower decoration, display or attraction on the dishes, that means if you dont look at the dish plate name, you wont discover they add any taste of flowers to the dishes or drinks. More hope Novotel wld see this a

More hope Novotel wld see this and MUST improve. All hot drinks served at self pick up bar but too free for tea bags and sugar. All I see people soak the tea bags for less than 15 seconds than throw away, add half bag of sugar than throw away .......... Since that is a small coffe cup can pour about 50 ml water, why dont they consider to supply a bigger mug or to save with share pot of tea and sugar.

Save world, Save yourself !!!!!!

2011-02-07
生日
2010-06-16 1433 瀏覽
今天金水好朋友突然說想出來吃東西,於是決定試試到東涌去吃 tea buffet。Tea buffet由2:00開始,至5:30pm,因為食物的種類不多,故金水也只吃到3:30就離開了。說回食物,款式不多,甜點有芝士蛋糕、黑森林蛋糕、芒果布丁等。另外還有些曲奇和鬆餅及一點小甜包點。此外是一些沙拉及一些熱食,還有雪糕(雀巢的香草和巧克力)及疏乎厘等。甜品味道比熱食好。金水最喜歡的是芝士蛋糕及芒果布丁。侍應們都很有禮貌,而且收東西也非常快。環境還算寧靜。收費每位$108(需加一),不過大家要留意,tea buffet只會在星期日及假期才有,大家千萬別白走一趟啦!^^

2010-06-16
2010-03-13 1011 瀏覽
when I get a burger craving and I don't want to go all the way to TST, Andante is the place.The burger is juicy, topped with onion, tomatoe, lettuce and pickles, served with fries. Good size to not make your jaw hurt. Have that with a pint and some piano music. Nice..

2010-01-09
自從上次試過Novotel Hotel – Essence 的dinner buffet後,真的很失望。今次見Andante bar有新的tea buffet,價錢很抵,決定和媽咪&妹妹去試試。題目叫 “食盡高, 中, 低”,顧名思義,高中低質素的食物都有如下:質素高 (即美味的食物)有:1.海鮮薄餅 (熱辣辣,皮薄餡靚,有魷魚、蘑菇)2.雞肉串燒 (肉質嫩滑)3.芝麻蝦多士 (香脆美味,熱辣鬆脆,不油膩)4.丹麥酥 (有桃醬做餡)5.越式春卷 (可口脆卜卜)6.黑森林蛋糕 (多層,不同質地,有草莓醬,面頭裝飾的朱古力卷有香濃朱古力味)7.藍莓芝士餅 (size小巧味美)8.意大利芝士餅 (味道香濃,有香脆核桃)9.芒果布甸 (有鮮甜芒果肉)質素中 (即一般味道的食物)有:1. 點心: 燒賣、蝦餃、牛肉燒賣、菜肉包 (味道普通,蝦餃皮厚,菜肉包包多餡少)2.咖喱角 (皮脆,咖哩味較淡)3.牛角酥 (size太大)4. 煙三文魚三文治 (味道很咸)5.鮑汁雞粒炒飯 (味道一般)6.豉油皇炒麵 (味道一般)質素低 (即味道差的食物)有:1

質素高 (即美味的食物)有:
1.海鮮薄餅
(熱辣辣,皮薄餡靚,有魷魚、蘑菇)

2.雞肉串燒
(肉質嫩滑)

3.芝麻蝦多士
(香脆美味,熱辣鬆脆,不油膩)

4.丹麥酥
(有桃醬做餡)

5.越式春卷
(可口脆卜卜)

6.黑森林蛋糕

7.藍莓芝士餅
(size小巧味美)

8.意大利芝士餅
(味道香濃,有香脆核桃)

9.芒果布甸
(有鮮甜芒果肉)

質素中 (即一般味道的食物)有:
1. 點心: 燒賣、蝦餃、牛肉燒賣、菜肉包
(味道普通,蝦餃皮厚,菜肉包包多餡少)

2.咖喱角
(皮脆,咖哩味較淡)

3.牛角酥
(size太大)

4. 煙三文魚三文治
(味道很咸)

5.鮑汁雞粒炒飯
(味道一般)

6.豉油皇炒麵
(味道一般)

質素低 (即味道差的食物)有:
1.日式冷盤
(冷麵不夠冷,有些韌)

2.水果
(西瓜有核,菠蘿有渣,蜜瓜無味)

服務方面不錯:
食物不時加添、侍應生常加水、收碟快,只是餐茶杯子供應不足。

食物的擺放位置吸引了不少路人的目光, 有一位路過的小朋友更走近食物並說想偷來食.
事實上,路人想偷食實在很容易,除非餐廳特地派人在旁看守。
黑森林蛋糕, 丹麥酥, 三文治, 曲奇餅, 藍莓芝士餅
黑森林蛋糕, 丹麥酥, 三文治, 曲奇餅, 藍莓芝士餅
芝麻蝦多士
海鮮薄餅, 越式春卷, 咖哩角
2009-03-23 577 瀏覽
下午好早就出去TUNG CHUNG HOTEL食TEA BUFFET由14:00~18:00都幾低食,仲要食4個鐘tim~ 算係長時間好少人去食,我地係坐入面既room本身有4,5個人既,坐到最後都係得返我地野食好普通,來來去去都係個幾樣......炒飯,炒麵,冷麵點心-燒賣,蝦餃,X燒包(凍左唔好食)海鮮PANCAKE(麻麻地)咖啡角,越南卷(都OK)蝦多士(麻麻地)生果士多啤梨醬蛋糕blue berry芝士cake麵包-牛角so,烘so餅,曲奇......芒果布丁tiramisu幾款3文治最好食既係雞串同(縲)肉
由14:00~18:00
都幾低食,仲要食4個鐘tim~ 算係長時間

好少人去食,我地係坐入面既room
本身有4,5個人既,坐到最後都係得返我地

野食好普通,來來去去都係個幾樣......
炒飯,炒麵,冷麵
點心-燒賣,蝦餃,X燒包(凍左唔好食)
海鮮PANCAKE(麻麻地)
咖啡角,越南卷(都OK)
蝦多士(麻麻地)
生果
士多啤梨醬蛋糕
blue berry芝士cake
麵包-牛角so,烘so餅,曲奇......
芒果布丁
tiramisu
幾款3文治

最好食既係雞串同(縲)肉
2009-03-22
  • 雞串同(縲)肉
(非會員)
2006-09-24 453 瀏覽
好高興!!第一次為這餐廳寫食評!我和朋友享受了<夏日鮮果甜品buffet>這個buffet只開放在公眾假期不計加一只是88元!!因為之前的Essence給我很好的經驗所以再次光臨東涌這間酒店了!!88元價錢十分便宜,而且可以慢慢坐二時至六時..種類不只是生果呢!!還有朱古力等甜品十分精緻~~味道也不錯!!當中有濃有淡~~喜歡濃味甜品的可以選擇朱古力切餅..喜歡淡味的可以選擇鮮果奶凍!!加上茶任飲..不易吃膩..實在不錯!!環境舒服!!是談天說地的好地方!唯一失望的是沒有熟食因為很多甜品buffet也有一點熟食..但這個只是純甜品..而且服務生態度只是一般..制服還有點怪怪的..有些像旺角的侍應生..整體來說價廉物美!!不過我還是喜愛Essence!大家若想吃甜品buffet,又不想過100元不妨考慮這兒!!
好高興!!
第一次為這餐廳寫食評!

我和朋友享受了<夏日鮮果甜品buffet>
這個buffet只開放在公眾假期
不計加一只是88元!!
因為之前的Essence給我很好的經驗
所以再次光臨東涌這間酒店了!!

88元
價錢十分便宜,而且可以慢慢坐
二時至六時..

種類不只是生果呢!!還有朱古力等
甜品十分精緻~~味道也不錯!!當中有濃有淡~~
喜歡濃味甜品的可以選擇朱古力切餅..
喜歡淡味的可以選擇鮮果奶凍!!
加上茶任飲..不易吃膩..實在不錯!!

環境舒服!!是談天說地的好地方!

唯一失望的是沒有熟食
因為很多甜品buffet也有一點熟食..
但這個只是純甜品..
而且服務生態度只是一般..制服還有點怪怪的..
有些像旺角的侍應生..

整體來說
價廉物美!!不過我還是喜愛Essence!
大家若想吃甜品buffet,又不想過100元
不妨考慮這兒!!