招聘中
餐廳: 譚仔三哥米線
資訊:

2024-03-03 69 瀏覽
從點餐開始,1 因為iPhone手機的app store不在香港,所以不能在她(服務員)扔(划重點)過來的二維碼上下載app。2 派了一個服務員點單,態度極差。不耐煩,想好了嗎,想好了嗎,快點快點,快點說話。但是必須要說,不是所有人態度都差。還是有好人的。3 總的來說,體驗很差。怪不得人少。4 味道上,很難說差強人意。在心情很差的情況下,只想趕緊吃完然後離開這個是非之地。也不是希望店家提供「跪地式服務」,但起碼提供一些平等的交流,而非高高在上的態度吧。
從點餐開始,

3 總的來說,體驗很差。怪不得人少。

2024-03-03
2024-02-01 77 瀏覽
每次嚟到譚仔三哥都會嗌佢個蕃茄湯10小辣+雞肉米線🤤今次嗌咗外賣拎返屋企食之前上網有睇過外賣可能會有縮水或者比少啲嘅情況但今次比嘅份量都好足喎😀個人覺得三哥嘅蕃茄湯好足料!唔係大食一定好鬼飽你係真係會食到有滿滿嘅蕃茄粒而且個湯唔會好稀好水好淡食咗咁多年咁多次都保持到佢嘅水準而且佢嘅雞肉係出邊好少會食到咁滑身因為其他米線多數都係雞絲雞肉咁滑身好少見😀就算係外賣都唔會偷工減料比少啲哩間真係值得讚揚👍
每次嚟到譚仔三哥都會嗌佢個
蕃茄湯10小辣+雞肉米線🤤
今次嗌咗外賣拎返屋企食
之前上網有睇過外賣可能會有縮水或者比少啲嘅情

但今次比嘅份量都好足喎😀
個人覺得三哥嘅蕃茄湯好足料!
唔係大食一定好鬼飽
你係真係會食到有滿滿嘅蕃茄粒
而且個湯唔會好稀好水好淡
就算係外賣都唔會偷工減料比少啲
哩間真係值得讚揚👍
2023-12-04
20 分鐘 (外賣自取)
2023-11-17 192 瀏覽
我最近在一家小吃店品嚐了一道令人驚喜的美食組合——貢丸米線、尖椒皮蛋和凍咖啡。這個組合將香辣的口味和清涼的飲品結合在一起,給人一種獨特的食物體驗。首先是貢丸米線,這碗熱氣騰騰的湯面讓我感到舒暢。貢丸彈牙可口,湯底鮮美濃郁,而且還有一些香脆的蔥花和香菜作為點綴。最令人驚喜的是麻辣的調味,它為整道菜帶來了一種辛辣的風味,讓我回味無窮。接下來是尖椒皮蛋,這道小菜色香味俱佳。皮蛋鮮嫩滑軟,搭配著切碎的尖椒,給整個菜品增添了一些微妙的辣味。這種辣味和皮蛋的鮮味完美結合,讓我愛不釋手。最後是凍咖啡,這杯涼爽的飲品給我帶來了一絲清涼。咖啡香氣濃郁,口感順滑,加上一些冰塊,讓我在炎熱的天氣中感到愉悅和舒爽。這個組合的食物將辣味和清涼感完美結合,每一口都帶來了不同的口感和風味。不僅滿足了我的味蕾,還讓我享受到了舒適的用餐體驗。如果你喜歡香辣食物,這組組合絕對值得一試!

話說三哥出咗下午茶,聽講仲好抵食,當然要去朝聖啦!唔記得咗影個餐牌,請自行上網睇返~我哋嗌咗兩個下午茶B餐:雙餸米線+三拼小食$481️⃣雞肉魚片頭麻辣五小米線/蒜泥白肉/土匪雞翼/口水汁青瓜😋2️⃣腩肉豬皮麻辣五小米線/土匪雞翼/香草雞翼/麻辣汁豬耳😋要留意湯底只可以選清湯或另加$1轉麻辣湯⚠️米線份量比想像中多,大概有正常份量嘅2/3🍲迷你版嘅白肉雖然只有四塊,但係比咗好多蒜泥,可以嗌腩肉做餸再加蒜食,咁就有好多塊食啦🤣一份小食有兩隻雞翼,嗌晒兩款雞翼就最抵啦😆呢間分店都嚟過幾次,人手短缺,而且下午茶用唔到手機落單,所以都係要直接出去搵姐姐落單就最快啦~
話說三哥出咗下午茶,聽講仲好抵食,當然要去朝聖啦!

唔記得咗影個餐牌,請自行上網睇返~

我哋嗌咗兩個下午茶B餐:雙餸米線+三拼小食$48

要留意湯底只可以選清湯或另加$1轉麻辣湯⚠️

米線份量比想像中多,大概有正常份量嘅2/3🍲
一份小食有兩隻雞翼,嗌晒兩款雞翼就最抵啦😆

2023-07-29
轉左手機落單之後,迫人要download 佢哋個apps, 又要登記個人資料。坐到落嚟等左三個幾字, 都唔俾落單嘅QR code, 成個樓面得一個人,顧到個頭顧唔到個尾。
2023-05-05 297 瀏覽
真心十分失望,食米線原則上都係因為想快, 完全想像唔到, 外賣等超過半小時, 請姐姐追了又追, 都只係口回好快好快, 但就完全冇跟進。身邊一齊等嘅都開始唔耐煩,姐姐先回一句,宜家開始煮真係得架
真係得架
其實我次次去食譚仔又或者食三哥都係叫開大辣、或者特辣嘅,鍾意食辣果種程度,一般情況譚仔/三哥都可以滿足到我。咁呢個三酸撈薯粉,聽講話2020年第一次推出,當時好受歡迎,但講真,當年我真係未食過。呢家叫一下嚟試下,試完都真係幾失望。首先,酸又唔夠酸,無得加醋,醋酸味真係唔夠重手,到喉唔到肺。第二,辣又唔夠辣,譚仔/三哥真係好衰,其實佢地間間舖嘅(大辣、中辣、特辣)個標準都唔一樣。我食開辣嘅,都覺得佢地分店辣度好唔統一。有時叫中辣都覺得夠,有時叫大辣就好似3小辣咁上下。呢個撈薯粉,其實好簡單做法,希望佢地好好研究下個酸辣汁先再推出嚟。2/5分 ,果兩分係俾啲薄脆片。其他食材一般。衰在個汁度。

呢家叫一下嚟試下,試完都真係幾失望。

三酸撈薯粉
三酸撈薯粉

2/5分 ,果兩分係俾啲薄脆片。其他食材一般。衰在個汁度。
2023-01-15
2023-04-21 123 瀏覽
有素米線$38就包一款菜居然可以揀鮮淮山今次揀左腐皮比平時既腐皮份量多圖已食一半另外加$1可轉麻辣轉左5小辣見到星期三既話仲有素菜餐另外menu仲有啲菇菌類既素米線配搭可揀
有素米線
轉左5小辣

見到星期三既話仲有素菜餐
另外menu仲有啲菇菌類既素米線配搭可揀
2023-04-01 162 瀏覽
因為鐘意食辣,以前一個禮拜大約會食一次三哥。食親三哥都會叫佢個蕃茄湯底,比譚仔濃啲。蕃茄的三小辣食落去似十小辣,因為辣味比蕃茄的甜中和左。通常我會叫過橋,貪佢咩都有,唔洗諗食咩。如果女仔細食,其實一碗通橋已經可以俾兩個人分黎食。小食方面,我鍾意係個川椒皮蛋。食完仲會有麻香味係口入面。好多人都覺得譚仔食物質素差左。我反而感覺佢差唔多。一向我都覺得譚仔走的路線唔係超好食,係走快餐路線,味道合格就可以了。

蕃茄的三小辣食落去似十小辣,因為辣味比蕃茄的甜中和左。

小食方面,我鍾意係個川椒皮蛋。食完仲會有麻香味係口入面。

過橋米線
2023-03-24
  • 蕃茄湯底
👍🏻三哥酸菜鯛魚米線 $52三哥近期新品,新出嘅酸菜魚湯底有粗酸菜、辣香蘿蔔乾、泡椒碎、指天椒等預設係5小辣程度,可以on top再加辣(加10小辣至特辣)🌶️我地嗌咗預設5小同加辣中辣比較下😎中辣冇平時麻辣中辣咁辣,湯底偏酸,大概3小左右個人口味覺得default好嘅5小辣啱啱好😌酸中帶微辣,酸菜味道非常突出又食到少少魚鮮味,好開胃太辣反而影響咗本身湯底味道,唔建議加太辣酸菜比起平時個種多葉啲,好夠酸辣香蘿蔔乾有驚喜,口感爽脆,辣就唔係好辣,反而甜甜地,同酸菜湯幾夾,畫龍點睛🤪不過預設辣度冇得走辣,另外酸菜同辣香蘿蔔乾係湯頭入面,所以都冇得走-鯛魚片幾大塊,連魚皮位,肉質爽滑脆身有彈性,夾起魚肉唔會散/霉,冇腥味近魚皮位會有極少量骨,要注意另外自選1-3款食材,$52已包咗一款$6食材 (不同地區分店會平/貴$1-$2)menu建議配搭魚片頭就加$1,正常發揮夠彈牙亦可轉/加配其他餸,補返差價味道:7/10性價比:8/10-👍🏻香烤豬柳 & 香烤火辣辣豬柳 $16 豬柳外層焦脆,沾滿孜然粉同香料,食落味道類似土匪雞翼咁雖然比較薄身,但鬆軟唔乾柴,配搭脆辣椒花生,香脆惹味😛除咗原味,仲有
👍🏻三哥酸菜鯛魚米線 $52

我地嗌咗預設5小同加辣中辣比較下😎
中辣冇平時麻辣中辣咁辣,湯底偏酸,大概3小左右
個人口味覺得default好嘅5小辣啱啱好😌
酸中帶微辣,酸菜味道非常突出又食到少少魚鮮味,好開胃
太辣反而影響咗本身湯底味道,唔建議加太辣
酸菜比起平時個種多葉啲,好夠酸

近魚皮位會有極少量骨,要注意
menu建議配搭魚片頭就加$1,正常發揮夠彈牙
亦可轉/加配其他餸,補返差價

味道:7/10
👍🏻香烤豬柳 & 香烤火辣辣豬柳 $16
豬柳外層焦脆,沾滿孜然粉同香料,食落味道類似土匪雞翼咁
雖然比較薄身,但鬆軟唔乾柴,配搭脆辣椒花生,香脆惹味😛
除咗原味,仲有3小辣、10小辣兩個辣度
烤豬柳灑上指天椒碎,3小辣比想像中辣,係愈食愈辣有後勁個隻,食起上嚟唔止3小程度,過癮😈
味道:7/10

👍🏻椰香奶蓋咖啡 +$13
奶蓋質地挺身,口感未到好幼滑,反而食到啲椰子粒粒
椰子味非常香濃,但唔係啲人工假甜香味,攪勻後咖啡有陣陣椰香
鍾意食椰子甜品嘅朋友表示有驚喜好飲🤪
味道:8/10

📍#譚仔三哥米線 @tamjai_samgor
銅鑼灣軒尼詩道439-445號香島大廈地下
及各分店有售
2023-03-22 111 瀏覽
三哥唔洗介紹啦,有邊個香港人唔識😂好似便利店咁,緊有一間係左近‼️今次就試下新野~酸菜魚湯底其他譚仔出左好耐,不過三哥最近先出我覺得三哥比譚仔好食啲😂不過兩款酸菜魚湯都係一般🤔🤔🤔都係麻辣好味啲~~~~除左魚片佢仲包左一個餸我每次都係揀腩肉🤤🤤🤤🍖🥩🥓正正常常唔係話特別出色~~~試一次👌🏻睇心情再決定有冇下次😂😂😂土匪雞翼好食🤤🤤🤤🤤🤤食極唔厭😆😆😆

三哥唔洗介紹啦,有邊個香港人唔識😂
好似便利店咁,緊有一間係左近‼️
今次就試下新野~酸菜魚湯底

其他譚仔出左好耐,不過三哥最近先出
我覺得三哥比譚仔好食啲😂
不過兩款酸菜魚湯都係一般🤔🤔🤔
都係麻辣好味啲~~~~

除左魚片佢仲包左一個餸
我每次都係揀腩肉🤤🤤🤤🍖🥩🥓
正正常常
唔係話特別出色~~~
試一次👌🏻睇心情再決定有冇下次😂😂😂

土匪雞翼好食🤤🤤🤤🤤🤤
食極唔厭😆😆😆
  • 土匪雞翼
2023-01-23 284 瀏覽
1月23號3:58外賣平台落訂單 預送時間25-35分鐘等到17:06分都未到 16:45左右打電話去門店問店員 佢話準備好左三個字無車手來扲 門店連外賣平台機上邊既訂單已準備好都無禁制 外賣員完全唔知訂單準備好等到17:08分送第一袋過來 第二袋中未到 希望貴司可以教育翻員工外賣流程 真係唔該曬你地17:28la 唔係 29分啦 譚仔大佬 外賣仲未到?17:31 外賣員同我地講分三袋 ??????提取時間16:26分 17點先有車手到門店 17:34到第三袋15:28外賣平台落單 門店16:13先入單 仲要整好左order唔係外賣平台禁ready 救命 差到咁可唔可以開返個培訓班 或者請多d人???
1月23號3:58外賣平台落訂單 預送時間25-35分鐘
等到17:06分都未到
等到17:08分送第一袋過來 第二袋中未到
希望貴司可以教育翻員工外賣流程 真係唔該曬你地

17:28la 唔係 29分啦 譚仔大佬 外賣仲未到?

17:31 外賣員同我地講分三袋 ??????

可唔可以開返個培訓班 或者請多d人???
  • 差到爆
2023-01-07 233 瀏覽
試試譚仔三哥新品三酸撈薯粉 又係時候試試伏唔伏.⭐️三酸撈薯粉配豬肉墨魚丸$45表面有小小脆脆片 大量花生芽菜🤔底下醬汁 唔多 所以有少少唔夠味味道係同佢地三酸湯底一樣 主要食到酸味為主🤦🏻‍♀️所以又係係原有基礎下 製造新產品🤔個人會覺得 如果鐘意重口味既朋友 求其搵間川菜粉麵店 應該都好過佢 同埋平過佢.⭐️奶蓋芒果蒟蒻椰香金露同葵廣3樓果d飲品店一樣 常見糖漿芒果味成杯都係冰 而且幾大粒 擋住我飲底下椰果🥰其實幾好飲 我幾鐘意但望佢地個產品名 竟然話有奶蓋🤦🏻‍♀️原來表面加左小小cream 就話自己係奶蓋.整體唔差 但相當求其 好冇誠意.#hkunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_銅鑼灣.#譚仔三哥米線 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道439-445號香島大廈地下.⭐️評分:味道:2.5/5環境:3/5服務:3/5抵食:3/5#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkigshop #hkblogger #hktrip #hongkongtrip #香港旅行 #hkfoodies
試試譚仔三哥新品三酸撈薯粉 又係時候試試伏唔伏
🤦🏻‍♀️原來表面加左小小cream 就話自己係奶蓋
整體唔差 但相當求其 好冇誠意
#hkunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_銅鑼灣
#譚仔三哥米線 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道439-445號香島大廈地下
⭐️評分:
味道:2.5/5
環境:3/5
服務:3/5
抵食:3/5

#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkigshop #hkblogger #hktrip #hongkongtrip #香港旅行 #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #香港美食 #銅鑼灣美食 #米線 #車仔麵 #大排檔 #街市 #三哥
2022-11-10 343 瀏覽
呢間銅鑼灣3哥分店真喺由廿年前開張食到今日,鍾意呢間分店1)夠乾淨 2)座位夠闊落最近真喺好唔掂,明顯客人少咗,原因 服務安排帶位真喺差樓下已經98%爆場,但都唔俾客人上樓上坐。眼見,明明樓上全場空位,店員更叫 1)食客塔檯 2)有3批客人想上樓上就叫人門口等吓,等咗10分鐘都唔安排入座3)2位客人 要硬局坐一人半d單向走廊位,夾麵食手臂 撞手臂,而且 又俾出入走廊嘅客人撞到 手踭 夾餸入口真喺好危險。 但 經理喺都要安排,呢啲3個平方尺嘅位俾兩人坐 講真放工攞住公文包加電腦袋,唔會再想 "踎" 喺張窄檯食 (而且講緊喺有其他坐位,但經理唔想開放俾客) 。以後幾鍾意食土匪雞翅都唔會再幫襯,附近有好多日式店舖用二百蚊可以坐得好舒服。

最近真喺好唔掂,明顯客人少咗,原因 服務安排帶位真喺差
樓下已經98%爆場,但都唔俾客人上樓上坐。

眼見,明明樓上全場空位,
店員更叫 1)食客塔檯

夾餸入口真喺好危險。
但 經理喺都要安排,呢啲3個平方尺嘅位俾兩人坐

2022-09-07 735 瀏覽
📍 譚仔三哥譚仔又出咗新米線啦喎大家又試咗未呢‼️,就係砂砂湯肥牛鹿茸菇米線,呢碗係全新從來未推出過,可以試到香丶麻丶辛丶辣嘅滋味🍜,同埋仲有推出咗唔同全新嘅飲品同埋小食,記住食完米線要去收銀嗰度食埋Jeffrey嘅靚仔poster返屋企吖🥰,想知係咩就繼續留意睇落去啦👇 —————————————-————👅 砂砂湯肥牛鹿茸菇米線 砂砂湯肥牛米線有啲似沙嗲牛肉米線😂😂,又有啲似喇沙嘅感覺,花生味都幾濃🥜,同平時麻辣同酸辣有另一種感覺,各有各捧場者✨,配料有肥牛同埋有鹿茸菇,🥩肥牛就大概有三片左右🥹,可能肥牛比較貴,我今次就叫咗3小辣我就覺得完全唔辣,食得辣嘅朋友可能應該可以小辣起跳—————————————-————👅 煳麻辣椒豬肚以為$22份量好少點知有好多喎,味道比我想像中無咁鹹,同埋都唔會好辣反而好重胡椒味,鍾意食豬肚嘅朋友可以試吓—————————————-————👅 奶蓋芒果蒟蒻椰香甘露杯嘢飲就即係等於楊枝甘露啦,譚仔裏面飲過咁多隻特飲,我覺得呢杯係絕對最好飲嘅一杯,奶蓋我就飲唔到啦,不過反而芒果同椰香味好濃,加$13嚟講滿分
📍 譚仔三哥

—————————————-————