2024-02-04 334 瀏覽
今次係第2次黎食!因為食完約左打高爾夫球(就係2步嘅距離)! 講番嗰飯,其實就比較普通,日式咖哩係偏甜!正常發揮!炸蝦好脆口!現境好清靜!一流嘅weekend 餐廳!如果你唔中意太多人的話!
炸蝦日式咖哩芝士焗飯
2024-02-03
炸蝦日式咖哩芝士焗飯
2023-12-10 543 瀏覽
今次行過一間街邊小店,樣子平平無奇,但內藏美食巨龍!一路入去就點咗個潮洲蘿蔔糕,外皮香脆,入口即溶,蘿蔔的香甜同埋蔥花嘅提味,簡直係咸香拍檔,咬落去爽彈彈,驚喜到不得了!跟住嗌咗個光明頂嘅蛋撻,皮酥得黎有層次,蛋漿入面滑溜溜,一啖啖都係幸福滿溢,真係撼動味蕾。飲品方面,一杯熱辣辣嘅港式奶茶,厚身得來唔膩口,喝落熱辣辣,暖笠笠嘅感覺真係正!食物質素同味道都掂過癮,真係街坊小店大驚喜,食得滿足,食得開心!下次一定要再嚟,試埋其他招牌菜式。🍜😋👍
2023-11-23 700 瀏覽
好夠份量的二人餐!碟煙三文魚意粉都好大碟!塊扒都夠厚,不過吾係配薯條係配紫薯蓉!二人餐仲有埋甜品,叫左黑芝麻豆腐蛋糕🍰食第一啖就覺得有雪藏味!所以甜品就吾得!但二人餐性價比都高!我地仲叫左一個兒童餐俾小朋友食!薯條新鮮熱辣岩岩炸出黎!大條又脆兼少鹽,幾好!薯條一定好食過新屯間M記🙈不過粟米粒就似用罐頭粟米粒,有d藥水味所以吾俾小朋友再食其他味道都可以!原來住附近屋苑都會有95折!
好夠份量的二人餐!
碟煙三文魚意粉都好大碟!
塊扒都夠厚,不過吾係配薯條係配紫薯蓉!
二人餐仲有埋甜品,叫左黑芝麻豆腐蛋糕🍰
食第一啖就覺得有雪藏味!
所以甜品就吾得!
但二人餐性價比都高!

我地仲叫左一個兒童餐俾小朋友食!
薯條新鮮熱辣岩岩炸出黎!
大條又脆兼少鹽,幾好!
薯條一定好食過新屯間M記🙈
不過粟米粒就似用罐頭粟米粒,有d藥水味
所以吾俾小朋友再食
其他味道都可以!

原來住附近屋苑都會有95折!
2023-11-16 581 瀏覽
🐮紐西蘭肉眼牛扒煎到七成熟的牛扒也不會太靭牛味不錯,不會被醬汁蓋過不算非吃不可,但性價比高配菜是紫薯蓉無添加調味料健康好食🍄大啡菇野菌意大利飯意大利飯口感不錯配上野菌,味道香濃大啡菇香甜多汁🍕片皮鴨薄餅被名字欺騙了只是普通的烤鴨肉薄餅但薄餅烤得香脆整體味道不錯🐓燒春雞消費滿$600送了烤雞一隻外皮不算香脆雞肉烤得比較乾但吃起來仍有燒雞的香味🌹玫瑰朱古力這杯玫瑰朱古力超級適合打卡拉花漂亮聞起來有淡淡的玫瑰花香朱古力味很濃整體不會太甜🍎玫瑰蘋果茶以玫瑰乾花和新鮮的蘋果片泡茶以玻璃茶壺和杯作器皿,十分精緻茶味清新帶有蘋果香,微酸的茶味更能減膩天氣有點秋意喝起來有暖心的感覺🍰蛋糕美祿蛋糕、伯爵茶千層蛋糕兩種蛋糕都比較普通對於喜歡吃甜吃的我來說很失望😞
🐮紐西蘭肉眼牛扒
煎到七成熟的牛扒
也不會太靭
牛味不錯,不會被醬汁蓋過
不算非吃不可,但性價比高
配菜是紫薯蓉

朱古力味很濃
整體不會太甜

🍎玫瑰蘋果茶
以玫瑰乾花和新鮮的蘋果片泡茶
以玻璃茶壺和杯作器皿,十分精緻
茶味清新帶有蘋果香,微酸的
茶味更能減膩
天氣有點秋意
喝起來有暖心的感覺

🍰蛋糕
美祿蛋糕、伯爵茶千層蛋糕
兩種蛋糕都比較普通
對於喜歡吃甜吃的我來說
很失望😞
2023-11-10 516 瀏覽
住喺附近咁多年都唔知高爾夫球場入面有間餐廳(🤣因為都無入過高爾夫球場)前排有朋友同我講,依間幾好食,所以決定去試下!餐廳唔難搵到,喺車入閘位嘅左前方。入面裝修簡簡單單,空間ok,唔會覺得迫👍喺OpenRice book咗位,食滿$300有88折🤩我哋叫咗二人餐(餐湯*2+頭盤*2+意大利粉/薄餅+主菜+餐飲+蛋糕*2)大阪燒風味煙三文魚意粉:我好鐘意食,好好味👍味道同意粉好夾,下次一定會再叫佢!秘製燒烤醬焗加拿大豬鞍架:出餐嘅時候熱辣辣~香氣撲鼻,放咗一陣都喺出緊煙,我覺得汁有啲多比較鹹。甜品方面,今日只有唔同味嘅芝士蛋糕揀,揀咗個木糠味同美祿味;美祿味芝士蛋糕嘅美祿好出,但喺有啲甜,食幾啖就覺得膩🙈

大阪燒風味煙三文魚意粉:
我好鐘意食,好好味👍味道同意粉好夾,下次一定會再叫佢!
大阪燒風味煙三文魚意粉

秘製燒烤醬焗加拿大豬鞍架:
秘製燒烤醬焗加拿大豬鞍架

大阪燒風味煙三文魚意粉
秘製燒烤醬焗加拿大豬鞍架
係openrice search餐廳無意中發現餐廳幾多好評仲可以免費park車即刻黎試下餐廳因為係政府物業,裝修較為貼地,好似學校canteen餐廳以食西餐為主,但我地見2人餐($338)最抵食!有餐湯+前菜+2道主食+甜品+餐飲雖然意粉set左,但其實可以加錢轉menu其他意粉!差價是與set的意粉價錢當日餐飲係粟米湯泰式牛肉沙拉/蜜糖炸雞翼(另+$8)(牛肉冇咩味+雞翼好味)泰式冬陰功扁意粉(好好味+份量都幾多)脆藜麥鹹蛋黃醬焗紐西蘭羊架(5成淋身juicy!拌碟的紫薯蓉好味)木糠蛋糕/石板街蛋糕(還好⋯太硬身)主菜出色!加埋免費park車以食物質素+份量,抵食!下次會再去試其他野食!特別要留意,佢唔收信用卡!只係收cash or 八達通!
係openrice search餐廳
無意中發現餐廳幾多好評
仲可以免費park車
即刻黎試下

餐廳因為係政府物業,
裝修較為貼地,
好似學校canteen

餐廳以食西餐為主,
但我地見2人餐($338)最抵食!
有餐湯+前菜+2道主食+甜品+餐飲

雖然意粉set左,
但其實可以加錢轉menu其他意粉!
差價是與set的意粉價錢

當日餐飲係粟米湯

泰式牛肉沙拉/蜜糖炸雞翼(另+$8)
(牛肉冇咩味+雞翼好味)

泰式冬陰功扁意粉(好好味+份量都幾多)

脆藜麥鹹蛋黃醬焗紐西蘭羊架
(5成淋身juicy!拌碟的紫薯蓉好味)

木糠蛋糕/石板街蛋糕
(還好⋯太硬身)

主菜出色!加埋免費park車
以食物質素+份量,
抵食!

下次會再去試其他野食!

特別要留意,
佢唔收信用卡!
只係收cash or 八達通!
唔知係咪大部分喺屯門居住嘅都知道屯門有個高爾夫球練習中心,可以比大家學打高爾夫球中心/練習下呢🙈 喺屯門讀中學嘅我喺中學體育堂都有嚟過呢到上體育堂,呢個已經係對上一次入嚟高爾夫球中心🤫 今次再嚟都勾返起啲回憶~ 不過印象中呢個位嘅餐廳中間都轉過手~•🥢 日本黑毛和牛漢堡包 伴薯條$148和牛漢堡好厚,牛味好濃,煎到剛剛好,芝士溶晒完全包住漢堡扒🤩 麵包有烘到微脆,而入面好鬆軟👍🏻 不過多少少醬汁會更好~ 薯條入面好多薯仔泥,但整體份量少咗啲啲🙈•🥢 燒烤菇南瓜野菌意大利飯 $108一粒烤大啡菇放咗喺意大利飯上面,但大啡菇無烤到好乾,意大利飯中間有野菌同南瓜粒粒,好濃南瓜味,飯粒煮到意大利飯嘅偏硬口感,剛剛好~不過同樣份量都唔多。•晚餐主菜加$12會有餐湯/沙律同野飲,不過我哋去果日係青豆湯🥶 聽落一啲都唔吸引就無加到啦😂

🥢 日本黑毛和牛漢堡包 伴薯條$148

🥢 燒烤菇南瓜野菌意大利飯 $108

燒烤菇南瓜野菌意大利飯
🆓🅿️呢到免費泊車前題🤣係要你入得到停車場先康民署旗下的Golf場⛳️✅週末都有下午茶✅All Day Breakfast~推👍🏻✅+$18🍟美式薯條😋炸得好食✅☕️咖啡🤤高質因為怕等停車場位等好耐所以週末過左lunch hour先黎班尼迪蛋$118再加多隻班尼迪蛋$40好食見到人地份《豐盛朝日》好唔錯下次試呢個先+$18🍟值😋+$23☕️轉熔岩棉花糖咖啡~又靚又正呀🤤餐飲同果茶無咩特別~正常野下午茶叫左拉麵食無咩特別~都係正常野
🆓🅿️呢到免費泊車前題🤣係要你入得到停車場先

無咩特別~都係正常野
2023-08-13
熔岩棉花糖咖啡
2023-07-08 677 瀏覽
呢間開係打golf旁邊 不過我坐落去係見唔到golf 場 只係行入去既時候經過既走廊見到有人打golf 地點都算幾特別😂 坐落去環境唔算好有裝修 但都OK舒服既 食物多數係一般cafe 野食 食物質素正常啦呢度適合遠少少 又安靜 唔會催你咁 拍拖食下飯 或者同朋友傾計

坐落去環境唔算好有裝修 但都OK舒服既
食物多數係一般cafe 野食 食物質素正常啦

餐廳個名好吸引,而且在高爾夫球場,真是誤會曬不過呢個係我錯判左期待值,令失望倍增其實環境唔算差,起碼樓底高,但有些像大學canteen feel,無乜裝修,但整齊乾淨的其實餐廳食物的質素和價錢相符,小食仲幾好食添脆炸日本一口芝士~正呀,吃到唔停手,一舊食完又一舊煙燻三文魚配日式芥末忌廉汁菇菌意粉~日式芥末忌廉汁的味道很特別,不嗆喉,但帶點刺激,如煙燻三文魚份量多少少則更佳紐西蘭一級肉眼牛扒~帶點伏味,價錢差不多300元,但牛味唔重,好韌,最後係食剩,而且叫五成熟,但上到枱已八九成熟,一切就知瀨野三件切餅~超級伏,真是食唔落,每件每人試左一啖就食唔到,小庭子和小琪子話衰過聖xx普通西餅,男仔唔計啦,兩個女仔都鍾意食甜品,正正常常都食得落,去到食唔落都唔容易飲品~ok的,唔錯,質素正常,似番普通cafe總結,如果住隔離,過黎食下意粉和小食ok的,而且有得泊車,但特登入黎或者打算食好d,相同的價錢應有更多更好的選擇。
餐廳個名好吸引,而且在高爾夫球場,真是誤會曬

不過呢個係我錯判左期待值,令失望倍增

其實餐廳食物的質素和價錢相符,小食仲幾好食添

脆炸日本一口芝士~正呀
,吃到唔停手,一舊食完又一舊

,不嗆喉,但帶點刺激,如煙燻三文魚份量多少少則更佳

紐西蘭一級肉眼牛扒~帶點伏味
,價錢差不多300元,但牛味唔重,好韌,最後係食剩
,而且叫五成熟,但上到枱已八九成熟,一切就知瀨野

三件切餅~超級伏

飲品~ok的,唔錯,質素正常,似番普通cafe

總結,如果住隔離,過黎食下意粉和小食ok的,而且有得泊車
,但特登入黎或者打算食好d,相同的價錢應有更多更好的選擇

脆炸日本一口芝士
煙燻三文魚配日式芥末忌廉汁菇菌意粉
紐西蘭一級肉眼牛扒
切餅
脆炸日本一口芝士
煙燻三文魚配日式芥末忌廉汁菇菌意粉
2023-06-11 601 瀏覽
喺哥爾夫球練習場入邊有一間西餐廳, 中場休息如果嚴天氣太熱嘅話,餐廳起碼有少少冷氣涼涼哋,下午茶揀咗蛋糕,一般啦食落口好似有一粒粒麵粉咁,唔係太過甜,但係亦都冇乜味道,如果揀其他$29嘅蛋糕就要另外加$5,熱檸茶味OK啦,細杯就一定㗎啦,凍飲加$3,時間係晏晝4:00左右餐廳入邊有好多位,但係佢話唔俾用,因為要set夜晚,所以有好多練習緊中場休息入嚟嘅客人都好似冇位錯咁,呢啲就係唔識變通囉,冇㗎,除非你行遠啲出返去屯門中心,如果唔係局住要喺度消費,或者坐喺餐廳外邊open area~附上餐單,以供參考
雲石蛋糕tea  set

附上餐單,以供參考
2023-05-29 422 瀏覽
冇諗過喺哥爾夫球場都可以有一間幾有質素嘅餐廳,雖然佢嘅裝潢都好普通,但入邊嘅西餐都幾好味。今次食咗個燒汁雞扒飯,個雞扒飯嘅皮好脆口,肉又幾入味,所以整體都唔錯。佢仲包埋湯同嘢飲,整體買單都唔使$100所以都幾抵食。
2023-05-17 271 瀏覽
餐廳裝潢非常有文青感覺,一入去就感受到一種輕鬆、舒適的氛圍。室內的燈光柔和而溫暖,桌椅的設計簡潔而精緻,而牆上的畫作和裝飾品則讓人感到放鬆和愉悅,有家的感覺。最令我驚喜的是食物質素。主要食物以歐陸風格為主,用料新鮮、簡單而不失精緻。每道菜都有它獨特的風味和口感,讓您的味蕾得到了完美的享受。其中,我特別喜歡意大利飯,其實所有食物都很回味。除了食物質素好,這家餐廳的服務品質也非常出色。服務員經驗豐富,熱情主動,能夠向您提供建議和解釋菜單,讓您更好地體驗這家餐廳的美食和文化。總的來說,這家餐廳是一家值得推薦的餐廳。如果您喜歡文青感覺的餐廳和歐陸風格的美食,食飽仲可以去逛逛高爾夫球場,這裡絕對是一個不容錯過的好去處。

2023-05-11
見網評不錯又有免費露天停車場(方便週五晚上尋食),立即訂枱。3 人(其中一位細食長者)點了二人晚餐,另外加小食日式炸蝦多士(6件)。二人晚餐都包括幾嘢,我們揀咗:餐湯、煙燻三文魚配日式芥末忌廉汁野菌意粉、日本西京味噌焗美國穀飼豬鞍配薯菜、飲品及甜品。日式炸蝦多士(6件)雖然細細件,但方便一口一件,唔油膩,幾好味😋。煙燻三文魚配日式芥末忌廉汁野菌意粉無論份量與味道也不錯👍🏻。日本西京味噌焗美國穀飼豬鞍配薯菜擺碟賣相頗吸引,味道也ok,不過長者略嫌 overcooked 有啲韌及嚡。餐廳雖然比較街坊,無乜裝潢,但侍應服務質素唔錯,算殷勤有禮主動。

2023-04-23 355 瀏覽
之前OpenRice睇屯門有乜嘢食,見到呢間花火洋式個評分好高,睇埋個地址見到佢係位於龍門居高爾夫球場嗰邊,平視我跑步都會經過嘅,所以今日就決定跑完步就去幫襯吓佢,睇吓係咪真係咁好食。門口睇到個餐牌都幾吸引價錢都好實惠!完全唔使考慮啊直接入咗去!因為我跑完步嘅時間都幾尷尬大約係5:00所以lunch都已經冇啦,但係仲有下午茶可以嗌!最後我點咗一個洋蔥豬扒包配黑咖啡,另外我男朋友就帶咗熱狗配薯條!等咗冇幾耐就有得食啦!個洋蔥豬扒包,味道啱啱好,豬排都好有咬口識落真係幾好味幾Juice!我朋友話個熱狗都真係唔錯,薯條亦都好好吃!同埋個檸檬茶唔會太甜,冇嗌少甜,佢都話真係沖得唔錯!埋單$106,價錢真係好實惠可以再幫襯!
埋單$106,價錢真係好實惠可以再幫襯!