6天前 0 瀏覽
明明打去book 位時話入場吾需要收費,只要叫野食就得。無講幾錢最低消費,最後就話小童一個收$198,之後大人最小收$150位。食物正常,價錢一般地方不便,甘就小人去其他都沒有特別。
食物正常,價錢一般
地方不便,甘就小人去
其他都沒有特別。
2024-04-03 84 瀏覽
今日放假所以就同屋企人一齊帶住小朋友去啟德郵輪碼頭嘅親子餐廳度玩,今日天氣仲要好好喺郵輪碼頭上面都可以影吓相平日又唔算好多人!我哋大概11:30到,平日真係好啲冇咁多人可以玩得盡興啲,呢度都幾多嘢食!有一啲素菜同埋中式嘅飯,我哋就嗌咗一個蕃茄豆苗,黑松露炒飯,同埋可以俾小朋友食嘅魚魚湯麵🍜個菜都幾清食得到蕃茄嘅香味添~ 想講個炒飯都炒得好香口份量好足!👍🏻而我自己最鍾意食呢個無添加魚湯麵,魚湯真係好濃郁,小朋友都食得好開心!❤️❤️最後我都嗌咗一杯咖啡提一提神,估唔到呢度啲咖啡都幾香,非常之值得帶埋小朋友嚟放鬆吓玩一陣🥰🥰#hk #hkfoods #hkfoodie #hkfooddiary#hkfoodblogger#hkdessert#coffee#hkig#goodwest#hkfoodies#hkfoodporn#foodies#hkigers#hkfoodblogshare#好味道#好西#香港好西

想講個炒飯都炒得好香口份量好足!👍🏻

最後我都嗌咗一杯咖啡提一提神,估唔到呢度啲咖啡都幾香,
非常之值得帶埋小朋友嚟放鬆吓玩一陣🥰🥰

2024-03-30 67 瀏覽
作為一位熱愛帶著女兒到處尋覓美食的港媽,我近日有幸發現了位於九龍灣的「紙飛機親子空間」,這裡不僅提供美味的晚餐,更讓全家享受著美好時光。進入餐廳,一眼便看到了兒童玩樂設施,讓女兒可以盡情玩耍,讓我盡情品嚐美食。在菜單上,我們找到了豐富的菜式,特別是兒童餐set,包括炒麵、雲蛋蝦仁、卡通包、水果和乳酪,每一道菜都經過精心設計,色彩繽紛,讓小朋友們愛不釋手。我們品嚐了BBQ菠蘿咕嚕肉,香甜多汁,讓人回味無窮;土匪雞翼酥脆可口,是女兒的最愛;炒上海麵則是我們全家人的共同選擇,麵條Q彈,配料豐富,美味可口。在這裡,我們不僅享受到美食的味蕾享受,更感受到了親子共度時光的溫馨氛圍。「紙飛機親子空間」不僅是一個餐廳,更是一個讓家庭聚在一起共度美好時光的地方。對於喜歡帶著女兒外出用餐的我來說,這裡絕對是一個值得推薦的好去處。希望更多家庭能夠在這裡留下美好的回憶,共同享受親子時光。

2024-02-19
2024-02-20 288 瀏覽
放長期要帶埋小朋友,又怕佢哋悶,親子餐廳就係一個唔錯嘅選擇!今次嚟到啟德郵輪碼頭嘅紙飛機,地方好大好闊落,由好細嘅BB玩具到大人小朋友都鐘意嘅波波池都有,而食物以上海菜為主,同平時親子餐廳以小食/西餐為主就有啲唔同啦!.➜兒童餐有小朋友版嘅獅子頭、QQ熊仔包、紅米飯、水果蔬菜都齊,營養均衡、夠晒豐富。.➜返撲歸真蔥油拌麵➜青檸杏仁蝦球➜雞軟骨椒鹽脆豆腐大人嘅食物選擇都豐富,而且份量都好多,蝦球超好食,小朋友都Like!.同親子餐廳最大分別係佢嘅PlayArea 係圍住食嘢嘅Area,隨時都可以睇到小朋友去到邊度,而波波池係角落位置,都唔驚啲小朋友好易就掉晒啲波波出嚟!.#msmessypig_food.
➜兒童餐
➜返撲歸真蔥油拌麵
➜青檸杏仁蝦球
➜雞軟骨椒鹽脆豆腐
#msmessypig_food
2024-02-07
放長假又一打一嘅日子,我最鍾意帶小朋友去放電⚡️今次就同細佬去咗九龍灣紙飛機親子餐廳✈️啊媽可以一邊食,小朋友可以一邊玩🛝位置喺啟德郵輪碼頭一節係2小時45分鐘,成人免入場費,叫嘢食就得🍴除咗有一般嘅雪糕甜品🍧居然仲有中餐咕嚕肉啊,宮保雞丁都有🤩我哋未食lunch就去,一人一個套餐,絕對夠飽。兒童餐🥣✨靚靚擺盤,營養豐富有齊 蝦仁炒蛋🍤西蘭花🥦鮮茄蘑菇燴麵🍝乾貝海鮮豆腐羹🍲 小熊包包🐻健康冷壓果汁🧃水果🍊媽媽我都有一個套餐🥢陳皮紅燒獅子頭🍱三色營養飯養生湯🫕水果🥝清淡嘅中餐,成人小朋友都啱食🤤遊玩區亦好多嘢玩波波池🤹🏻瀡滑梯圖書區📚廚房🍳超市🥕積木區🧩彈床🕴🏻環境光猛舒服,小朋友廁所🚽換片區都好齊全,絕對適合一家大細嚟👨‍👩‍👦‍👦
放長假又一打一嘅日子,我最鍾意帶小朋友去放電⚡️
今次就同細佬去咗九龍灣紙飛機親子餐廳✈️
啊媽可以一邊食,小朋友可以一邊玩🛝

位置喺啟德郵輪碼頭
一節係2小時45分鐘,成人免入場費,叫嘢食就得🍴
除咗有一般嘅雪糕甜品🍧居然仲有中餐
咕嚕肉啊,宮保雞丁都有🤩
我哋未食lunch就去,一人一個套餐,絕對夠飽。

兒童餐🥣
✨靚靚擺盤,營養豐富
有齊 蝦仁炒蛋🍤
西蘭花🥦鮮茄蘑菇燴麵🍝
乾貝海鮮豆腐羹🍲 小熊包包🐻
健康冷壓果汁🧃水果🍊

媽媽我都有一個套餐🥢
陳皮紅燒獅子頭🍱三色營養飯
養生湯🫕水果🥝
清淡嘅中餐,成人小朋友都啱食🤤

遊玩區亦好多嘢玩
波波池🤹🏻瀡滑梯
圖書區📚廚房🍳超市🥕
積木區🧩彈床🕴🏻

2024-02-09 188 瀏覽
開始放假,又可以帶埋小朋友出去玩啦~今次嚟到啟德郵輪碼頭附近嘅紙飛機親子空間餐廳,除咗有波波池之外,仲有好多唔同嘅扮演玩具,而且仲有一個 area 有嬰兒玩具,照顧埋BB嘅需要,玩到攰攰哋仲可以喺隔離睇圖書📚叫埋兒童餐+跟餐嘅橙汁,有得玩有得食,啱晒小朋友放電啦!✨青檸杏仁蝦球新鮮嘅蝦球炸到卜卜脆,蝦肉爽口鮮甜,仲大大條呀~蘸埋沙律醬同杏仁脆片,味道吸引🤩✨雞軟骨椒鹽脆豆腐雞軟骨同脆豆腐同樣惹味,香脆嘅外皮包住豆腐同外酥內脆嘅雞軟骨,忍唔住一啖跟住一啖~✨兒童餐店員送上兒童餐之後,小朋友一見到熊仔頭包包都話好得意呀😎 而兒童餐嘅雲蛋蝦仁🍤同燴麵都好啱小朋友食,仲有新鮮水果,跟餐嘅果汁仲係健康橙汁嚟㗎~
青檸杏仁蝦球
✨青檸杏仁蝦球
雞軟骨椒鹽脆豆腐
✨雞軟骨椒鹽脆豆腐
青檸杏仁蝦球
雞軟骨椒鹽脆豆腐
2024-02-06 111 瀏覽
環境幾靚,小朋友很喜歡,可以一邊食嘢一邊玩,食物主要中餐,有驚喜,比一般中菜更好食,甜酸咕嚕肉大推,每次去都點,兒童餐更加唔使講,有得意造型包包,味道也很啱小朋友食
2024-01-18 231 瀏覽
上次帶咗阿女去一個親子餐廳去到佢已經覺得好開心環境好靚啦,Ceci都好充足仲有一個好大型嘅波波池入邊仲可以游水添仲有佢最鍾意跳彈,而且嗰度仲有好多角色扮演嘅衫,不過可惜都比較大件唔啱我個女着就咁影吓相就有啦咁另外啦都仲有個廚房仔俾佢玩吓廚房咁嗰日個食物都唔錯喎,食咗個兒童餐都幾大份味道都幾多味道都偏淡咁我覺得自己都好啱小朋友食嘅咁入邊有個熊仔包好可愛啦入邊係個奶黃味嘅感覺包好鬆軟我個女好鍾意食,咁我覺得整體感覺上都不錯我自己呢就食咗個魚麵,我覺得個魚面都幾好食
上次帶咗阿女去一個親子餐廳

我兩大兩小去15:30-18:00 嗰場我地16:00到 一去到枱都未行到 帶位嗰位就同我講last order 要叫定食物 因為佢啲廚師未食飯一入餐廳就俾人催 感覺已經非常不良好然後玩到中途 有個60幾歲嘅呀姨十分不友善 聽住佢問「邊個又玩到咁亂?我岩岩先執完」但係嗰陣只係5點左右 距離時段完結仲有一個鐘 有小朋友玩好正常 完全感覺到佢好不耐煩地執玩具又聽住佢吩咐小朋友將啲玩具擺去左邊,另外一啲又要擺去右邊 俾錢黎呢度幫佢執玩具?平心而論 食物質素係親子餐廳嚟講算中上叫咗小炒皇 有鑊氣嘅跟住去到埋單又催我 當時我喺遊戲區照顧緊一個一歲半嘅小朋友 已經好狼狽收銀個位姐姐拎住張單過嚟俾我叫我俾錢其實就算你拎張單過嚟俾我,我身上面都冇銀包然後聽到佢同另外一位同事大聲復述:佢話要遲少少先俾錢喎⋯⋯⋯⋯ 完全無視個客⋯⋯埋單總共$860 都真係幾貴小朋友淨玩人頭$198,入面玩具已不再新淨,員工態度亦有待改善,唯一廁所衛生ok而且消費沒有免費泊車,總括而言,呢間親子餐廳可一不可再!
我兩大兩小去15:30-18:00 嗰場
一入餐廳就俾人催 感覺已經非常不良好
平心而論 食物質素係親子餐廳嚟講算中上
叫咗小炒皇 有鑊氣嘅
收銀個位姐姐拎住張單過嚟俾我叫我俾錢
其實就算你拎張單過嚟俾我,我身上面都冇銀包
埋單總共$860 都真係幾貴
而且消費沒有免費泊車,
總括而言,呢間親子餐廳可一不可再!
2024-01-15
2024-01-14 133 瀏覽
聖誕帶左小朋友去呢間紙飛機親子空間玩下食下,喜佢吾算多人,地方都大,有得玩有得食,大小朋友都好喜歡,呢度好多野玩,適合較細嘅或小學生玩,有波波池,有滑梯嘅,仲有跳彈床,好多玩仔可以坐,有大大個廚房,仲有Lego天地,同大大個圖書角,好正啊。而食物都幾好食幾多元化,大人細路都岩食,我點了小童餐,非常可愛,有個熊仔包仔好得意,個包有料的,仲有水果,有果汁,可揀麵同飯,幾豐富的,小朋友都食吾晒,另外就點左個雪糕,好大碟,小朋友一見就很開心,嘩一聲,又真係幾好食嘅。價錢合理,小朋友入場就平日138元一位,大人就不用入場錢,只需點食物就可以了,一位成人餐飲消費就150元一位,我覺得都可以,反正都會食野,吾錯,環境又乾淨,泊車又方便,會再來。

2024-01-14 124 瀏覽
趁學校假期,同阿仔去左位於啟德郵輪碼頭嘅親子餐廳,又可以玩又可以食飽飽🥰餐廳空間寬闊,採光十足,坐位好舒服,食物有驚喜,好味又抵食,性價比高👍🏻餐廳中間係用餐區,四邊就係兒童玩樂區,遊戲設備有跳彈床,sir滑梯🛝,波波池🔵,超市廚房仔🛒,足球機⚽️,積木區,閱讀區📚,扮靚化妝💄,幼兒專區👶🏻....放電一流👍🏻今次我地就叫左BBQ菠蘿咕嚕肉:外脆肉軟,加上酸甜汁,十分開胃蜜椒汁雞翼:雞翼好大隻,醬料酸酸甜甜,很適合小朋友台式滷肉飯:大大碗,半肥瘦滷肉,爸爸都讚👍🏻黑毛豬小籠湯包:皮薄餡多,一口咬落勁多汁😋兒童套餐+果汁:燴麵,乾貝海鮮豆腐羹🍲,時令水果🍊,滑蛋蝦人🍤,超可愛熊仔奶黃包🐻,Bless果汁🫐芒果味雪糕:小朋友當然心心眼😍😍

今次我地就叫左
BBQ菠蘿咕嚕肉:外脆肉軟,加上酸甜汁,十分開胃
蜜椒汁雞翼:雞翼好大隻,醬料酸酸甜甜,很適合小朋友
台式滷肉飯:大大碗,半肥瘦滷肉,爸爸都讚👍🏻
黑毛豬小籠湯包:皮薄餡多,一口咬落勁多汁😋
芒果味雪糕:小朋友當然心心眼😍😍

2023-12-18
2024-01-08 106 瀏覽
第一次同呀囡去親子餐廳,怕多人,所以簡左平日同遠少少既紙飛機親子空間餐廳。呢度環境唔錯,餐廳外已經有個好大既平台可以玩。而餐廳入面好新淨,設施充足,呀囡玩足三個鐘!波波池係呀囡最愛,勁多波波,人唔多,可以係入面游水彈跳床夠彈力😏😆仲好多角色扮演既衫,可惜太大件,唔岩呀女著。一大盒Lego呢個超市同廚房又係超愛!勁多唔同既食物,可以扮買野,再返去煮廚房設備好齊全,可以大顯身手!🤣🤣呢度既食物質素都唔錯!兒童餐,都幾大份!款式多!味道偏淡,岩晒小朋友口味!個熊仔包好可愛,入面係奶黃餡,個包好鬆軟,呀女勁鐘意食!個餐仲包湯同果汁,果汁係健康既bless!👍🏻👍🏻而我就食黃魚燴麵麵條好彈牙,軟硬適中!個魚炸到好脆,內裡魚肉好新鮮!呢度食物質素幾好!整體感覺唔錯,呀女又鐘意玩,家長可以安心食餐飯,會再去!

波波池係呀囡最愛,勁多波波,人唔多,可以係入面游水

彈跳床夠彈力😏😆

仲好多角色扮演既衫,可惜太大件,唔岩呀女著。

一大盒Lego

呢個超市同廚房又係超愛!
勁多唔同既食物,可以扮買野,再返去煮

廚房設備好齊全,可以大顯身手!🤣🤣

呢度既食物質素都唔錯!
兒童餐,都幾大份!款式多!味道偏淡,岩晒小朋友口味!

個熊仔包好可愛,入面係奶黃餡,個包好鬆軟,呀女勁鐘意食!

個餐仲包湯同果汁,果汁係健康既bless!👍🏻👍🏻

而我就食黃魚燴麵
麵條好彈牙,軟硬適中!個魚炸到好脆,內裡魚肉好新鮮!

呢度食物質素幾好!

整體感覺唔錯,呀女又鐘意玩,家長可以安心食餐飯,會再去!

紙飛機親子空間係一間中式playhouse食野既位置係playhouse中間🍽️爸爸媽媽可以食住野既同時 好放心咁望住小朋友係附近玩👌🏻我地order左兒童套餐🍱個餐好豐富,好好味😋有西蘭花拌面、蝦仁雞蛋🥚🦐、包包、水果🍊我地大人就叫左黑松露炒飯、雞軟骨椒鹽脆豆腐、同埋蜜椒汁雞翼😚3樣都好好食 炒飯好香黑松露味,雞軟骨同豆腐都炸到好香脆而雞翼都脆脆地,再配埋蜜糖同黑椒味,好惹味👍🏻而playhouse遊玩設施都好多元化有個係0-2歲bb玩既區域啦另外仲有車車🚗、波波池同瀡滑梯🛝、廚房仔🥟、小商店、超市區🍎、lego、閱讀區📖、化妝扮靚靚區💄等等可以由2:15玩到5:00 超級放電⚡️
紙飛機親子空間係一間中式playhouse
食野既位置係playhouse中間🍽️
爸爸媽媽可以食住野既同時 好放心咁望住小朋友係附近玩👌🏻
我地order左兒童套餐🍱
個餐好豐富,好好味😋
有西蘭花拌面、蝦仁雞蛋🥚🦐、包包、水果🍊

3樣都好好食 炒飯好香黑松露味,雞軟骨同豆腐都炸到好香脆
而雞翼都脆脆地,再配埋蜜糖同黑椒味,好惹味👍🏻

而playhouse遊玩設施都好多元化
有個係0-2歲bb玩既區域啦
可以由2:15玩到5:00 超級放電⚡️
2023-12-22
  • 蜜椒汁雞翼
  • 兒童餐
bookmark左未去既,今日我地終於去左紙飛機親子空間,位於啟德郵輪碼頭有巴士可以直達總站,交通都幾方便,如果揸車嚟泊車都好方便。

一去到溱溱已經好興奮,自己除好鞋放好係鞋架準備去玩,餐廳屬開放式空間,環境都幾舒服又寬躺,中間係用餐區,其餘四邊都係兒童玩樂區,設備都好多,有sir滑梯、有彈床,LEGO區、閱讀區、好大個廚房可以玩煮飯仔、好多唔同款既兒童玩具車俾小朋友玩。

除左玩,食物都有好多選擇,我地就叫左好豐富既兒童餐時令水果+ 蕃茄蘑菇麵 +乾貝海鮮豆腐羹+果汁Lee個餐真係好豐富,小雞包包好可愛#BBQ菠蘿咕嚕肉,外脆肉軟🐷,脆口鬆化,加上新鮮菠蘿粒🍍,酸甜汁又夠稠杰,好開胃。「蜜椒汁雞翼」,個汁係精髓,脆卜卜好滋味😋😋家長們也可以安心地邊食邊睇住小朋友玩,大人可以me time ,小朋友可以盡情放電✨📍九龍灣承風道33號啟德郵輪碼頭平台N305鋪

除左玩,食物都有好多選擇,我地就叫左
好豐富既兒童餐
時令水果+ 蕃茄蘑菇麵 +乾貝海鮮豆腐羹+果汁
Lee個餐真係好豐富,小雞包包好可愛

「蜜椒汁雞翼」,個汁係精髓,脆卜卜好滋味😋😋

📍九龍灣承風道33號啟德郵輪碼頭平台N305鋪
2023-12-29 76 瀏覽
環境舒適既親子Café今日襯天氣好,約左朋友帶埋囡囡去啟德郵輪碼頭行下! 玩到熱熱地,入左紙飛機親子餐廳食下午茶。之前都有聽朋友提過呢間餐廳,今日終於有機會入黎試下! 一入到大門已經見到好多聖誕既裝飾,幾有氣氛! 場內環境都好舒服,可能因為平日既關係,唔太多人,小朋友係埸內都有足夠既地方走動! 囡囡見到個波波池已經興奮到即刻跳左落去玩! 波波池相對地都算大!夠空間 整體場地唔算好大,但有齊哂唔同既玩具! 小型彈彈床, LEGO, 煮飯仔等等都齊備! 最重要係幾乾淨,部分既玩具都好新,小朋友都玩得好開心! 而我就覺得呢個CORNER係最特別! 將來可以包場開Birthday party 或者Xmas party! 現成既backdrop同埋一大班小朋友可以分幾行黎影相效果應該唔錯!另外兒童餐都好吸引! 囡囡最鐘意食熊熊奶黃蒸包,好鬆軟,味道唔太甜; 而個炒麵都唔錯,但份量比較多我地都食唔哂。我最欣賞係跟餐送既BLESS 100%果汁! 出面好難買到!自己叫左個肉躁麵,好大碗,手工麵彈牙,超飽!係一個小朋友放電,媽媽食野既好地方!推薦!
環境舒適既親子Café

一入到大門已經見到好多聖誕既裝飾,幾有氣氛!

囡囡見到個波波池已經興奮到即刻跳左落去玩!
波波池相對地都算大!夠空間

整體場地唔算好大,但有齊哂唔同既玩具!
小型彈彈床, LEGO, 煮飯仔等等都齊備!
最重要係幾乾淨,部分既玩具都好新,小朋友都玩得好開心!

另外兒童餐都好吸引!

自己叫左個肉躁麵,好大碗,手工麵彈牙,超飽!

係一個小朋友放電,媽媽食野既好地方!推薦!