2023-02-06 91 瀏覽
BaekmidangAn ice-cream brand from Korea is famous for their 100% organic milk ice-cream, but today we come to taste their summer limited white peach dessert.Original Japanese White Peach Milk Ice CreamMade of whole white peaches, partly crushed into puree, served with organic milk ice cream, with half a white peach in the dough, full of looks, and the pink color is so attractive! Peach mix mixed with milk ice cream, you can taste peach flavor in every biteThe milk taste is extremely fragrant, th
Baekmidang

The milk taste is extremely fragrant, the texture is smooth and the sweetness is moderate, and it is a super recommended choice
2022-04-03 289 瀏覽
百味堂 — 一間嚟自韓國嘅雪糕品牌,最出名嘅就係佢哋100%有機奶造成嘅雪糕,不過今日我同姊妹嚟到係嚟品嚐佢哋嘅夏日限定白桃甜品!日本白桃生乳卷 $58由蛋糕卷到奶油白桃夾心都做到一絲不苟,整件生乳卷蛋糕入口軟棉,再加上軟滑細膩嘅奶油,每一口奶香都相當濃郁,日本白桃肉粒香甜多汁💦口感豐富,整件生乳卷每樣食材都配合得宜,絕對唔會甜膩反而令人一口接一口去品嚐其美妙配搭!原個日本白桃紅莓杏仁撻 $142選用一整個原個日本白桃🍑嚟做甜品,真係相當有誠意!白桃表面撒上金箔,切開白桃發現流心吉士夾心,欣賞!白桃入口清甜,鮮嫩多汁,流心吉士夾心配上紅莓杏仁撻底,跟白桃味道剛剛好做到一個平衡,完全唔會喧賓奪主,反而增加口感層次同時間令白桃嘅甜味更顯悠長!擺盤亦有心思,滿滿白雲一樣嘅棉花糖包圍☁️ 唯一美中不足嘅地方係存放方面處理不太理想,白桃肉表面有少少氧化。

日本白桃生乳卷 $58
日本白桃生乳卷

原個日本白桃紅莓杏仁撻 $142
原個日本白桃紅莓杏仁撻
2021-08-03
日本白桃生乳卷
原個日本白桃紅莓杏仁撻
2021-07-25 429 瀏覽
Japan Peach with Raspberry Almond Tartwow~原個蜜桃入邊竟然收埋咗流心吉士醬😍呢個夏天簡直係太吸引!今年除咗一向熱賣嘅白桃牛奶雪糕,百味堂工匠更創造了一系列白桃主題嘅甜品😚🍒原個日本白桃紅莓杏仁撻整個白桃切開後流出流心吉士醬🤩果肉甜美,肉質細緻柔滑,入口即化。一咬即有桃汁爆出,幸福感滿瀉!流心吉士醬配以酸甜紅莓杏仁撻,成個甜品嘅口感更添增次🥰🧁日本白桃生乳卷成條用上整個白桃,牛奶製作蛋糕底,食落香濃軟滑。絲滑奶油包著整個白桃,啖啖桃肉,又不奪奶香。🍨原個日本白桃牛奶雪糕整個白桃製成,部分打成果蓉,配搭有機牛奶雪糕,面頭仲有半個白桃🥰睇頭十足,粉嫩色係好吸引!桃蓉mix埋牛奶雪糕,每一口都食到桃味~@baekmidang_hk 📍尖沙咀

🍒原個日本白桃紅莓杏仁撻

🧁日本白桃生乳卷

🍨原個日本白桃牛奶雪糕

@baekmidang_hk
📍尖沙咀
2021-06-27 326 瀏覽
K11尋覓晚餐途中,外貌協會嘅我比杯雪糕吸引了,二話不說拎銀包出嚟俾錢😆紅棗脆 ($58)挑選左一杯感覺比較特別少少嘅口味食頭幾啖有好淡好淡好淡嘅紅棗味,淡淡的味道 顧名思義係來自於表面嘅紅棗脆脆。(紅棗迷一定會失望嘅味道,因為幾啖已經將表面好薄嘅脆脆食得7788,變成一杯普通嘅牛奶雪糕🙊)飲開明治牛奶嘅我,唔覺佢既奶味特別濃郁,但雪糕的確幾滑,而且好有份量係真。飽肚感明顯比食其他牌子嘅雪糕多好多,的確真材實料。外貌100分,打卡一流但價錢中上,味道又未去到驚為天人嘅程度… 問我會唔會encore?? um……

紅棗脆 ($58)
挑選左一杯感覺比較特別少少嘅口味

飽肚感明顯比食其他牌子嘅雪糕多好多,的確真材實料。

外貌100分,打卡一流
um……

紅棗脆
2021-06-13 290 瀏覽
🍦🍦Ice Cream Time 點左佢哋既朱古力雪糕配威化筒TakeawaySo 🅡🅘🅒🅗 in 🍫🍫 😍😋 好好味,維化雪糕筒香脆。成個交易同出雪糕,5分鐘就ok,好快。店員都有禮貌😊😊 如果佢哋有坐位,咁就perfect啦!-----------------------------ⒷⒶⒺⓀⓂⒾⒹⒶⓃⒼ【地址 𝐀𝐝𝐝𝐫𝐞𝐬𝐬】🏡 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B101A號舖📍 B123, K11 Art Mall, 18 Hanoi Rd, Tsim Sha Tsui
🍦🍦Ice Cream Time

點左佢哋既朱古力雪糕配威化筒Takeaway

So 🅡🅘🅒🅗 in 🍫🍫

😍😋 好好味,維化雪糕筒香脆。

成個交易同出雪糕,5分鐘就ok,好快。

店員都有禮貌😊😊 如果佢哋有坐位,咁就perfect啦!

-----------------------------
ⒷⒶⒺⓀⓂⒾⒹⒶⓃⒼ

【地址 𝐀𝐝𝐝𝐫𝐞𝐬𝐬】
🏡 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B101A號舖
朱古力味雪糕維化筒
2021-05-14
朱古力味雪糕維化筒
D24蘇丹王榴槤牛奶雪糕 $88一拎起成杯雪糕已經有陣陣榴槤味🤣 底層有D24蘇丹王榴槤製既榴連汁加上有機既牛奶雪糕再加上榴槤汁同雪糕 一層一層咁疊上去 最面頭仲有榴槤肉同薄脆 成杯都充滿住榴槤味 而牛奶雪糕又不失奶香 整體黎講都算唔錯 榴槤控一定鐘意😋 不過價錢就偏貴喇🥲評分: 9/10🌟———————————————————————百味堂 (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B101A號舖
D24蘇丹王榴槤牛奶雪糕 $88
評分: 9/10🌟
———————————————————————
百味堂 (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B101A號舖
2021-05-25 143 瀏覽
WellIt’s a record high hot day in May, so what’s better than having a ice cream? Is to have a really tasty ice cream.This signature milk ice cream from 百味堂may not look very nice, it kind of resembled white 💩But it tastes awfully good. For some who is tired of vanilla or other common flavoursYou must fall in love with this one. The taste is so so so rich, not just sweet, but some depth of milk’s saltiness and creaminess. Fantastic
Well

2021-05-21 135 瀏覽
最近CBD好流行我自己都有買過軟糖食 男朋友最近好大壓力佢話食咗CBD糖會好瞓啲 我就覺得效果見仁見智🤣🤣男朋友叫我幫手買CBD gummies, 我喺呢間商場最底一層買完 路過呢間甜品店 見到有CBD雪糕即刻買嚟試😋😋😋🌿呢個係艾草紅豆味嘅雪糕🌿有30mg CBD第一次食呢間雪糕 估唔到牛奶軟雪糕都幾順滑 有牛奶香👍👍慢慢食落去會食到艾草嘅甘味 都幾突出 真係有「草」味🌿😂😂撈埋紅豆同雪糕嘅甜會balance返個甘味😇鍾意CBD或者想試特別少少嘅雪糕嘅朋友可以一試👍👍呢個價錢有30mg CBD都算係咁依家啲CBD賣得好貴😂😂
最近CBD好流行

鍾意CBD或者想試特別少少嘅雪糕嘅朋友可以一試👍👍
呢個價錢有30mg CBD都算係咁
依家啲CBD賣得好貴😂😂

2021-05-17 90 瀏覽
百味堂嘅榴槤系列返嚟喇🥳同樣鍾意食榴槤嘅你一定明白食完好味榴槤嗰種又滿足又幸福嘅感覺🥰(浮誇嘅人類💁🏻‍♀️).D24蘇丹王榴槤芝士拉絲多士 $88超多芝士 超多榴槤肉!!!芝士咸咸哋 成件事又幾夾多士可以再烘多少少 不過麵包好軟熟已經好唔錯😋.D24蘇丹王榴槤巴斯克芝士蛋糕 $45呢件蛋糕真係有啲失望榴槤味好淡 靠嘅係蛋糕底嘅榴槤肉(嗰幾嚿係榴槤肉唔係發毛🥲)芝士蛋糕食落真係齋芝士蛋糕冇榴槤味蛋糕好食嘅 不過如果係為咗食榴槤呢件可以skip🤫.D24蘇丹王榴槤牛奶雪糕 $88必食❗️必食❗️必食❗️三款裡面呢杯雪糕係最濃榴槤味一食落口真係好味到起雞皮(浮誇嘅人類💁🏻‍♀️)佢仲有榴槤肉 成杯嘢真係rich到不得了say no more必食❗️必食❗️必食❗️.*K11 Artmall先有多士 Musea冇
百味堂嘅榴槤系列返嚟喇🥳
同樣鍾意食榴槤嘅你
一定明白食完好味榴槤嗰種又滿足又幸福嘅感覺🥰
(浮誇嘅人類💁🏻‍♀️)
D24蘇丹王榴槤芝士拉絲多士 $88
超多芝士 超多榴槤肉!!!
芝士咸咸哋 成件事又幾夾
多士可以再烘多少少 不過麵包好軟熟已經好唔錯😋
D24蘇丹王榴槤芝士拉絲多士
D24蘇丹王榴槤巴斯克芝士蛋糕 $45
呢件蛋糕真係有啲失望
榴槤味好淡
靠嘅係蛋糕底嘅榴槤肉(嗰幾嚿係榴槤肉唔係發毛🥲)
芝士蛋糕食落真係齋芝士蛋糕冇榴槤味
蛋糕好食嘅
不過如果係為咗食榴槤呢件可以skip🤫
D24蘇丹王榴槤牛奶雪糕 $88
必食❗️必食❗️必食❗️
三款裡面呢杯雪糕係最濃榴槤味
一食落口真係好味到起雞皮
(浮誇嘅人類💁🏻‍♀️)
佢仲有榴槤肉 成杯嘢真係rich到不得了
say no more
必食❗️必食❗️必食❗️
*K11 Artmall先有多士 Musea冇
D24蘇丹王榴槤芝士拉絲多士
2021-05-14 99 瀏覽
來自韓國的百味堂 不時都會推出不同系列的美食及甜品,以100%有機牛奶製成的雪糕最有名,讓你感受到最新鮮最有誠意的奶類產品。今日專誠去品嚐他們的D24蘇丹王榴槤系列,這系列有榴槤芝士蛋糕、榴槤芝士拉絲多士、榴槤奶昔和榴槤雪糕,我選了「D24 蘇丹王榴槤牛奶雪糕」他們的出品一定有保證。雪糕香滑,榴槤肉份量頗多,每一啖都可以吃到甜美的榴槤肉還有榴槤衣的質感,很creamy很満足。綠茶戚風蛋糕 濃厚的綠茶香,蛋糕鬆軟,好吃,但今日的焦點不在此。

2021-05-13 81 瀏覽
行街行到攰緊係搵地方坐下,百味堂係正k11電梯隔離,夠方便!雖然個個都係拎住佢杯雪糕,但呢排減肥,唔想食雪糕,就試下佢啲野飲啦!特濃鮮奶咖啡估唔到啲咖啡都咁好飲呀!未飲落去已經好香堅果味!一飲,入口好滑,一啲粗糙感都冇!讚!口感又好濃厚!啲奶好厚身好香同咖啡既比例岩岩好!唔會覺得比咖啡蓋晒啲奶味!但又突出到咖啡同堅果既香味!超正!而且都唔細杯呀!會訓唔著既人唔好咁晏飲 下次再黎試下佢既雪糕先!啲奶咁正,雪糕都一定好掂啦?

而且都唔細杯呀!會訓唔著既人唔好咁晏飲
下次再黎試下佢既雪糕先!啲奶咁正,雪糕都一定好掂啦?
2021-05-11 86 瀏覽
細細個就成日說雪糕,大個咗就少食咗好多,一嚟怕肥,二來盡量想食少啲凍嘢。但呢幾日天氣太熱啦忍唔住要食雪糕。呢款雪糕以前唔覺有,好似係佢哋最近新出嘅雪糕,有幾層嘅口感,中間嗰層淡淡地又超小似抹茶味,然後最底有紅豆,最上層最面嘅就係雪糕。整體口感淡淡地清清地唔會太過甜,啱晒我口味,而且我同朋友兩個人share一杯都飽🤣 咁又唔貴喎,而且佢哋現場係有枱櫈可以慢慢坐低食,整體感覺滿意!下次再試吓其他甜品先。
2021-05-06 54 瀏覽
去扮蒸糕買生日蛋糕嚟到K11 art mall 隔離就係百味堂, 雖然得兩三張檯但係竟然冇人, 即刻坐低試下. 😍😍番石榴牛奶雪糕甜甜哋好好食又唔會漏, 番石榴都新鮮,而且份量都唔少,而雪糕好正好夠挺身!牛奶咖啡42呢個價錢真係貴過普通coffee shop仲要環境冇咁好, 飲落都好一般, 衰啲講覺得自己沖得好過佢. 😓😓可能嚟到百味堂都係正路試返甜品會比較好啲. 睇返, 佢啲咖啡豆同手沖都貴過市價, 真係覺得可以鏗返,寧願去專門店買咖啡豆好過🤣🤣

番石榴牛奶雪糕

牛奶咖啡

2021-05-01 83 瀏覽
巴斯克芝士蛋糕$45芝士蛋糕軟硬適中,軟心質地啱啱好😍可以食到啖啖芝士味,佢個底都有唔少榴槤肉!芝士拉絲多士$68面頭嘅多士焗得好香脆,飽肚之餘,入邊嘅拉絲芝士,邪惡之餘亦唔會覺得膩😙更加可以一享榴槤滋味。新系列我覺得都幾高質,鍾意榴槤嘅你,一定唔可以錯過!
巴斯克芝士蛋糕$45

芝士拉絲多士$68

新系列我覺得都幾高質,鍾意榴槤嘅你,一定唔可以錯過!
耶穌說:我的弟兄們,你們落在百般試煉中,都要以為大喜樂。眼見最近身邊朋友好多走得就走,慨嘆住不捨咁離開呢遍傷心地。當有人同你講…No, you gotta go,我好想答佢唔係我唔想go…係我無能力go。黎緊既日子一定會苦上加苦…正所謂百般滋味在心頭。正當我百感交集之時,「百味堂」就推出一系列D24蘇丹王榴槤甜品同埋全港首創既CBD雪糕,或者可以令我苦中一點甜?👇📌D24 · Sultan Durian -▪ Sultan Durian · Milk Ice-Cream - $88▫ 第一個必試佢地既「蘇丹王榴槤·牛奶雪糕」,底層明顯食到豐富既榴槤肉,而且甜得黎唔係果種死甜,清新不膩;而果肉仲好夠口感,配搭有機牛奶雪糕,兩者毫無違和感,相當好食!▪ Sultan Durian · Basque Burnt Cheesecake - $45▫ 話明榴槤主題梗係唔可以比佢停啦,跟住就試埋「蘇丹王榴槤巴斯克·芝士蛋糕」,芝士蛋糕食得多,同榴槤做配搭都係第一次。中間明顯夾雜住厚厚既芝士,濃郁甘香,加上外層焦香既口感,每一啖都非常邪惡,唔錯。▪ Sultan Durian · Cheese To
耶穌說:我的弟兄們,你們落在百般試煉中,都要以為大喜樂。
眼見最近身邊朋友好多走得就走,慨嘆住不捨咁離開呢遍傷心地。

黎緊既日子一定會苦上加苦…正所謂百般滋味在心頭。

同埋全港首創既CBD雪糕,或者可以令我苦中一點甜?👇

📌D24 · Sultan Durian -
蘇丹王榴槤·牛奶雪糕

配搭有機牛奶雪糕,兩者毫無違和感,相當好食!

蘇丹王榴槤巴斯克·芝士蛋糕

▫ 話明榴槤主題梗係唔可以比佢停啦,跟住就試埋
蘇丹王榴槤巴斯克·芝士蛋糕」,芝士蛋糕食得多,
蘇丹王榴槤巴斯克·芝士蛋糕

榴槤做配搭都係第一次。中間明顯夾雜住厚厚既芝士
濃郁甘香,加上外層焦香既口感,每一啖都非常邪惡,唔錯。
蘇丹王榴槤巴斯克·芝士蛋糕

Sultan Durian · Cheese Toast - $88
蘇丹王榴槤·芝士拉絲多士

▫ 呢個「蘇丹王榴槤·芝士拉絲多士」絕對要食。
師傅將榴槤果肉加埋水牛芝士混合,再加熱後一切開中間,
仲有長長既拉絲效果,多士亦夠脆口,值得一試。

📌CBD · Ice-Cream -
Korean Mugwort · Read Bean Milk Ice - Cream $78

▫ 仲有唔可以錯過佢地5月9號新推出全港首創既CBD雪糕
韓國艾草·紅豆牛奶雪糕」,除左師傅巧妙咁運用韓國艾草之外,
韓國艾草·紅豆牛奶雪糕

仲加入CBD令雪糕有多一種放鬆既感覺,岩哂我呢D都市小毒毒。
雪糕入口非常順滑,加埋紅豆口感一流!
2021-04-30
$100 (其他)