2023-11-18 233 瀏覽
越食越好味!好多款式我都好喜欢食噉例如海鲜啊肉类蔬菜同埋啊仲有,意想不到嘅甜品。喺呢度识咗好多朋友同埋唔同阶层嘅人士啦诶可以诶喺度乐而忘返啦跟住仲有,诶我都介绍咗好多朋友啦亲戚啦同埋屋企人嘅喜庆节日。
2023-10-29 201 瀏覽
一行四人夜晚來簡單慶生,驚喜發現好多款式,每件串燒都是即刻燒及煮,非常之有心機,亦有好多特別飲品,老闆亦有特別介紹,例如燒豬肉,豆卜,鱔,燒蝦,豬什煲等,會再搵其他朋友再試
燒粟米
  • 豬什煲
  • 魚湯
  • 燒豬腩肉
2023-03-24 350 瀏覽
一早book左枱但竟然冇預留枱,咁book黎冇咩用,仲要話係行人路開張枱比我地,咁都得?冇位就路好接受booking啦,又唔比補救方案?連下次book枱優先比位都冇,只係一味趕人走,咁就唔好係openrice到開預約功能啦,一個字差
2023-03-14 545 瀏覽
𓅷 𓄺旺角黑布街有一間開業悠久的特色小店,主打日式燒烤。裝修走日式居酒屋風格,非常有風味。近來他們推出100分鐘花膠雞煲和串燒任食放題($298/位)連清酒、紅酒、啤酒和汽水都是任飲呢!𓇬 花膠雞煲(2人份)雞肉嫩滑,加上非常足料的花膠和南瓜,湯底充滿膠質之餘又滋補清甜,非常好吃!𓇬 蟠龍茄子燒蒜蓉和香料非常惹味,茄子燒得剛好,juicy又香口。𓇬 芝士帆立貝加了很多芝士和雜豆焗製而成,香濃惹味,芝士控不要錯過。𓇬 老泥丸是墨汁墨魚丸,彈牙有魚味,也是特別。𓇬 日本原殼生蠔 — 室津蠔生蠔非常新鮮,清新爽口。想不到在居酒屋吃過串燒和花膠雞煲之後,又可享用到生蠔配紅酒,這𥚃食物供應真的很多元化。讚!𓇬 雪米糍老闆特意炮製雪米糍拼泡芙甜品杯,太有心思了吧?這種和食客的貼心互動,就是這裏滿滿回頭客的原因吧。店子面積不大,但晚飯時間很多熟客光顧。店員跟食客非常熟悉,大家有講有笑,人情味濃厚,有點像日本漫畫深夜食堂的場景。加上價錢親民,食物好吃,的確是一間性價比高的地道居酒屋。𓄺 𓅷

𓅷 𓄺

𓇬 花膠雞煲(2人份)

𓇬 蟠龍茄子燒
蒜蓉和香料非常惹味,茄子燒得剛好,juicy又香口。

𓇬 芝士帆立貝
加了很多芝士和雜豆焗製而成,香濃惹味,芝士控不要錯過。

𓇬 老泥丸
是墨汁墨魚丸,彈牙有魚味,也是特別。

𓇬 日本原殼生蠔 — 室津蠔

日本生蠔
蟠龍茄子燒
日本清酒
雪米糍
大胃王出動啦🤤近排小編就發現喺旺角黑布街有間居酒屋🏮推出100分鐘串燒+花膠雞煲(每2人半隻)任食放題😍餐廳以日式風格裝潢🇯🇵串燒係即叫即燒,價錢都係$298/位,CP值都幾高😉另外清酒、啤酒、紅酒同汽水都係任飲,今次試左清酒,味道香醇,容易入口🍶_🐥花膠雞煲加入雞件同大大件花膠熬湯,雞湯味道濃郁清甜,而且雞肉能夠保持鮮嫩☺️食埋充滿膠質嘅花膠,夠曬滋補🥬蔬菜類🍆茄子➡️蒜蓉味道突出,質感軟滑🫔豆卜➡️食落脆卜卜,十分香口🥬旺菜➡️質感柔軟多汁,配上孜然粉更惹味另外秋葵同韮菜食落爽甜,唔會好乾身👍🏻🦪海鮮/🥩肉類🐟風鱔➡️魚肉嫩滑,食落冇骨芝士元貝➡️元貝用左芝士去焗,令到味道充滿濃濃芝士香凍蜆➡️食落冇沙,配上酸甜醬汁幾開胃🐥雞中翼➡️外脆內滑,食落帶咸香有肉汁🐮和牛粒➡️油脂分佈平均,食落有嚼口🐷黑豚腩➡️肥瘦適中,味道香甜另外雞腎、雞軟骨食落爽口,配清酒一流🍢丸腸類燒燒賣➡️有香濃芫荽味道幾特別黑椒台灣腸➡️口感結實,皮脆多汁另外芝士狗、三星蔥丸、濃汁牛丸,咬開會爆汁,口感豐富😝🔆特式推介🥚玉子燒➡️蛋香味濃郁,食落有層次感🥔一口薯波➡️炸得香脆,薯蓉食落軟綿綿🍦甜品雪米糍➡️外皮煙韌,內裏冰凍綿滑

_
🐥花膠雞煲

🥬蔬菜類
🍆茄子➡️蒜蓉味道突出,質感軟滑
🫔豆卜➡️食落脆卜卜,十分香口
🥬旺菜➡️質感柔軟多汁,配上孜然粉更惹味
另外秋葵同韮菜食落爽甜,唔會好乾身👍🏻

🦪海鮮/🥩肉類
🐟風鱔➡️魚肉嫩滑,食落冇骨
芝士元貝➡️元貝用左芝士去焗,令到味道充滿濃濃芝士香
凍蜆➡️食落冇沙,配上酸甜醬汁幾開胃

🐥雞中翼➡️外脆內滑,食落帶咸香有肉汁
🐮和牛粒➡️油脂分佈平均,食落有嚼口
🐷黑豚腩➡️肥瘦適中,味道香甜
另外雞腎、雞軟骨食落爽口,配清酒一流

🍢丸腸類
燒燒賣➡️有香濃芫荽味道幾特別
黑椒台灣腸➡️口感結實,皮脆多汁
另外芝士狗、三星蔥丸、濃汁牛丸,咬開會爆汁,口感豐富😝

🔆特式推介
🥚玉子燒➡️蛋香味濃郁,食落有層次感
🥔一口薯波➡️炸得香脆,薯蓉食落軟綿綿

🍦甜品
雪米糍➡️外皮煙韌,內裏冰凍綿滑

2022-08-02 669 瀏覽
花膠雞煲竟然真係有花膠㗎!個湯又濃又甜仲要係任食同埋有串燒除左食飽飽仲要留肚!因為我都係愛酒人仕😍😍😍飲左幾杯紅酒同清酒🍶咁既價錢仲試咗榴槤雞翼同菠蘿雞翼都幾得意既個味要再Encore先
花膠雞煲竟然真係有花膠㗎!個湯又濃又甜
  • 頂角羔蟹
  • 燒聖子
  • 燒元貝
2022-07-17 465 瀏覽
食過咁多間燒烤呢間最好食!老細又好人!食物又新鮮,常常有不同的海鮮推出有驚喜,最喜歡他們的燒雞腎同埋燒茄子,最合我口味,燒蚝是原隻燒,食先自已打開,好新鮮!值得再去!👍
☺️旺角搵間有質素日式串燒真係難呢間老闆有功夫有心機燒雞肝採用本地新鮮雞肝入口即化黑豚腩一試難忘 濃濃的香味和甜味更加不得了係sake選擇超多價格超級實惠完全係酒鬼聚會必選之地!
☺️旺角搵間有質素日式串燒真係難
呢間老闆有功夫有心機
燒雞肝採用本地新鮮雞肝入口即化
黑豚腩一試難忘 濃濃的香味和甜味

更加不得了係sake選擇超多
價格超級實惠
完全係酒鬼聚會必選之地!

2022-06-30 300 瀏覽
失望至極,感覺給坑了,我平時也有吃過其他串燒但這家個人不建議消費,消費了六七百,吃得東西不如燒烤攤,不推薦🫤,吃得東西要麽烤得一面焦黑一面正常曬色,要麽就是烤老了,炸的東西吃起來是軟的,點的元貝下的黃油太多,我點的大元貝打開看就都不是大元貝,當客人不會看麼,還是按時假算,建議還是不要吃比較好,我仲係叫外賣他仲要收我服務費!我接受唔到咯。
外賣自取
2022-03-08 409 瀏覽
超級難食,侍應態度差,不要再去地方又細,得幾張枱又迫侍應態度差到個個企門口除口罩食煙食物又硬,燒完好難入口又貴又唔好食廚房又污糟,見到廚師除口罩海鮮價錢,超級難食
超級難食,侍應態度差,不要再去
地方又細,得幾張枱又迫
侍應態度差到
個個企門口除口罩食煙
食物又硬,燒完好難入口
又貴又唔好食
廚房又污糟,見到廚師除口罩
海鮮價錢,超級難食

2022-03-02
2021-05-01 1372 瀏覽
係旺角,下晝4、5點先食第一餐,食晚餐諗住食得輕啲,就搵到呢間野試下,冇乜特別期待,但係揀下揀下又越揀越多,差啲食唔哂😂食材食得出係用心揀過,個人感覺到新鮮嘅,蘆筍大葱粟米都好juicy調味方面啱啱好,唔太䶢唔太淡唔會過重口味,有啲菜式仲比你揀辣度調味度主力推介明太子雞翼同烤飯團,唔會烤到太乾,脆得嚟又保持juicy,試咗安格斯同豬,都外脆內軟完全感受到師傅係用心燒,唔係燒熟就算果啲唯獨位唔係多,一大班人嚟會有難度整體係喜出望外

完全感受到師傅係用心燒,唔係燒熟就算果啲

唯獨位唔係多,一大班人嚟會有難度

整體係喜出望外
2021-05-01
  • 明太子雞翼
  • 燒飯團
  • 燒茄子
2020-11-14 1284 瀏覽
約咗好耐冇見嘅朋友食飯,當然要搵一間可以慢慢坐,慢慢傾嘅店舖啦。呢間串燒店無限時, 一於試下佢啦舖頭開6點半,我哋早咗10分鐘到,但餐廳職員好好,唔想我哋喺門口等,開門俾我哋早少少入去坐,佢再慢慢預備,真係好體貼呀。甲羅燒一上枱就好香噴噴,蟹膏好多, 鋪滿成隻蟹蓋, 但就有點鹹燒韮菜本身鍾意韭菜嘅香味,但佢個汁就太鹹,完全無曬韭菜嘅香味。而且韭菜又老左啲,難咬斷,仲要上枱時唔熱。燒和牛粒上枱時係暖嘅,而且牛味一般。 玉子燒玉子燒好好味,佢嘅蛋味好香,個汁唔係太鹹,同蛋好夾,呢個encore左2份。 燒茄子呢個茄子可以揀多汁少汁,多蒜少蒜,我哋揀咗適合自己嘅少蒜多汁,好香,茄子入口即溶,蒜香味重 蜂巢豆腐呢個豆腐簡直係有驚喜,開頭以為只係普通嘅燒豆腐粒,但上枱時發現佢外脆內軟, 好有臭豆腐嘅感覺燒牛舌芯牛舌芯叫咗兩份,一份香,一份嫩。 香嗰份又唔特別香脆可口,而且鹹咗啲。但嫩嗰份好食d,冇咁乾冇咁硬。總括而言,食物質素中上, 價錢就有啲貴,服務態度讚。

甲羅燒
一上枱就好香噴噴,蟹膏好多, 鋪滿成隻蟹蓋, 但就有點鹹

燒韮菜

燒和牛粒
上枱時係暖嘅,而且牛味一般。

玉子燒

蜂巢豆腐

燒牛舌芯

總括而言,食物質素中上, 價錢就有啲貴,服務態度讚。
2020-07-08 1478 瀏覽
點解今日要寫呢個食譜,係因為我今日又將呢間餐廳介紹俾朋友先發現原來一直都冇介紹過佢.... 真係對唔住老闆 😅舊年朋友帶我去呢間餐廳度食,就係食佢嘅人情味(咁當然味道都係一個最主要嘅原因)久而久之平時嘅朋友聚會都係指定呢間餐廳;因為老闆每日會去街市買新鮮食材、每一次都有新驚喜;後尾同老闆傾開計先知道老闆開呢間餐廳嘅原因係因為自己太鍾意煮嘢食.... 老闆對飲食太有要求亦都有一份自己嘅執着同堅持!真係好佩服兩公婆拼搏精神。同時食品質素真係好有保證,生猛海鮮任揀,如果想食特別嘅海鮮可以預早同老闆講等老闆去入貨平時嘅指定菜式一定係牛舌心(呢個最少要食三份)燒粟米、蒜蓉茄子!另外仲有一啲比較特別嘅燒牛筋(老闆預先用滷水醃咗,超好食)仲有必食推介椰汁花蟹鍋、泰式粉絲蝦煲......佢要推介嘅食品數之不盡!希望大家都支持下良心小店!
佢要推介嘅食品數之不盡!希望大家都支持下良心小店!
粉絲下步
椰子花蟹鍋
2020-07-04
粉絲下步
椰子花蟹鍋
2019-12-06 5004 瀏覽
燒羊架:有羊味亦唔羶,上枱前再加孜然粉在面,加添多點味道,更加滋味呀!燒日本蠔:本餐最出色菜式,價錢不貴,蠔脹卜卜,連殼裏的湯汁也非常鮮甜!極品啦!魚鲛:肉厚,若加多少少鹽均勻地燒定必加分。一條大粟米:切件上枱,食得方便又可慢慢品嚐。燒魷魚筒:非常大隻,味道不太特別,不夠香口。蒜香鮑魚同角煮鮑魚,沒有蓋過鮑魚嘅鮮味。燒大蝦不得不試,蝦頭有羔,蝦身厚肉,新鮮!味淋魚乾:與其地餐廳的沒太大分別,我是必點的。最後上的甲羅燒,是最敗筆!太咸,蟹肉和蟹羔的味掩蓋哂,賣相也差。一般上枱時放一些蟹籽,增加賣相。但放魚籽一齊燒,樣子不吸引!最最值得一提的是:老細主動請我哋品嚐的「鮮」雪耳蓮子百合!圖上的原木雪耳的真身!植物的骨膠原滿滿一碗!服務滿分!創意十足!經優惠apps可享半價,值得推介!

魚鲛:肉厚,若加多少少鹽均勻地燒定必加分。

一條大粟米:切件上枱,食得方便又可慢慢品嚐。

燒魷魚筒:非常大隻,味道不太特別,不夠香口。

蒜香鮑魚同角煮鮑魚,沒有蓋過鮑魚嘅鮮味。

燒大蝦不得不試,蝦頭有羔,蝦身厚肉,新鮮!

味淋魚乾:與其地餐廳的沒太大分別,我是必點的。

2019-10-30 2544 瀏覽
燒魚干和荔枝牛燒好特別,有心思;燒羊架肉嫩多汁;燒茄子和翠玉瓜也鮮甜美味,價錢中價,抵食,加上店員的熱情招待,10分體貼,細心介紹食物,我和家人吃了美滿的一餐。