2021-12-15 1551 瀏覽
同朋友行完利時,她說好像很久沒吃放題,就近近地來到極尚大喜屋~沒有預訂座位,walk in不用等位。2小時自選時段,每位$288加一。掃瞄QR  code點餐後,食物都好快送上。刺身質素不錯,油甘魚﹑帶子﹑池魚﹑劍魚腩﹑象拔蚌﹑赤貝等,點完一round後又再點~~~辣酒煮花螺,辣度足幾惹味,而且不會太油膩。極尚咖喱蟹,咖喱味道帶微甜,味道香濃。味道不錯,只是拆蟹有點麻煩,蟹肉不會太霉。鹽燒牛舌及燒雞軟骨,不會燒得太乾身。牛舌還帶點黑椒香。蒜片炒牛柳粒,牛柳尚帶有肉汁,整體味道幾香,不錯啊!風味淋燒魚干,帶微甜,又不會太乾硬,朋友幾喜歡吃這款魚干,所以都有encore!海膽軍艦,海膽有淡淡的甜味,唯紫菜還是有點稔,不夠脆。壽司還有海鹽左口魚邊及松葉蟹膏燒赤蝦,前者是穩打穩紮之選,左口魚充滿魚油份香~~反而另一款的松葉蟹膏不太突出。什菇露筍炒珊瑚蚌,充足的蒜與牛油香,珊瑚蚌不會炒得太老,仍夠爽脆!雪花牛肉鍋,湯底夠濃又香甜,牛肉大片,質感軟嫩~~不錯啊!!天婦羅的脆漿略略厚了一點點,尚可接受。炸物炸得香口惹味,幾款都令人吃得夠滋味,尤其芝麻雞翼充滿肉汁!!唯西京燒比目魚稍為遜色,質感較為乾
辣酒煮花螺
辣酒煮花螺,辣度足幾惹味,而且不會太油膩。
極尚咖喱蟹
鹽燒牛舌
燒雞軟骨
鹽燒牛舌及燒雞軟骨,不會燒得太乾身。牛舌還帶點黑椒香。
蒜片炒牛柳粒
蒜片炒牛柳粒,牛柳尚帶有肉汁,整體味道幾香,不錯啊!
風味淋燒魚干
海膽軍艦
海膽軍艦,海膽有淡淡的甜味,唯紫菜還是有點稔,不夠脆。
海鹽左口魚邊及松葉蟹膏燒赤蝦
什菇露筍炒珊瑚蚌
雪花牛肉鍋
天婦羅
西京燒比目魚
唯西京燒比目魚稍為遜色,質感較為乾硬呢~~
極品瑤柱花甲粥
極品瑤柱花甲粥,整鍋粥都沒有那陣鮮甜味,兩者味道獨立。

就各款料理而言,極尚大喜屋的食物質素都算不錯呢~~~
鹽燒牛舌
燒雞軟骨
蒜片炒牛柳粒
風味淋燒魚干
雪花牛肉鍋
2021-10-23 782 瀏覽
約左朋友去食呢間餐廳,食完之後,覺得食物種類,味道及份量都ok,落單上菜時間都合理,收碟都快手,但最扣分的是座位太細,坐的幾逼,未能好好放鬆咁食野,而且坐得太近,旁邊枱嘅人講野聽得好清楚,同朋友傾偈唔係好合適如果食嘢為主,咁就好合適,如果想傾偈為主,就唔建議啦。另外,間餐廳偏暗,我自己比較鐘意餐廳光線充足,感覺人會精神d。我book左中午去食,出面天氣好好,大大個太陽,一入餐廳即刻有種好暗的感覺,感覺一般。

如果食嘢為主,咁就好合適,如果想傾偈為主,就唔建議啦。

2021-06-07
  • 刺身
  • 燒牛舌
  • 燒菠蘿
2021-10-09 792 瀏覽
放題都食過好多間,始於都係大喜屋最好食最有質素,價錢又最合理,所以如果要食放題我通常都會去大喜屋地方大, 好多位,人多真係岩晒雪糕都係用haagen dazs 每人可以以選一杯刺身當然係主角,甜蝦帶子北寄貝最大路既一定有而且好新鮮,最少食2-3轉, 回本之作壽司都好多選擇, 而且都好好味,連海膽都可以任食,超正熟食串燒,燒雞翼,皮都好脆雞軟骨,燒得好香好味中湯我最鐘意,溫下個肚仔,沙律都新鮮好清爽食放題真係好扺食~
地方大, 好多位,人多真係岩晒
雪糕都係用haagen dazs
每人可以以選一杯

刺身當然係主角,甜蝦帶子北寄貝最大路既一定有
而且好新鮮,最少食2-3轉, 回本之作

壽司都好多選擇, 而且都好好味,
連海膽都可以任食,超正
熟食串燒,

燒雞翼,皮都好脆
雞軟骨,燒得好香好味
中湯我最鐘意,溫下個肚仔,

沙律都新鮮好清爽
放題真係好扺食~
一個極沒禮貌的侍應,當我出去拎雪榚時,其實剛有人拎完,度門都未關,但我就比人喝住話雪糕不是自己出去拎,我話看到有人都係自己出去拎,佢好噪咁問邊個、係邊檯呀,剛走果個我知鬼人坐邊呀!咁我話咪雪糕櫃隔離果檯已經係啦,因為我在側面真係睇到喎,佢即刻去人地張檯話唔見張紙,即佢地係入紙架,我夠睇唔到我地有張紙放在檯啦,跟住又好惡咁話雪櫃門有寫,我出去度門係比人開左架喇,點睇到呀,真係想話鎖住個雪糕櫃啦…又你地從來無人同我地講雪糕要填紙同限食一杯,其它食物、甜品都係用QR code 去  order,或放在出便的飲品及放在雪糕櫃隔離的雪條都是自取,唯獨是雪糕是填紙?這位侍應的晦氣程度,駛唔駛將D客當賊咁呀,再唔係點下D雪糕合,睇下有無食多你先鬧人啦!個場的環境已經差,再加上呢個暴燥侍應,真係唔會有下次!
個場的環境已經差,再加上呢個暴燥侍應,真係唔會有下次!
題外話/補充資料: 服務、環境、衛生是一粒星都嫌多。
2021-09-20
2021-09-19 611 瀏覽
日式自助餐餐廳,生魚片、壽司等用料上乘呢個係放題既主打高級料理既品牌,比一般既更加多野食用料更好串燒,炸物,烤物,鍋物,最主要係食刺身類為主甜蝦,帶子,油甘,三文魚,鯛魚都非常鮮味厚切肉質嫩滑燒帶子放滿芝士香口惹味,炸雞翼肉汁豐富好味,鍋物牛肉烏冬鍋,用和牛加隻蛋超好食和牛鍋牛肉好嫩滑,鰻魚飯配燒汁,香甜滋味燒得香脆可口, 啤酒可樂幾十款飲品任飲仲有清酒另外仲有帶子蟹籽多士都幾好食, 又脆士加鮮味帶子蟹籽卜卜脆口感另有好多小食,港式炸物,春卷,魚蛋等上菜之前食住等尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖消費$300
日式自助餐餐廳,生魚片、壽司等用料上乘
呢個係放題既主打高級料理既品牌,比一般既更加多野食用料更好
串燒,炸物,烤物,鍋物,最主要係食刺身類為主
甜蝦,帶子,油甘,三文魚,鯛魚都非常鮮味厚切肉質嫩滑
另有好多小食,港式炸物,春卷,魚蛋等上菜之前食住等

尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖
消費$300
2021-09-13 505 瀏覽
好耐無食過日式放題~適逢見到極上大喜屋有Lunch time優惠$198 就可以食到 性價比真係勁高用QR code落單 上菜速度亦比想像中快壽司選擇有拖羅同海膽!!!唔好以為質素好曳 其實都幾唔錯㗎刺身有三文魚、油甘魚、赤貝、池魚、甜蝦等等份量合理 都幾新鮮熟食有雞翼、牛舌、牛柳粒、燒北海道帆立貝、天婦羅等等我哋最鍾意食燒魚乾 好似都食咗4碟甜品有馬卡龍、蛋糕仔、布甸等等 不過不失最後一人用一杯雪糕總結 好爽!!!整體性價比:🦖🦖🦖🦖極尚大喜屋地址:尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖
好耐無食過日式放題
適逢見到極上大喜屋有Lunch time優惠
$198 就可以食到 性價比真係勁高
用QR code落單 上菜速度亦比想像中快

壽司選擇有拖羅同海膽!!!
唔好以為質素好曳 其實都幾唔錯㗎
刺身有三文魚、油甘魚、赤貝、池魚、甜蝦等等
份量合理 都幾新鮮
熟食有雞翼、牛舌、牛柳粒、燒北海道帆立貝、天婦羅等等
我哋最鍾意食燒魚乾 好似都食咗4碟

甜品有馬卡龍、蛋糕仔、布甸等等 不過不失
最後一人用一杯雪糕總結
好爽!!!

整體性價比:🦖🦖🦖🦖

極尚大喜屋
地址:尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖

• 海膽軍艦
  • 鹽燒牛舌
2021-09-11 335 瀏覽
第一次嚟到極上大喜屋食放題,都好掋食二百幾+1☺️ 雖然壽司同熟食嘅種類唔算好多,但係上枱快,落完單唔使等佢好耐就已經有得食,座位又係坐得好迫刺身種類都係特別少🙈帶子一啲都唔好食唔似帶子就有d失望😟😟😟嘢飲種類就有好多,另外仲有酒飲添😂所以咁嘅價錢係真係唔貴去到6:30出面就可以有海膽手卷拎,但係食手卷d飯太飽啦唔會食到好多😂要讚一下嘅係個甜品,木瓜燉鮮奶冇諗過放題都會食到 仲要好食🤩總括嚟講放題都唔會成日食,寧願自己出面比呢個價錢嗌到想食嘅嘢仲好

嘢飲種類就有好多,另外仲有酒飲添😂所以咁嘅價錢係真係唔貴

2021-09-09 392 瀏覽
同朋友慶祝生日🎂太耐冇食日式放題,我地揀咗呢間係尖沙咀,出名多人食,亦都難BOOK 位,今次早咗幾星期BOOK,時段係5:30 ~ 7:30,因為得2個鐘,所以食得比較急,我地準時到達,亦都好快安排入座,坐係角落的梳化位,環境燈光比較暗,枱與枱之間比較迫。餐廳係用QR CODE自助點食物,每人可按自己所食既份量點,刺身壽司款式比較少每類都只係有幾款選擇,我地主要攻熟食,叫咗咖喱蟹,雜錦天婦羅,黃金蝦,扇貝,雞翼,海螺,牛柳粒,雞泡魚干等等,每樣都新鮮即叫即整,新鮮好味。刺身叫咗甜蝦,帶子同埋赤蝦,刺身新鮮鲜甜。壽司叫咗鰻魚,蟹捧,帶子,三文魚等等。而飲品係係出面既幾個大飲品雪櫃,任飲,有汽水,綠茶,果茶等等,最後甜品係Haagen-Dazs同埋Movenpick既雪糕,我地揀咗Movenpick,埋單每人$248 (另加一服務費),以食物質素黎講,都叫抵食,唯一唔好係刺身壽司選擇太少

同朋友慶祝生日🎂

2021-08-21
生日
2021-09-07 311 瀏覽
地方狹窄不特止!員工冇禮貌仲黑口黑面!食一個午餐都食得唔安樂⋯⋯!非常之唔開心嘅經歷!呢間都係經典中的經典🤮可能在尖沙咀佢以為佢係高人一等⋯⋯但其實都只不過係一間普通餐廳🤮可能我呢D普通人唔配去食佢啦😤
2021-09-02 374 瀏覽
今日去咗尖沙咀做嘢 做到咁上下就同朋友去咗呢間大喜屋食放題 之前試過沙田嗰間品質非常好 所以嚟到呢度都搵大喜屋食飯燒菠蘿燒得好香甜 有少少焦糖嘅味道牛油粟米 有啲鹹香 同出面食到嘅差唔多燒牛舌 牛肉味重而且都幾肥 啖啖肉西京燒 我最鍾意嘅菜式之一 甜甜地嘅醬汁配上油脂豐富嘅比目魚 令人一食上癮燒鰻魚 醬汁濃郁燒羊架 啖啖肉而且都好有羊味 十分好一夜干 甜甜地嘅魚干 送酒一流海膽壽司 甘香嘅海膽配上酸酸地嘅壽司飯 為今餐注入滿滿嘅能量

燒菠蘿燒得好香甜 有少少焦糖嘅味道

牛油粟米 有啲鹹香 同出面食到嘅差唔多

燒牛舌 牛肉味重而且都幾肥 啖啖肉

燒鰻魚 醬汁濃郁

燒羊架 啖啖肉而且都好有羊味 十分好

一夜干 甜甜地嘅魚干 送酒一流

2021-08-31 218 瀏覽
食lunch放題安排我地一家四口坐差唔多最入面角落嘅位置燈光又暗 坐得又逼 仲要擺喺抬面嘅紙巾包有一大堆疑似曱甴嘅躝出嚟🤮🤮啱啱開始食嘢就見到 咪話唔嘔心。。。講真 間鋪嘅格局都唔多掂 窄到死。。。已經blacklist 唔理食物質素 衛生問題已經令我對呢間鋪好感度直線下降🤗
食lunch放題安排我地一家四口坐差唔多最入面角落嘅位置
2021-08-24 610 瀏覽
呢間餐廳呢兩個月連續食咗兩次,次次漏單十分嚴重,羊架只會來一次,第二次叫就話冇了,魚生唔新鮮,叫10件只來4件,總之又難食,又漏單,實在太差了,一定唔會再幫襯。
2021-08-16 10355 瀏覽
呢間第2次幫襯了12:00PM 開始, 次次11:40/11:45AM 要排定隊, 條龍好長, 個STAFF 都好快手唔洗驚既, 估唔到疫情下佢全滿, 得返一張4人吉枱…..大人$198, 小朋友唔知148/158, 真係CP 值勁高…個花甲粥真係冇得輸, 叫左3鍋. 小朋友勁LIKE , 不過小心佢卜脆D蜆要小心D 殼刺身OK, 但拖羅同海膽就一定要叫壽司(冇凈刺身) 個帶子壽司既SIZE 同刺身係差好遠, 一定要試個雞翼勁脆, 花螺程度好接受, 唔太麻. 雞軟骨正, 牛舌重口味左少少. 本來好想試烏冬, 根本飽到傻. 驚見炸榴槤, 不過現場嗅又唔覺有人點….出單略慢, 一張單可分開出, 搞到唔知有冇漏單又再叫過, 不過整體都係慢(95%) , 唔太覺有漏/錯 (5%)飲品種類少, 可揀既其他唔多布丁麻麻, cake 仔都可以雪糕仲係H 不過得4隻味, 好彩有我既鍾意既拖肥味. 加分加分.食完之後, 屋企人話要常來, 不過觀望過佢TST 2間都冇得泊車 , 下次可能要去觀塘, 女士廁所位得2格, 預左要排….4人位有點逼, 但都唔夠2人枱逼, 上晒食物都唔知放邊了.其實食
呢間第2次幫襯了

飲品種類少, 可揀既其他唔多

布丁麻麻, cake 仔都可以

女士廁所位得2格, 預左要排….

4人位有點逼, 但都唔夠2人枱逼, 上晒食物都唔知放邊了.

其實食唔到3小時, 所以2:00pm 可以走
2021-08-15
  • 刺身拼盤
  • 鹽燒雞翼
  • 海膽壽司
2021-08-14 6060 瀏覽
自從返咗新工之後,就少咗夜晚出去食好嘢,趁而家疫情漸趨穩定,終於可以食餐勁嘅!今次就去咗銅鑼灣廣場食日本放題!呢度係極尚大滿屋,一入到去,放題餐廳地方好大,今晚我同家姐一齊去食,我哋被安排坐喺卡位。除咗用電話scan QR Code叫野食落單之外,出面仲有啲熟食可以拎,例如春卷、炸雞同咖喱角,全部都夠哂熱,又脆卜卜,唔錯呀!行過少少有瑞士雞翼、娃娃菜、腸仔,放題嚟講都算多同特別,味道合格。放題除咗刺身之外,海洋例如青口、蜆肉等都可以任食,都幾大隻同鮮甜。另外,仲有啲日本前菜都可以任你揀任你食,我自己就食中華沙律同蒜味螺肉,食到你飽!行過少少,就有大大個飲品櫃,凍飲同熱飲都有,入面有好多款唔同嘅飲品,例如汽水、檸檬茶、烏龍茶等等,任君選擇。另外,果汁例如橙汁和提子汁;酒類飲品例如清酒和梅酒等;茶類有羅漢果茶和菊花蜜等,種類繁多!正式用電話scan QR Code落單,首先我叫咗一大輪刺身,有北海道帶子、北寄貝、赤貝、蠑螺、鮑片和象拔蚌等,帶子和赤貝都好鮮甜,象拔蚌好爽口,唔錯。之後,又試吓啲壽司,有醬燒三文魚腩壽司、醬燒芝士皇帝蟹柳壽司、鰻魚壽司、芝士鰻魚玉子燒等等,其中三文魚腩都算幾肥

之後,又試吓啲壽司,有醬燒三文魚腩壽司、醬燒芝士皇帝蟹柳壽司、鰻魚壽司、芝士鰻魚玉子燒等等,其中三文魚腩都算幾肥美,芝士味都啱啱好。

我有四樣好特別嘅嘢要介紹比大家,第一係海膽手卷,海膽比得一啲都唔少,飯又唔會太多;第二係鮑魚軍艦,一隻已經煮好有味嘅鮑魚加脆紫菜,呢個性價比好高呀!第三係蒲燒鰻魚,鰻魚好大大大塊,仲有燒得啱啱好,有炭燒嘅風味。第四就係一客風味淋燒魚乾,平時喺其他日本餐廳食,一個都唔平架,味道仲要差唔多~!

食完正餐就食甜品喇,甜品嘅種類都有好多,有馬卡龍,蛋糕仔,仲有我最鍾意嘅乳酪呀!我一口氣食咗兩杯,哈哈!

呢度嘅雪條都好特別,有成十款,我試咗個椰子朱古力雪條,好好味!

總括而言,呢度CP值都幾高,樣樣野都唔錯,我同家姐都幾滿意,大家都去試吓喇!

2021-08-02
2021-08-03 2225 瀏覽
聞說這家日式放題性價比高,食物選擇亦多,今天終於有機會一嘗午市放題,十分期待。餐廳位於尖沙咀市中心,地理位置十分方便,餐廳空間亦都挺闊落,同一時間可接待多枱客人,餐廳是用手機掃描二維碼選食物的,挺方便的。剌身選擇頗多,品質挺肥美、新鮮,重點推介甜蝦、北海道帶子和象拔蚌,味道鮮美。雪花肥牛鍋份量充足,蔬菜及牛的份量洽到好處壽司每件小小的,味道不錯,可以多試不同口味,推介有海膽壽司,海膽味鮮味濃郁選擇之多,亦未能每款一試,餐廳亦有熱食、前菜冷盤、水果及甜品,真的一大滿足。

雪花肥牛鍋份量充足,蔬菜及牛的份量洽到好處

• 刺身
  • 天婦羅