2024-03-02 1025 瀏覽
💰人均 800HKD (晚市)趁女朋友生日🎂一於帶佢去一直都想試嘅高級西餐廳《希戈餐廳 》(Hugo’s),相信唔少好西師都聽過呢間餐廳,尤其係佢嘅Roasted Prime Rib😋Hugo’s 由1969年開業,佢嘅歷史可以追溯到以前喺彌敦道嘅香港凱悅酒店,之後搬咗去現時位於河內道嘅香港尖沙咀凱悅酒店。Hugo’s 至今仍然保留咗部分原有嘅裝潢同餐具,包括係餐廳門口迎接各位食客嘅希戈盔甲、天花吊燈、長槍、盾牌同埋傳統銀器餐具,令餐廳更加經典有型。作為一間五星酒店內嘅高級西餐廳,除左食物之外,服務水平都十分重要,Hugo’s就無令我地失望。無論喺上菜,點餐,用膳嘅時候,侍應們有留意住食客嘅需要去即時作出反應,令到我地整晚都食得好愉快。~🤩餐前麵包 呢到嘅餐前麵包真係超好食🤤上檯嘅時候仲熱辣辣,麵包咬落鬆軟,附送嘅牛油香而不膩,未開始正式上菜我都已經差唔多食曬啲麵包🤣🤩凱撒沙律 (HKD225)食親西餐我都習慣先食份沙律,呢到嘅Caesar Salad係會席前處理,廚師會推住架車仔來到你檯前即席製作。羅馬生菜十分新鮮爽口,醬汁亦非常開胃。🤩布根地式焗田螺 (HKD140/ 6pcs)跟
💰人均 800HKD (晚市)

~

🤩餐前麵包
🤩凱撒沙律 (HKD225)
🤩布根地式焗田螺 (HKD140/ 6pcs)
跟住我要求想試下焗田螺🐌,但女朋友話唔太喜歡,所以我地就叫左一份六隻去share,待應都幫我地分開左兩份咁上,同時亦千叮萬囑我地唔好掂個銀盤,因為好熱😂非常細心👍上菜時我地已經聞到香噴噴嘅牛油香,餐廳會附上一套工具方便食客去享用。田螺咬落會有啖啖嘅香草牛油香,但亦無蓋過田螺肉嘅鮮甜,不過田螺肉示必個個都接受到😂大家第一次來可以先叫一份share試下
🤩燒美國頂級牛肋肉 (HKD810/ 450g)
來到今晚嘅主角 Roasted Prime Rib🥩 (提提大家⚠️Hugo’s brunch 嘅燒牛肋肉同a la carte嘅燒牛肋肉份量係唔同,a la carte嘅份量係大啲,所以order時要注意)
因為壽星女係細食之人,所以我地叫左一份(medium rare)去share,餐廳好細心地幫我地整左兩份。佢嘅上菜都係較特別,師傅會推住一架放住一舊prime rib嘅車仔到你面前切,再煮埋個醬汁,然後擺盤上菜。每份除左prime rib之外,仲會附上一個yorkshire pudding作伴碟。牛肉嘅生熟程度剛好,肉質粉嫩,醬汁嘅調味恰好,唔會搶走本身牛肉嘅味道,pudding外脆內軟,用來點個醬汁簡直一流👍
🤩火焰焗雪山 (HKD300/ for 2 persons) & 朱古力脆皮球 (free)
來到最後嘅甜品環節,如果大家鐘意打卡(好似我咁😂),我會推薦大家叫呢個火焰焗雪山。因為上菜前,餐廳職員會即席用酒去烹煮出『火焰』🔥然後倒上甜品上造火焰雪山效果。呢款甜品係用蛋白霜作外層包裹住內層嘅桑莓雪糕🫐🍓,食落去蛋白霜嘅甜味剛好中和到桑莓嘅酸,十分之夾,份量亦夠兩人share。
餐廳職員知道呢餐係慶祝生日特意送上一份朱古力脆皮球俾我地(十分sweet🥰),脆皮球用銀製雪糕杯載住,內面附上乾冰,能夠防止溶化同時亦增加左儀式感🤣佢係用朱古力🍫包住雲呢拿雪糕🍦嘅一款甜品。兩款甜品入面,簡單嘅朱古力脆皮球隊更加合我口味。

[總結]
💵價錢中上但合理
🤵‍服務非常好
👨‍🍳食物有水準
🥂慶祝之選
生日
2024-01-27 1669 瀏覽
見訂位有7折,基本要試嘅菜都有齊,係經典套餐,7折幾抵食!餐廳服務非常好,坐卡位,會主動行埋去拉開小小張枱方便入,非常貼心。 水算平,只係按位計,唔係按支計😂 落單時同佢講,唔食蠔可否轉其他,於是老公仔頭盤轉咗個蜜瓜火腿比佢,食得開心!個生蠔唔算大隻普通澳洲蠔,新鮮田螺出色!我以為一份2個人食,完來一人有一份!都幾多😅😅😅 好味,份量以外地多到最出名之大嘅龍蝦湯。有2位靚女廚師全晚不停一枱枱都煮湯,都幾攰😅 全場基本都係叫同一個餐龍蝦湯一如其他咁高水準,好香濃,而且喺面前煮過,熱辣辣上枱,冬天加分! 湯底好creamy 滿滿龍蝦味,蝦肉唔多,有2粒,爽口都新鮮。主菜大家都係牛柳,火控制得幾好,5成同7成都剛好。而且好淋身。 面頭滿滿黑椒。問經理先知係佢哋有唔同嘅處理,故事勁多黑胡椒令佢香辣,煎好亦有少少脆卜卜感。 不過我就覺得太辣搶咗個牛味… 又或係用呢個方法蓋過牛肉嘅質素🤭 都係鍾意trolley 嘅燒牛肉配pudding 多啲甜品有個朱古力梳乎厘,好味! 好香燶黑朱古力,外皮十分香脆,上枱已飄散住黑朱古力香味。雲尼拿汁唔放都無問題。 最後一份朱古力波呢個喺amigo 都食過不過呢度
見訂位有7折,基本要試嘅菜都有齊,係經典套餐,7折幾抵食!

水算平,只係按位計,唔係按支計😂

個生蠔唔算大隻普通澳洲蠔,新鮮

田螺出色!我以為一份2個人食,完來一人有一份!都幾多😅😅😅
好味,份量以外地多

都係鍾意trolley 嘅燒牛肉配pudding 多啲

最後一份

朱古力波
呢個喺amigo 都食過不過呢度上枱一堆乾冰同特效,影相一流👍🏻

另一點要讚係侍應,好耐心介紹餐酒同一款特價cocktails 。都唔貴,紅酒$188 都幾好飲,cocktail $88 亦唔貴。鍾意都可以喺請請吧叫過嚟。
侍應咁落力介紹就試咗佢推薦嘅紅酒🍷

埋單7折,2人平咗$800+ ! 值得一試🤙🏻

2024-01-26 1117 瀏覽
呢間扒房,一直都係to eat list,終於有機會試😍雖然今次係食午餐,但係份量一點也不少三道菜午餐,首先有3款麵包供你選擇,法包,蒜蓉包,洋蔥包,我選了其中兩款,最好食係蒜蓉包,蒜蓉味超濃郁,強力推介。洋蔥包相對地淡味一點,但係都食到一絲絲洋蔥,真材實料👍第一道菜可以選頭盤車或者龍蝦湯,我選了頭盤車,因為實在太吸引,共有18款可以選擇,味道都很出色,十分滿足😍主菜選了燒牛肋骨肉,原來係好大份👍差不多是兩人份量🤣至於甜品,又有甜品車可以選擇,共有6款蛋糕,全部都好想試🤣可惜肚子位置有限最後加杯凍檸茶,幫助消化☺️午餐的份量已經非常滿足,我想下一次再來吃午餐已經足夠🤣
呢間扒房,一直都係to eat list,終於有機會試😍

雖然今次係食午餐,但係份量一點也不少

主菜選了燒牛肋骨肉,原來係好大份👍差不多是兩人份量🤣

最後加杯凍檸茶,幫助消化☺️

午餐的份量已經非常滿足,我想下一次再來吃午餐已經足夠🤣

2024-01-23
  • 自選頭盤
  • 甜品
2024-01-14 981 瀏覽
🇭🇰Hugo’s hyatt🇭🇰 環境很好,店面不太大,氛圍很好,服務也好。可惜的是因為疫情所以沒有青口,sea bass fillet 下次再試吧!🥐homemade bread basket我特別喜歡麵包,呢間面包充滿驚喜!!!超好食!尤其是洋蔥酥皮,真的好❤️🐌 Escargots a la bourguigonne 布根地式焗田螺 6隻 140HKD一定要叫!很鮮很甜,garliac味不會蓋過鮮味。很新鮮🧅frech onion soup by法式洋蔥湯 200HKD這家的洋蔥湯比較濃,熬了好久湯和洋蔥都溶在一起,吃上去不像喝湯,像在吃一個軟爛鮮甜的洋蔥。配上芝士面包😍😍🥩Roasted US prime rib of beef 燒美國頂級牛肋骨 650HKD超厚一塊!但別看它厚,吃上去很軟😻 這個售完即止,所以打電話訂位時要預留這個。很香不愧是美國牛,牛味重。🥩steak au poivre 法式黑椒牛柳 760HKD在你面前火焰烹調。是他們的signature dish ,牛柳真的軟到入心,不用費力就切開了!胡椒有一點點大粒😂 會嗆到🥩sirloin Spanish 西班
🇭🇰Hugo’s hyatt🇭🇰

🥐homemade bread basket

一定要叫!很鮮很甜,garliac味不會蓋過鮮味。很新鮮

🥩sirloin Spanish 西班牙90天熟成西泠 350g 820HKD
對比其他較比遜色,因為牛味不太突出加上前面的味道太重了。但肉質口感都不錯~大家可以試下熟成牛排

🍦bombe Alaska 火焰雪山 300HKD
香港已經很少有火焰雪山了,因為做工複雜裏面一層層的。放上酒和火把外面的蛋白糖烤化。很濃酒味,各方面的配搭也很balance
  • 燒牛肉
  • Steak au Poivre
  • 餐前麵包
  • 洋蔥湯
  • 甜品
  • escargot
2024-01-12 933 瀏覽
往年除夕一直光顧同一間酒店自助晚餐,今年想嘗試另一間酒店,剛巧見甚有口碑的Hugo除夕提供brunch,雖然價錢比平日bruch貴了好幾百元,也選了Hugo。 第一次光顧Hugo,對於餐廳環境並不太有驚喜,因為地方不大、裝修有古舊的味道但不算華麗,而且酒店位於尖沙咀閙市,外圍沒有什麼優美景觀。不過由於不會擠滿客人,整個用餐過程享用到的食物質素、空間、舒適度及服務都是優勝的。 Brunch的頭盤及甜品是自助形式,另外每位客人可享用一客龍蝦湯及自選一個主菜,紅白餐酒是無限添飲,更可享用一杯cocktail 或點橙汁。比起一般自助餐,個人覺得brunch的頭盤及甜品選擇不算多,但知道Hugo口碑在於其質素。海鮮方面主要有法國蠔(no. 4)、皇帝蟹、小龍蝦、海蝦及螺,全部都非常新鮮,不過我本身比較喜歡如gillardeau般較creamy的蠔, 而餐廳今次選這種蠔較瘦及細。以除夕brunch的價錢,建議酒店多提供一種creamy的蠔給客人選擇。另外較特別的頭盤有仿魚子、鵝肝、pharma harm(優質)蜜瓜等等。而每個客人皆可嚐到Hugo有名的龍蝦湯,除了份量十足之外,非常香濃及鮮味,只是

Brunch的頭盤及甜品是自助形式,另外每位客人可享用一客龍蝦湯及自選一個主菜,紅白餐酒是無限添飲,更可享用一杯cocktail 或點橙汁。比起一般自助餐,個人覺得brunch的頭盤及甜品選擇不算多,但知道Hugo口碑在於其質素。海鮮方面主要有法國蠔(no. 4)、皇帝蟹、小龍蝦、海蝦及螺,全部都非常新鮮,不過我本身比較喜歡如gillardeau般較creamy的蠔, 而餐廳今次選這種蠔較瘦及細。以除夕brunch的價錢,建議酒店多提供一種creamy的蠔給客人選擇。另外較特別的頭盤有仿魚子、鵝肝、pharma harm(優質)蜜瓜等等。而每個客人皆可嚐到Hugo有名的龍蝦湯,除了份量十足之外,非常香濃及鮮味,只是我個人覺得味道偏鹹。後來跟酒店員工提了意見,據說餐廳的龍蝦湯沒有加鹽,純粹靠龍蝦天然味道熬制而成。他們會將意見轉達給廚師,更加主動提出再奉上另一客減鹹度的龍蝦湯給我們,並補充說客人可事先特別要求減鹹。

主菜方面我們選了最受歡迎的原隻大西洋波士頓龍蝦拼盤酥皮盒及扒龍蝦及燒美國頂級牛肋骨肉。龍蝦酥盒很有特色亦很美味,牛肋骨肉亦出色。2個主菜份量頗大,加上之前已吃過頭盤及飲湯,及要留肚食甜品,主菜我們都只吃了些少便打包,這餐真的是很是豐盛。甜品選擇也很足夠很出色,特別推介海鹽焦糖拿破崙、紅絲絨蛋糕、聖誕樹頭蛋糕、馬卡龍、creme brulee,雜莓芝士蛋糕(滿滿的士多啤梨),酒店還特別每人奉上一客souffle(配雲尼拿sauce),可想而知有多豐富,所以最後我們都決定將未食完的主菜打包,留肚食甜品

今次用餐經驗很好,已計劃在非節日時間再來光顧。
龍蝦湯

原隻大西洋波士頓龍蝦拼盤酥皮盒及扒龍蝦
燒美國頂級牛肋骨肉
雲尼拿梳厘
法式麵飽
📍尖沙咀 𝚃𝚜𝚒𝚖 𝚂𝚑𝚊 𝚃𝚜𝚞𝚒❝再訪Hugo’s! 半世紀歷史·人氣高級排房🥩Lunch有齊Signature菜式·頭盤/甜品Trolley😍👏🏻❞年幾前男友生日黎過一次dinner 當時以staycation package包埋食佢地既seasonal menu~但試唔到signature dish如牛排/龍蝦 都冇頭盤/甜品trolley🥹今次黎食weekday lunch menu!🤩有齊牛排/龍蝦 + 期待以久既頭盤/甜品trolley😍✌🏻仲比dinner抵食好多~🍴𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝟑-𝐜𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞 𝐒𝐞𝐭 𝐌𝐞𝐧𝐮 (4.5/5)有5款不同既Mains主菜揀 各有不同價錢💰最平$488最貴$728~先來餐前麵包🍞麵包車推出黎有3️⃣款揀 Baguette🥖, Garlic Bread🧄同Onion Roll🧅我揀左後2款既鹹麵包 暖暖地 軟熟惹味! Garlic Bread偏鹹~▪️𝐒𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐟𝐫𝐨𝐦 𝐭𝐡𝐞 𝐇𝐨𝐫𝐬 𝐝'𝐨𝐞𝐮𝐯𝐫𝐞 𝐓𝐫𝐨𝐥𝐥𝐞𝐲再來頭盤轉轉車😍店員推到枱前一邊轉一邊逐一介紹 款式每日不同✨可以同店員講你想要/唔想要邊款 佢會夾好一碟比你~我選
📍尖沙咀 𝚃𝚜𝚒𝚖 𝚂𝚑𝚊 𝚃𝚜𝚞𝚒
❝再訪Hugo’s! 半世紀歷史·人氣高級排房🥩

麵包籃

自選頭盤

再來頭盤轉轉車😍店員推到枱前一邊轉一邊逐一介紹 款式每日不同✨可以同店員講你想要/唔想要邊款 佢會夾好一碟比你~我選擇困難+樣樣都想試 除左沙甸魚之外咩都要d!😝✌🏻

自選頭盤

我覺得幾特別既有牛舌, 凍肉肝醬卷, 豬肉卷😚另外仲有煙三文魚, Ham, 哈蜜瓜, 辣肉腸, 凍蝦🦐蔬菜沙律款有蘑菇, 翠玉瓜, 紅菜頭, 南瓜, 薯仔, 青瓜, 芒果蝦, 三色椒蝦🥗全部都好岩我食😋款式豐富唔會悶~

燒牛肉

▪️𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐝 𝐔𝐒 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐑𝐢𝐛 𝐨𝐟 𝐁𝐞𝐞𝐟 $728
Prime Rib係呢度既signature!😍🐮當然要試🥳記得要提早預留‼️Chef recommend 3成熟😚席前銀車切片🔥軟腍重牛香 係一塊好食既Prime Rib❤️😝牛排邊有黑椒 醬汁亦香口唔過鹹 另可配不同款式既mustard芥末醬💛(店員會拎住個木架比你揀)✌🏻

On the Side有Yorkshire Pudding酥皮麵包🍞邊位脆口 底部沾滿牛扒汁😋仲有焗薯同蔬菜🥔店員會即席加sour cream, 煙肉碎同蔥碎😆

⭐️同樣係signature +需要預留既主菜仲有𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐯𝐨𝐥-𝐚𝐮-𝐯𝐞𝐧𝐭 𝐚𝐧𝐝 𝐠𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐥𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 ($688) 燒龍蝦同龍蝦酥盒🦞賣相都好吸引🤤

甜品

▪️𝐒𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐟𝐫𝐨𝐦 𝐭𝐡𝐞 𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭 𝐓𝐫𝐨𝐥𝐥𝐞𝐲
最後到甜品車 有6️⃣款咁多✨仲有水果同朱古力🍫店員建議選2款甜品+水果✨我揀左Mille Feuille拿破崙同車厘子撻🍒一定要揀拿破崙好好食!!🤤✌🏻酥脆得黎cream帶淡淡果香😳草莓tiramisu都好食!🍓當日其他甜品仲有chocolate cake, mango mousse cake, 同blueberry cheesecake~

餐後coffee/tea☕️會配一塊蝴蝶酥😋完美句號🥳🤰🏻真係飽到個晚都唔洗食飯haha🤣

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍 Hugo’s 希戈餐廳
尖沙咀河內道18號香港尖沙咀凱悅酒店大堂

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_尖沙咀

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式 #joys_finedine #joys_steak #joys_法國菜
麵包籃
燒牛肉
  • 餐前麵包
2023-12-01 742 瀏覽
【Hugo’s】📍Tst間中都要食吓好西嘅,雖然唔係啲咩節日,但都係去左食呢間法餐拍拖🫶🏻🇫🇷⭐️Classic set menu $1458@因為其實唔算好多選擇,所以我哋直接揀咗兩個經典套餐,總共有五道菜。1️⃣Freshly shucked oysters mignonette dressing 🦪 時令生蠔2隻都唔腥,幾甜2️⃣Escargot à la bourguignonne snail in the shell, garlic butter呢個田螺好好食!重牛油 🧈 3️⃣Lobster bisque cream and brandy scented lobster soup 🦞🔥廚師會推一架車仔過嚟喺你面前表演煮湯,又到酒又有火,視覺效果居多。個人覺得有少少鹹4️⃣Steak au poivre 主菜係法式黑胡椒牛柳,面有超多胡椒,都係比較濃味,肉質幾嫩5️⃣French cheese selection/ Hugo’s hazelnut nougat soufflé 🧀🍫甜品我哋一人揀咗一個,芝士食咗少少就收隊,但疏乎厘好好食!同埋送咗個分子料理嘅朱古力波波比我地食,都幾cute😆嗰日係
【Hugo’s】
📍Tst
⭐️Classic set menu $1458@

時令生蠔2隻都唔腥,幾甜
呢個田螺好好食!重牛油 🧈
4️⃣Steak au poivre
主菜係法式黑胡椒牛柳,面有超多胡椒,都係比較濃味,肉質幾嫩
甜品我哋一人揀咗一個,芝士食咗少少就收隊,但疏乎厘好好食!
同埋送咗個分子料理嘅朱古力波波比我地食,都幾cute😆

嗰日係正價去食嘅,所以其實買單都幾貴,性價比唔算好高,但勝在食個vibe(食咗差唔多三個鐘,職員每一道菜都會問你覺得好唔好,都幾注重顧客體驗),建議都係係
特別日子,有野要慶祝先去😂 。

2023-11-14 1099 瀏覽
等咗成個月嘅 Hugo’s Brunch🥳一個月前book定😄安排了半圓卡位,張枱夠晒大張,坐得舒服,不過比較難出入,服務員殷勤有禮貌,細心介紹Free Flow 套餐嘅分別👍最後選了Free Flow Champagne 套餐,可以品嘗香檳,有汽酒,紅酒及白酒🥂食物方面,頭盤、甜品係自助形式,食材新鮮,龍蝦尾🦞肉質結實彈牙,一d都唔鞋👍餐湯🥢南瓜🎃主菜🥢龍蝦肉水煮蛋🦞🥚雪糕有三款,Raspberry Sorbet, Mango Sorbet, French Vanilla, 最鍾意Raspberry Sorbet, 酸酸甜甜👍主菜選擇都多Brunch 用餐時間 1130-1500 時間充裕,可以慢慢食,整體食物高質,值得再來👍😊
等咗成個月嘅 Hugo’s Brunch🥳
一個月前book定😄

餐湯🥢南瓜🎃

主菜🥢龍蝦肉水煮蛋🦞🥚

主菜選擇都多

2023-08-16 4597 瀏覽
一年得一次既生日梗係要食返餐好既😆想食呢間Hugo’s好耐,成日見啲人食brunch好似幾豐富,不過今次我地係食Dinner🤣《Classic Set Menu $1,458pp》呢個Set Menu係有5道菜既,唔好以為好少咁,食晒都幾飽下🙈個餐前麵包真係幾好食,尤其係個蒜蓉包,一上枱蒜蓉味勁香,見到好多蒜蓉粒,勁正😌另外個Brioche都好好食,幾香牛油味,一定要趁熱食!法包都好脆身,但覺得硬左啲😂《Freshly Shucked Oysters》生蠔好新鮮,雖然有跟個乾蔥紅酒醋,但個人覺得唔需要點,原味一定係最好食😉
《Escargots a la Bourguignonne》田螺好新鮮,食得岀同坊間個啲好唔同,肉質幾嫩身,香草味都調得幾好,好岀色👍🏻《Lobster Bisque》龍蝦湯上枱前既表演真係值得一讚,廚師係你面前烹調,個火好震撼🫢龍蝦湯好濃郁,加左忌廉白蘭地酒落去,仲有兩舊龍蝦肉,肉質好彈牙好鮮嫩,飲完呢碗野真係幾飽下🙈《Steak au Poivre》呢個黑胡椒牛柳我地揀左三成熟同五成熟,生熟程度啱啱好,肉質好tender,都有三款Mustard俾你揀黎配搭,個人

《Classic Set Menu $1,458pp》

《Freshly Shucked Oysters》
Freshly Shucked Oysters

Escargots a la Bourguignonne

《Lobster Bisque》
Lobster Bisque

《Steak au Poivre》
呢個黑胡椒牛柳我地揀左三成熟同五成熟,生熟程度啱啱好,肉質好tender,都有三款Mustard俾你揀黎配搭,個人最中意French Mustard😌唯一要彈既地方係黑胡椒太重手啦,食落有啲辣,略嫌蓋過左牛肉既味,建議個汁分開上或者調味輕手啲會好啲💁🏻‍♀️
Steak au Poivre

《Hugo’s Chocolate Souffle》
黎呢到梗係要食佢既朱古力梳乎厘😝佢既Size比想像中大個,朱古力味好濃郁,質感輕盈得黎又好實在,係一個高質既梳乎厘👍🏻配嗰個吉士白蘭地汁都整得好好味,有啲雲呢拿既味道,不過梳乎厘食耐左覺得甜左少少,配返杯咖啡中和返就啱啱好😉
Hugo’s Chocolate Souffle

《Riesling Spatlese Weinguter Wegeler (2011) $750》
因為本人唔太中意飲紅酒,所以開左枝白酒,好啱我口味,真係幾好飲😝個人中意偏甜少少既白酒,易入口啲🤣

整體食完呢餐飯真係好滿足,服務都好好,環境氣氛一流,Dinner食都唔會太多人好嘈咁,靜靜地過下二人世界啱晒🤣非常推薦大家黎試下🤓
Icecream

希戈餐廳(Hugo’s)
尖沙咀河內道18號香港尖沙咀凱悅酒店大堂

Coffee
  • lobster bisque
  • 生蠔
  • 朱古力梳乎厘
聽講係全城最好食嘅weekend brunch一於去試試去😼啲人話好難book但其實當日都唔full而基本上早一個星期book都有位😎最差體驗係要早幾日full pay餐飯驚死你唔去 結果冇得扣K-dollar交按金咪得囉其實 真係冇乜餐廳要full payfull pay咁嚴重睇過係咪真係咁好食先?!入到去環境好靚 枱同枱好闊 枱又好大 坐得好舒服要挑剔嘅係坐沙發位嘅我地出入好煩 張枱太貼 好難出嚟 野食方面啲頭盤係好正龍蝦好彈牙,唔梅唔鞋 仲去殼 好方便生蠔好大隻 唔瘦 有淡淡海水味仿魚子醬就冇乜味的😂生牛肉他他任食都好正仲有其他沙律都好高質👍🏻👍🏻麵包盤嘅蒜蓉包好好食!encore咗一個🤣 勁香牛油蒜蓉味😍南瓜湯冇渣,好滑,但係唔係太重南瓜味聽講以前有龍蝦湯🥲主菜嗌咗佢signature嘅牛同魚食第一啖牛肉嘅時候,真係俾佢驚艷到😰好淋 好好食但係再食多幾啖,就覺得冇乜牛味唔係唔好食嘅 比自助餐食到嘅牛已經好食好多但你話呢個價錢特登嚟食佢就唔值得了我會食dry aged多啲而舊魚嗌之前服務員就好細心,提醒我哋話驚有少少泥味,但鍾意食魚,我哋又唔覺佢腥,都幾好食,但呢隻魚嘅肉身唔算好
聽講係全城最好食嘅weekend brunch

最差體驗係要早幾日full pay餐飯
驚死你唔去 結果冇得扣K-dollar
交按金咪得囉其實 真係冇乜餐廳要full pay
2002 瀏覽

full pay咁嚴重睇過係咪真係咁好食先?!
入到去環境好靚 枱同枱好闊 枱又好大 坐得好舒服
要挑剔嘅係坐沙發位嘅我地出入好煩 張枱太貼 好難出嚟

野食方面啲頭盤係好正
龍蝦好彈牙,唔梅唔鞋 仲去殼 好方便
生蠔好大隻 唔瘦 有淡淡海水味
仿魚子醬就冇乜味的😂

生牛肉他他任食都好正
仲有其他沙律都好高質👍🏻👍🏻

南瓜湯冇渣,好滑,但係唔係太重南瓜味
聽講以前有龍蝦湯🥲

主菜嗌咗佢signature嘅牛同魚

食第一啖牛肉嘅時候,真係俾佢驚艷到😰
好淋 好好食
但係再食多幾啖,就覺得冇乜牛味
唔係唔好食嘅 比自助餐食到嘅牛已經好食好多
但你話呢個價錢特登嚟食佢就唔值得了
我會食dry aged多啲

而舊魚嗌之前服務員就好細心,提醒我哋話驚有少少泥味,但鍾意食魚,我哋又唔覺佢腥,都幾好食,但呢隻魚嘅肉身唔算好滑

最後甜品環節
真係唔好咁大期望,拿破崙酥皮一啲都唔好食
巴斯克芝士蛋糕好普通
最好食係雲呢拿雪糕,人生食過最香雲呢拿味嘅雪糕!
其他甜品都係普普通通,正正常常
,冇乜驚喜

總括嚟講呢個服務好好,有咩需要服務員都會主動幫你,好有禮貌,係週末嘅享受,好高質嘅一餐!但未至於係全城最好食掛…
2023-06-26 2007 瀏覽
The restaurant was doing a special promotion on it’s tasting menus and has drove me to book a dinner for two recently. The restaurant was well furbished and cozy but the lightings a bit dim for older adults 😅Preordered the Summer Tasting Menu which contained 5 courses. My friend also ordered a glass of red wine and said it worth its price The bread basket (garlic bread/onion roll/baguette) was so delicious that I finished all three of them 😅Generous in portion and seasoned with herbs and spices

Crozes  Hermitage  PJ

Atlantic    Boston    Lobster  Carpaccio

Generous in portion and seasoned with herbs and spices but the goat cheese sprinkled on the dish was a definite no for a non goat cheese eater
Pan  Seared  Foie  Gras

The foie gras was seared just right with a buttery texture. The green pea cappuccino well balanced the slight greasiness of the foie gras
Slow cooked Atlantic cod & king scallop

Served with a zesty fennel & passion fruit emulsion, the cod was satisfactorily cooked but the scallops were a bit overdone
French    Roasted  Pigeon

Served with caramelized apricots, the medium cooked pigeon was juicy and succulent
Fresh  Berry  Vacherin

The dessert was light and refreshing with plenty of strawberry slices in the bottom. The sabayon and meringue also created a very good balance of sweetness and tanginess.

2023-06-15
Crozes  Hermitage  PJ
Pan  Seared  Foie  Gras
French    Roasted  Pigeon
Fresh  Berry  Vacherin
2023-06-25 1542 瀏覽
今天晚上來吃這家在尖沙嘴hyatt酒店裡的這家扒房。看openrice裡很推薦他的roast beef 所以就點了 結果讓我非常的驚艷 他切得非常厚而且非常大塊 但是還是還有牛肉的嫩度和鮮甜 搭配他不同的芥末吃 超好吃
2023-06-20 1314 瀏覽
Bookmarked 咗位於K11 art mall Hyatt Regency 既 Hugo’s weekend brunch 好耐。今次一心想嚟慶祝父親節,所以登特set定alarm book位。Weekend brunch 每逢星期六日都有,每位$858+10%。11:30-15:00有成三個半鐘頭,可以慢慢嘆。佢哋係以semi-buffet既形式,頭盤同甜品出去自己攞,主菜就每人揀一款。頭盤有、龍蝦尾、生蠔、shrimp cocktails, Parma ham, cheese 等。海鮮全部都好新鮮。主菜都有好多選擇,我哋揀咗龍蝦同佢哋signature 既roast beef。要注意啲兩樣要至少一日前預訂。龍蝦肉質鮮嫩爽口,Roast beef 冇得彈,肥瘦適中,五成啱啱好,食完有啲被溶化啦嘅感覺😂。之於甜品方面,值得推介嘅有basque burnt cheesecake, hazelnut chocolate cake同napoleon cake。自家製嘅Bakery真係冇得輸。個人覺得係一間CP值幾高既weekend brunch。
個人覺得係一間CP值幾高既weekend brunch。
2023-06-18 833 瀏覽
最近去了Hugo's餐廳用餐,整體來說,我們非常喜歡這家餐廳。環境和氣氛都非常好,讓我們感到非常舒適。除此之外,最讓我們驚喜的是餐廳的麵包。他們的麵包非常美味,而且非常富有層次感。更讓我們驚喜的是,他們可以提供無限量的麵包供應,這讓我們非常滿足。我們點的主菜是斧頭扒,這是我們最期待的菜品之一,但是份量太多了,我們根本吃不完。雖然肉質非常好,但是有些偏乾,可能不太適合我們口味。最後,我們需要提前打電話預約才能訂到斧頭牛扒,這可能對一些人來說有點不方便。但我們覺得這是值得的,因為我們得到了一個非常美好的用餐體驗。總的來說,我們非常推薦Hugo's餐廳,特別是他們的麵包和環境氣氛,絕對值得一試。

2023-06-01
  • 龍蝦湯
  • 生蠔
2023-06-17 697 瀏覽
又到牛媽去覓食嘅時間啦!今年牛媽情人節去咗喺度慶祝!呢度啲牛扒,係牛媽嘅至愛!亦都係必食之一!牛扒煎得恰到好處!100分!!!必點菜式之一!配搭著餐廳推介嘅紅酒,更加能夠突出牛扒嘅滋味!生蠔亦都非常鮮甜美味,牛媽亦都非常喜歡食田螺!餐廳氣氛亦都非常之浪漫
又到牛媽去覓食嘅時間啦!今年牛媽情人節去咗喺度慶祝!

配搭著餐廳推介嘅紅酒,更加能夠突出牛扒嘅滋味!

生蠔亦都非常鮮甜美味,牛媽亦都非常喜歡食田螺!

餐廳氣氛亦都非常之浪漫

2023-02-14