餐廳: 屋子咖啡
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
4天前 0 瀏覽
去左大圍探朋友,一齊去左屋子食dinner~裝修比較木系,帶點無印風,坐下傾下計都幾chill😺一人叫左一個晚餐,再散叫左個main dish share d餸食🤩ℝ𝕚𝕔𝕖:✨明太子拌飯 - 我大愛的明太子,辣辣地撈飯超正😋✨醬油蛋拌飯 - 撈均蛋汁食,蛋香味足又夠滑🍚𝕄𝕒𝕚𝕟 𝔻𝕚𝕤𝕙:✨蕃茄奶油燉雞 - 個汁好濃好滑,而且好足料,雞夠嫩滑🍲✨醬烤起司蘑菇漢堡 - 比想像中厚身多汁,啖啖肉,面頭加埋塊烤過嘅芝士,再配埋個汁超惹味🤤✨咖哩豚扒 - 炸得脆卜卜,但冇咩油膩感👍日式咖哩濃稠入味🍛𝕊𝕚𝕕𝕖 𝔻𝕚𝕤𝕙:✨柚子醋冷蕃茄 - 調味做得幾好,清新解膩~✨烤明太子章魚肉串 - 又係明太子😻章魚肉串彈牙有口感🧡𝔻𝕣𝕚𝕟𝕜𝕤:✨西柚冰茶 - 感覺好refreshing 🍹✨桂花烏龍茶 - 桂花味好清香🥰𝔻𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥:✨清酒甜梨荔枝窩夫 - 呢隻waffle比較似蛋糕質地,幾實在,梨切成粒粒,賣相好靚😜整體清甜而不膩~

ℝ𝕚𝕔𝕖:
✨明太子拌飯 - 我大愛的明太子,辣辣地撈飯超正😋
✨醬油蛋拌飯 - 撈均蛋汁食,蛋香味足又夠滑🍚

𝕄𝕒𝕚𝕟 𝔻𝕚𝕤𝕙:
✨蕃茄奶油燉雞 - 個汁好濃好滑,而且好足料,雞夠嫩滑🍲

𝕊𝕚𝕕𝕖 𝔻𝕚𝕤𝕙:
✨柚子醋冷蕃茄 - 調味做得幾好,清新解膩~

✨烤明太子章魚肉串 - 又係明太子😻章魚肉串彈牙有口感🧡

𝔻𝕣𝕚𝕟𝕜𝕤:
✨西柚冰茶 - 感覺好refreshing 🍹

✨桂花烏龍茶 - 桂花味好清香🥰

𝔻𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥:

✨燕麥榛子舒芙蕾🥞✨購自:屋子咖啡Uchi(大圍)價錢:$60推薦度:8/10-之前去過將軍澳分店 發現甜品味道出色❤️趁放學近近地試吓大圍分店嘅甜品!-疏乎厘即叫即整熱辣辣♨️灑上燕麥片同榛子粒 香氣十足之餘 仲增加整體口感 疏乎厘外皮焗得焦脆 蛋香十足🍳 入口即溶😋味道香甜 配上1球灑上榛子粒嘅雲呢拿雪糕🍦食落有冰火二重奏嘅感覺🔥 必食推介👍🏻🤎✨烤香蕉巧克力奶油華夫🧇✨價錢:$55推薦度:7.5/10-窩夫面頭灑上大量杏仁同杏仁碎 食落有咬口 2塊焦糖香蕉灑上朱古力醬🍫味道香甜軟熟 包住1球雲呢拿雪糕🍦窩夫呈冬甩形狀 口感似雞蛋糕🍰 沾上濕潤嘅忌廉一齊食 食落唔會好乾✅💚✨二軒茶屋大福白玉華夫🧇✨價錢:$63推薦度:7/10-窩夫面頭有1塊大福 灑上抹茶粉 茶味香濃🍵食落煙煙韌韌😋回甘十足 唔會太甜 窩夫外邊烘得微脆 內裏鬆軟 2塊厚身窩夫中間包住幾粒Q彈抹茶白玉 同少量焙茶醬 個人認為焙茶醬可以多少少🤏🏻 食到尾偏乾🥲 💜✨紫芋甘栗餅🍠✨價錢:$38推薦度:7.5/10-紫芋甘栗餅外皮炸得脆身 食落外脆內軟 裏面滿滿嘅紫薯餡口感軟綿 味道香甜🍠 夾住粒粒栗子🌰食落有咬口😋💚✨四季春
✨燕麥榛子舒芙蕾🥞✨
購自:屋子咖啡Uchi(大圍)
價錢:$60
✨美式咖啡🫖✨
價錢:$43
  • 燕麥榛子梳乎厘
2024-04-04 0 瀏覽
晚上7:55分進店落單外賣,跟店員說希望45分鐘之後取餐,店員當時說落單是即做的,叫我到時直接再來買。於是我8:33分打電話去落單,他說已經截單了!!那他剛才為什麼不告訴我差不多要截單?明知45分鐘之後已經截單了(我其實是38分鐘後下單的),還叫我一會再來買?我說我是剛才進店訂單那個人,店員也沒有說句不好意思!這不知所謂的服務態度,真的差到一個點!怪不得香港很多食店都要執笠,他們應該就是下一家!!
2024-03-30 51 瀏覽
$350 食左一肚氣,伏!認真Black List! 本身想搵間Cafe Chill 下,坐低無耐。開OP 諗住睇下有咩必食,待應呀姐巳經態度麻麻催人落單。 -比人催落單無耐,就叫我地讓坐比老人家坐台,轉我地去tatami。配合左但全程屈埋隻腳係超唔好坐-我地叫左Full Set,飲品,主食,甜品-但主食未食到一半,我估食左15-20mins 左右侍應呀姐老遠,樣都見唔到,隔幾個身位咁狂叫"小姐",其實唔知佢叫緊邊個,但原來係同我地講野,巳經催我地上甜品-咁我順便唔該佢幫手斟杯水但可能因為飲水係extra service 啦,阿姐態度勁劣,其中一杯特登斟到臨界點仲要瀉-走果陣問點解要比氣客人受,例如水斟到瀉?呀姐答: 因為我覺得你好頸渴,所以斟滿啲-服務態度,極!惡!劣!聽到都激氣!-講翻食物,Menu 老闆有用心設計,裝修都係比人Chill 的感覺,有理由相信佢嘅原意唔係一間快餐趕客店。-Menu 由獨立飯類/ 冷熱烏龍麵等比人逐樣選擇,但沒圖,例如貓飯係聽都未聽過。 要研究點嗌自己想吃嘅食物真係要d 時間(當然趕客呀姐就係咁催~) -食物質素嚟講,今次叫左"貓飯" , 烏龍麵貓飯$
$350 食左一肚氣,伏!認真Black List!

我地叫左Full Set,飲品,主食,甜品
但主食未食到一半,我估食左15-20mins 左右
巳經催我地上甜品
咁我順便唔該佢幫手斟杯水
但可能因為飲水係extra service 啦,
阿姐態度勁劣,其中一杯特登斟到臨界點仲要瀉

走果陣問點解要比氣客人受,例如水斟到瀉?
呀姐答: 因為我覺得你好頸渴,所以斟滿啲
服務態度,極!惡!劣!聽到都激氣!
講翻食物,Menu 老闆有用心設計,
要研究點嗌自己想吃嘅食物真係要d 時間
(當然趕客呀姐就係咁催~)
食物質素嚟講,今次叫左"貓飯" , 烏龍麵
貓飯$25 只係一個白飯上面放一啲飯素
烏龍面就係一個普通烏龍麵$40
性價比低,但唔係快餐店收呢個價錢都明白
(雖然無叫,Menu 見到溫泉蛋收$25/隻,鑲金價)

小食木魚花玉子燒,細條到好似營養不良

主食南蠻炸雞不過不失正常味,
但packing 野都好難煮得難食

唯一係d 碗碟ok,打卡able

飲品抹茶牛乳有拉花,呢個比pass

重點來了,甜品
草莓奶油戚風蛋糕$58
戚風蛋糕質地好似普通麵包鋪雞蛋糕咁嘅質素
味道非常一般

甜梨荔枝窩夫$55
賣相其實唔錯,生果都鮮甜
不過窩夫唔係即焗,所以係淋嘅

總括黎講,呢間係文青風外表包裝的快餐店
唔好諗住慢活黎享受,食物性價比低,服務劣
真心可以唔洗試
應該唔少人聽過屋子呢間日系食堂,以前喺大圍有兩間分店,屋子空間主打輕食,屋子咖啡主打定食,而屋子空間現已結業,大家唔好摸門釘🐒小編好鐘意屋子咖啡嘅定食,推薦俾大家🤞🏻ꞋꞌꞋꞌꞋꞌଘ 醬油蛋漢堡 / 飯素拌飯 / 北海道牛蒡丸子 / 西柚冰茶 $88 ▸ 8/10漢堡超級軟稔🥰但一啲都唔散肉汁滿滿 且醬汁恰到好處溫和入味 配醬油蛋更添一份醇厚牛蒡丸子類似炸日式魚丸🍘不過不失 呢款宜家已下架西柚冰茶清新開胃 仲飲到西柚果蓉🤩ଘ 南蠻雞唐揚 / 飯素拌飯 / 起司年糕 / 西柚冰茶 $85 ▸ 7.5/10雞唐揚同樣出色 很juicy又入味🫶🏻上面係酸酸甜甜嘅蛋沙律醬起司年糕外脆 內軟糯&爆漿😍面頭有甜醬油汁同海苔粉 冇馬虎 ♪ଘ 小倉抹茶鮮奶油布丁 +$25 ▸ 6.5/10布丁幾creamy 抹茶味道還可以 配面頭好厚一層嘅忌廉會有少許膩𝘙𝘦𝘷𝘪𝘴𝘪𝘵: 𝘺𝘦𝘴𝘙𝘦𝘴𝘦𝘳𝘷𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯: 𝘸𝘢𝘭𝘬-𝘪𝘯 𝘰𝘯𝘭𝘺🏘: 大圍積信街49號安信樓地下P號舖🕘: 星期一至五 12:00-21:30星期六、日及公眾假期 11:30-22:30☎️: 26773218🚶🏻‍♀️: 大圍站A出口步行6分鐘💵

ꞋꞌꞋꞌꞋꞌ
醬油蛋漢堡

雞唐揚同樣出色 很juicy又入味🫶🏻
上面係酸酸甜甜嘅蛋沙律醬
起司年糕外脆 內軟糯&爆漿😍
面頭有甜醬油汁同海苔粉 冇馬虎 ♪
南蠻雞唐揚

💵: 加一服務費✔️
醬油蛋漢堡
南蠻雞唐揚
2024-03-24 48 瀏覽
//📍大圍日系料理Cafe —屋子咖啡𝙐𝙘𝙝𝙞 🍱🏡大圍都算係一個幾多Cafe嘅地方~今次黎食日本料理😆💕Lunch Set可以自選組合🤩可以選擇米飯+料理+冷熱配菜+飲品😝個人覺得午餐真係幾抵食!不過餐牌選擇實在太多🤣睇到眼花撩亂,揀咗好耐先落到單🥹𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )《Lunch Set自選組合》 $89🍚飯素拌飯呢個經典日式料理組合一定冇得輸😆下次再嚟嘅話會試吓其他口味嘅拌飯🍙而且啲飯應該係日本米🌾幾好食~🍘醬油蛋漢堡超推薦嘅料理😭😭❤️呢個真係有驚喜!首先上菜已經覺得個賣相好靚,然後食落真係食得出係手打漢堡扒,肉汁滿滿🥹再撈埋中間隻蛋黃食,真係好好味!💯🍢明太子章魚串呢個就係類似章魚餅上面加咗明太子醬🤤身為明太子fans就覺得好正!🧡🍹桂花烏龍茶(凍)《散叫》🍚飯素拌飯 $18🐙大阪章魚燒 $35呢個章魚燒都有驚喜!冇諗過擺咗咁耐食落口都仲熱🤤外脆內軟,加上裡面嘅粒粒章魚,覺得內餡仲好食過出面嗰啲小丸子😳不過我覺得加多啲醬汁可能會味道豐富啲!🍗南蠻唐揚雞 $55每舊唐揚炸雞都好大嚿,而且係新鮮炸起😳配埋蛋沙律真係好夾~🤭🍹百香果氣泡水 $40🍵二軒茶
📍大圍日系料理Cafe —屋子咖啡𝙐𝙘𝙝𝙞 🍱🏡

𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )

《Lunch Set自選組合》 $89

🍚飯素拌飯

🍘醬油蛋漢堡

🍢明太子章魚串

🍹桂花烏龍茶(凍)

《散叫》

🍚飯素拌飯 $18

🐙大阪章魚燒 $35

🍗南蠻唐揚雞 $55

🍹百香果氣泡水 $40

🍵二軒茶屋大福白玉華夫 $63
呢個甜品都好出色!🤤表面有一層大福(類似麻糬)覆蓋住,鋪滿左大量抹茶粉😍🍵裡面嘅華夫唔係我哋平時食嘅窩夫🧇反而似雞蛋糕,不過都好鬆軟好好食👍🏼兩層蛋糕中間夾住大量焙茶醬,裏面仲有幾粒抹茶白玉,真係超級好食!!

✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽

賣相:🌟🌟🌟🌟💫
二軒茶屋大福白玉華夫
午餐自選組合
二軒茶屋大福白玉華夫
2024-02-22 250 瀏覽
We’re here at the cozy Uchi Coffee to try out their home cooked Japanese dishes in a warm, welcoming atmosphere 🇯🇵🍃Pic 2️⃣: 醬油蛋漢堡 / 𝐇𝐚𝐦𝐛𝐮𝐫𝐠 𝐰/ 𝐒𝐨𝐲 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 𝐄𝐠𝐠 - $52 hkd 🍳🐄 — The hamburger steak was well marinated and seasoned. Loved the creamy soy sauce egg yolk on top to bind everything together and give it a creamy smooth texture. Pic 3️⃣: 起司年糕 / 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐑𝐢𝐜𝐞 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐂𝐚𝐤𝐞 - $35 hkd 🧀 — Delicious side dish! The mochi was chewy and adequately filled with a rich, creamy cheese filling that was so tasty. T

— Delicious side dish! The mochi was chewy and adequately filled with a rich, creamy cheese filling that was so tasty. The drizzle of teriyaki sauce on top added a slight sweetness to contrast with the savoury flavours of the cheese.

Pic 4️⃣: 鯖魚味噌煮 / 𝐌𝐢𝐬𝐨 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 𝐁𝐫𝐚𝐢𝐬𝐞𝐝 𝐌𝐚𝐜𝐤𝐞𝐫𝐞𝐥 - $55 hkd 🐟
— The fish was flavourful and fragrant, with a rich miso taste to it. The meat was moist, flaky and soft too.

Pic 5️⃣: 明太子拌飯 / 𝐂𝐨𝐝 𝐑𝐢𝐜𝐞 - $28 hkd 🍚
— Hard to go wrong with and the mentaiko was savoury with a distinct umami flavour to it.

Pic 6️⃣: 飯素拌飯 / 𝐅𝐮𝐫𝐢𝐤𝐚𝐤𝐞 𝐑𝐢𝐜𝐞 - $18 hkd 🍚
— Great accompaniment with the hamburg steak and pretty flavourful too!

Pic 7️⃣: 清酒甜梨荔枝窩夫 / 𝐏𝐨𝐚𝐜𝐡𝐞𝐝 𝐏𝐞𝐚𝐫 𝐚𝐧𝐝 𝐋𝐲𝐜𝐡𝐞𝐞 𝐖𝐚𝐟𝐟𝐥𝐞 - $55 hkd 🍐
— A unique flavour combination so we had to try this out! The waffle was chewy but a bit dry. The poached pears had a subtle wine aroma to it that was nicely complemented by the sweetness of the lychee.

Pic 8️⃣: 紫色地瓜舒芙蕾 / 𝐏𝐮𝐫𝐩𝐥𝐞 𝐘𝐚𝐦 𝐒𝐨𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 - $60 hkd 🍠
— Super satisfying to look at and tasted great too! The purple yam flavour was aromatic and pretty strong. The soufflé itself was light, airy and not overly sweet.
大圍本身就勁多受歡迎嘅café,要試哂佢都唔易😆同男朋友係大圍踩完單車,就諗起咗一直想試好耐嘅屋子咖啡🤩可惜當日店舖嘅雪櫃壞咗,有好多甜品都冇😭😭當日幫襯咗佢哋嘅晚餐定食,又係自己定食自己揀❗️自由選擇[米飯/麵+料理+冷熱配菜]各項選一,另外可以再加配飲品同甜品。👦🏻の選:🍚 醬油蛋拌飯🐟 醬油燒鰻魚🍢 烤明太子章魚肉串🍹 西柚冰茶•燒鰻魚略嫌唔夠軟身,但多得有鰻魚汁搭救,唔會話好難食。至於個明太子章魚肉串冇咩特別,口感的確係幾彈牙,但整體食落就係肉丸串咁😅,明太子味又唔係好突出,麻麻地。飲品方面,男朋友揀左西柚冰茶,口味清爽,而且唔會太酸,我都忍唔到係咁偷飲😂👧🏻の選:🍚 泡菜拌飯🍖 醬烤起司蘑菇漢堡🥚 木魚花玉子燒🍵 桂花烏龍茶•最好味嘅係個漢堡😋,肉質唔會勁實,上層有烤芝士,搭配蘑菇洋蔥汁有少少甜味,用嚟送飯一流🤤玉子燒外面有少少硬身,但內裏都鬆軟嘅,上面仲淋咗d醬油同埋木魚花,平衡返玉子燒本身嘅甜味,都唔錯食~飲品方面,我就揀咗桂花烏龍茶,味道清新,桂花香味撲鼻,好易入口☺️
醬油蛋拌飯

醬烤起司蘑菇漢堡
木魚花玉子燒
桂花烏龍茶
2024-02-13 168 瀏覽
店員放菜單不是輕輕的放,而是扔到桌上,很不尊重顧客。還不斷問我們碗筷能不能收,但我和朋友們只是吃了75分鐘。然後再問我們會否再加單。我們每人也消費了一百多,不算低,但換來這樣的服務,覺得不值。
2024-01-19 330 瀏覽
草莓牛乳都幾好飲,草莓味好真實,有種健康嘅感覺。而個草莓甜品外型好靚😍😍影相打卡一流,士多啤梨都算甜,不過嗰塊餅有少少硬,有d難切開。啲忌廉都唔算太肥膩,食落比較冇咁重負擔咁,餐廳雖然細細地但都環境幾好,木質系咖啡店
2024-01-11 380 瀏覽
今次同朋跑完步,係大圍搵飯食。見呢間多人推介,一於就去試吓。去到嘅時候時候大約八點尾,但係都需要排一兩張枱,不過都唔係等咗好耐,就可以入去坐低啦,佢安排咗張榻榻米既枱比我坐👍👍,好有係日本食飯嘅感覺。佢係可以自選主食,主菜同埋配菜,同埋包埋一杯嘢飲。🌟醬油蛋拌飯,香濃嘅豉油同埋蛋用黎配飯好好味🌟關西牛肉煮,不過不失,冇乜味,如果個汁濃返少少,會好味啲🌟木魚花玉子燒,呢個配菜都值得揀嘅,關西整法,沙律醬加燒汁配埋玉子,好有日本嘅感覺🌟清酒甜梨荔枝華夫呢個配搭出面比較少有,清甜嘅荔枝同埋梨,配埋少少脆嘅窩夫,有一種好清新嘅感覺。🌟小倉抹茶華夫我朋友食友食左呢個,覺得比較平平無奇,只係得兩塊華夫同埋少少抹茶topping, 價錢有少少偏貴,味道方面,亦冇乜特別。

佢係可以自選主食,主菜同埋配菜,同埋包埋一杯嘢飲。

🌟醬油蛋拌飯,香濃嘅豉油同埋蛋用黎配飯好好味

🌟關西牛肉煮,不過不失,冇乜味,如果個汁濃返少少,會好味啲

🌟清酒甜梨荔枝華夫

🌟小倉抹茶華夫
2023-12-07 447 瀏覽
呢間特色餐廳裝修好靚,煮既食物都好細心,味道好濃好好食,服務員態度有禮,有很多不同食物選擇,飲品都有特飲,入面坐位不多,有時都要企係門口等位,同朋友仔傾下計都係不錯選擇
終於爆肝換來平日放左日假💁🏻‍♀️去左大圍同朋友悠閑地食個午餐之約,可以寫個午餐食評啦😆簡左間開左好多年既小店試下,比較多選擇的一汁三菜🍱🥢· - - · - - · - - · - - ·🔸鮭魚醬油湯茶泡飯+$25|鯖魚味增煮|麻油柑橘沙拉|桂花烏龍茶(熱)🐟🔹 鮭魚醬油湯茶泡飯|蕃茄奶油燉雞|大阪章魚燒|桂花烏龍奶蓋茶(凍)+18🐔🔸 小倉抹茶淋醬雙層華夫 🍵🥯· - - · - - · - - · - - ·鮭魚醬油湯茶泡飯係唔錯,成個餐份量係不錯,健康既感覺👍🏻鯖魚味增煮🐟🥢同蕃茄奶油燉雞🍅🐔都感覺健康既同埋睇落賣相唔錯,味道就唔太驚喜,但悠閑午餐算是簡單美味🍱👌🏻甜品方面…反而有點小失望(*´-`*)個窩夫🧇感覺上似冬甩既口感🍩🥯同埋只得紅豆抹茶淋醬,有點單調🍵🫘🥯· - - · - - · - - ·個人整體評價📝/巧吃:6.5/10✨/價錢:7/10 🌟/服務:6.5/10 💫/打卡able:7/10✨/清潔度:7/10⭐️/人均: $167· - - · - - · - - · 屋子咖啡📍 大圍積信街49號安信樓地下P號舖#foodiedesu大圍 #foodiedesu
終於爆肝換來平日放左日假💁🏻‍♀️
去左大圍同朋友悠閑地食個午餐之約,可以寫個午餐食評啦😆
簡左間開左好多年既小店試下,比較多選擇的一汁三菜🍱🥢

· - - · - - · - - · - - ·

🔸 小倉抹茶淋醬雙層華夫 🍵🥯
· - - · - - · - - · - - ·

鮭魚醬油湯茶泡飯係唔錯,成個餐份量係不錯,健康既感覺👍🏻

甜品方面…反而有點小失望(*´-`*)
個窩夫🧇感覺上似冬甩既口感🍩🥯
同埋只得紅豆抹茶淋醬,有點單調🍵🫘🥯

· - - · - - · - - ·

#foodiedesu大圍
#foodiedesu日式
#foodiedesu一汁三菜
#foodiedesucoffeeshop

#hkfoodie #吃貨日常 #香港美食 #各區美食#美食推介#假日好去處#大圍美食 #美食之神是眷顧我der #一汁三菜 #foodiedesu#hongkongfoodie#hongkongfood#foodislife
2023-11-11 431 瀏覽
文青風格,選用深色的餐桌,角落還有榻榻米式坐位!⭐️紫色地瓜麻薯戚風($58)超有空氣感,一定要趁熱食,一凍就塌下來😂!入口紫薯香味十足,配上雲呢拿味雪糕球,冰火二重奏,超驚艷!⭐️淸酒甜梨荔枝華夫($55)餅底是冬甩造型,幽香的清酒味帶出淡淡梨的清甜,滿滿梨粒配上濃郁荔枝肉,輕身忌廉,口感順滑帶有不同層次,令人迷醉🍸(不要提子乾會更好!)⭐️大阪章魚燒($38)外皮脆口,內裡偏實,如果加多一點醬料會更有風味!
文青風格,選用深色的餐桌,角落還有榻榻米式坐位!

⭐️紫色地瓜麻薯戚風($58)

⭐️淸酒甜梨荔枝華夫($55)
(不要提子乾會更好!)

⭐️大阪章魚燒($38)
外皮脆口,內裡偏實,如果加多一點醬料會更有風味!
2023-10-26 379 瀏覽
屋子是我從小就很喜歡的一家cafe☕️ 日式和風很簡潔,有居家的感覺,很舒服🤍 今次來用晚餐,發現屋內已經佈置了萬聖節的裝飾啦🎃👻 喜歡!又一次愉快用餐的體驗😚晚餐組合有主食、小食、飲品、甜品,可選其一、其二,或全選😁 不同組合不同價錢♡︎🎈晩餐組合1️⃣ $179主食:醬烤鰻魚+ 醬油蛋伴飯小食:柚孑醋冷蕃茄飲品:炭黑怪獸抹茶冰牛乳甜品:小倉抹茶鮮奶油布丁我見醬油蛋好吸引🤩 再配返份醬烤鰻魚,鰻魚香嫩入味,與醬油蛋飯非常夾😋 冷蕃茄則酸甜開胃… 炭黑怪獸抹茶冰牛乳是Halloween特飲👻 上層是軟滑的抹茶奶蓋,底下是香濃的黑芝麻牛奶,口感香濃軟滑,好好飲😍飯後甜品就選擇了小倉抹茶鮮奶油布丁,抹茶甘醇,中和了鮮奶油布丁的甜味😙🎈晚餐組合2️⃣ $145 主食:醬烤起司蘑菇漢堡+ 鮭魚醬油湯茶漬飯小食:烤明太子章魚肉串飲品:焙茶奶蓋茶茶漬飯很美味,鮭魚、醬油融於茶與飯之間,味道清新不膩💦 蘑菇漢堡豐厚飽滿,咬落帶汁🤗 好juicyミ★ 明太子章魚肉串的口感也差不多,很喜歡有肉汁的口感♥︎ 肉串還是彈牙的😊🎈燕麥榛子舒芙蕾 $60🎈大阪燒醬薯條 $38另外還加了薯條,朋友愛吃🤭 我還要了一個舒芙蕾,燕

🎈晩餐組合1️⃣ $179

小食:烤明太子章魚肉串
飲品:焙茶奶蓋茶

🎈燕麥榛子舒芙蕾 $60

🎈大阪燒醬薯條 $38
另外還加了薯條,朋友愛吃🤭 我還要了一個舒芙蕾,燕麥榛子的🫶🏻 香噴噴、輕盈可口的滋味,彌補了等很久的胃🥹 下次可以不用等很久就完美了。