呢間餐廳開咗好多年,之前聽住元朗既朋友介紹過,相信都唔錯,今日特登過黎試下,餐廳裝修都幾西式,好似去過歐洲路邊酒吧式餐廳咁,有室外及室內既座位,天氣熱我地就揀左坐係室內😛輕煎北海道帶子海鮮鹹蛋黃意大利飯 ($228)見個名就知幾豐富,有三粒超大既帶子,外層煎得香脆,內裡多汁彈牙,食落好新鮮,配料亦都好豐富,有墨魚柳、西班牙辣肉腸、燒南瓜、露筍,食落口感層次豐富,意大利飯口感好軟糯Creamy,配搭鹹蛋黃鹹香味十足之餘更有海鮮鮮味,口感豐富😋烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒 ($188)職員推薦7成熟真係啱啱好,表面脆脆,裡面不乾不柴好多肉汁,肉質比較結實有彈性,一啲都韌,味道炭燒味好香,豬味濃郁,配上蜜桃燒汁好好食,配菜揀左薯條,係即炸既,熱辣辣,係好厚身果種薯條,好香薯味,套餐仲有配埋忌廉湯,真係好滿足🐷香煎法國鵝肝配多士(跟餐+$78)套餐加$78蚊就可以有埋鵝肝啦,鵝肝好大件,而且煎得金黃酥脆,多士烘得好香口,夾埋食中和左鵝肝既油,好掂,配搭埋新鮮既沙律菜🤩凡直鮮果桑格利亞 ($95)Sangria調得出色,紅酒加上橙皮味道好fresh,好夾食鵝肝,之前去西班牙飲過好鍾意飲,好開心

輕煎北海道帶子海鮮鹹蛋黃意大利飯 ($228)

烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒 ($188)
職員推薦7成熟真係啱啱好,

香煎法國鵝肝配多士(跟餐+$78)

凡直鮮果桑格利亞 ($95)
Sangria調得出色,紅酒加上
橙皮味道好fresh,好夾食鵝肝,之前去西班牙飲過好鍾意飲,好開心係呢度都飲到同樣味道🍷

渣男醉檸茶 ($90)
飲落檸檬茶味都幾出,好fresh,酒味又唔會太濃好易入口,適合唔鍾意酒味太勁既朋友仔🍹

餐廳食物好味,酒又有特色。逢星期日7:30-10:30仲有live band,朋友傾計,情侶拍拖都好適合,真係坐到唔捨得走😝
2024-04-07
2024-03-04 442 瀏覽
✨Set soup✨•番茄湯🍅 (x2)番茄味濃郁 酸酸甜甜,令人幾開胃~.✨+$78 香煎法國鵝肝配多士(x1)煎得幾香,有入口即化feel但都有實嘅口感.✨Set drink✨•Little Hannah 未成年香奈由芒果糖漿、菠蘿汁、yogurt、石榴、soda組成嘅飲品~好fresh,好好飲☀️·•Fruit Punch 雜果賓治幾鍾意呢個飲品嘅清新,唔算好甜,飲落有好多水果味😙😙而且都有少少咬感。.✨日式照燒汁安格斯牛肉煎蛋芝士漢堡,配有薯條($168)呢個最抵食‼️份量滿滿的 漢堡好足料,最後我食唔曬…靠男朋友幫我食埋 先食得完🙈安格斯牛肉好juicy,食落好香口,同照燒汁幾配🤤麵包好香牛油味 咬感揸咗牛油🧈,漢堡裡面有唔少餡料(eg 牛肉、煎蛋、沙拉菜)多重口感😋😋而薯條就係外脆內「粉」,內唔係實狀,味道係鹹。.✨法式香煎蔓越莓鴨胸($218)鴨胸肉嘅味道尚算突出,鴨皮有啲都帶有焦香味.✨Daily dessert✨•+$38 Tiramisu (x1)第一次見Tiramisu咁多裝飾😳😍有啲花 有啲水果🫐🍓🍊仲有一支餅👈🏻呢個Tiramisu係蛋糕嘅軟質感,酒味最突出🤎
✨Set soup✨
•番茄湯🍅 (x2)
番茄味濃郁 酸酸甜甜,令人幾開胃~
✨+$78 香煎法國鵝肝配多士(x1)
煎得幾香,有入口即化feel但都有實嘅口感
✨Set drink✨
•Little Hannah 未成年香奈
•Fruit Punch 雜果賓治
✨日式照燒汁安格斯牛肉煎蛋芝士漢堡,配有薯條($168)
✨法式香煎蔓越莓鴨胸($218)
鴨胸肉嘅味道尚算突出,鴨皮有啲都帶有焦香味
✨Daily dessert✨
•+$38 Tiramisu (x1)
Tomato  soup
Tiramisu
Fruit  punch
Little  Hannah
2023-12-07 1162 瀏覽
華麗有理的元朗西餐廳酒吧星期日最好就是去飲酒吃西餐享受,決定帶新企鵝朋友士兵鵝,藍毛毛和太空space仔再去元朗的西餐廳酒吧,有酒飲有美食,華麗的環境,十分有氣氛,晚上有Set Dinner選擇就好划算,加一杯飲品就完美~忌廉洋蔥椰菜花湯 椰菜花濃厚的餐湯,飲得出是用椰菜花親手磨成,相當有質素~墨西哥粟米片 $88墨西哥菜是我們非常喜歡的菜式,粟米片加上芝士、番茄同橄欖去烤過,粟米片十分脆口,另外配搭忌廉、蕃茄莎莎和牛油果醬,各有千秋~烤澳洲黑安格斯西冷配黑椒燒汁 $238主菜選擇5成熟的西冷牛扒,煎得好香又富油脂,其實不用點醬都好好食,入口肉質嫩口~~配上意粉好飽又抵食!輕煎北海道帶子鹹蛋黄意大利飯 $208 三粒大大又新鮮的帶子,表面微微煎香鮮味十足。配料亦極為豐富,有墨魚柳/西班牙辣肉腸/燒南瓜/露荀,再加上超入味的鹹蛋黃汁,感受到廚房細心一面,比西冷牛扒更有驚喜。Ms Hannah 香奈小姐 $95酸酸甜甜的雞尾果酒,好適合喜歡飲酒的女生,由伏特加、荔枝、橙汁、乳酪、石榴調製而成,輕身的質感,又濃又有特色的酒!凡直友里元朗又新街53-59號滿利大廈地舖#無味精 #西餐廳 #性價
華麗有理的元朗西餐廳酒吧

忌廉洋蔥椰菜花湯
椰菜花濃厚的餐湯,飲得出是用椰菜花親手磨成,相當有質素~

墨西哥粟米片 $88

烤澳洲黑安格斯西冷配黑椒燒汁 $238

輕煎北海道帶子鹹蛋黄意大利飯 $208

Ms Hannah 香奈小姐 $95

凡直友里
元朗又新街53-59號滿利大廈地舖

#無味精 #西餐廳 #性價比 #黑毛豬 #雞尾酒 #藍毛毛 #企鵝 #元朗 #意大利飯 #凡直友里 #椰菜花 #墨西哥粟米片  #Cocktail #Yuenlong #新界 #美食 #minipen #士兵鵝 #space仔 #太空
2023-12-03
2023-11-20 465 瀏覽
今次特登來到新界呢邊玩,準備又有紅葉睇喇🤞🏻今次過來探一探路先,週圍行下,發覺附近多咗一間隱世西餐廳,性價比高之餘又係無味精餐廳😊最重要係呢度有Cocktail飲,最後點咗兩個Set Dinner餐廳7點半左右會有Live band,如果想聽的話可以Book定檯😏Salmon Wellington $218第一眼看上去以為是把三文魚變成三文魚碎,誰不知一切開之後,原來是酥皮包裹著三文魚,太有特色了👏🏻Set Sirloin $238西冷牛扒不會太肥,肥瘦均勻,而且份量非常足,加上意粉的話,可以說時超級爆Pina Colada $85經典的雞尾酒之一,由蘭姆酒、椰漿和鳳梨汁混合調製而成,椰香味重,口味清甜,酒味也不會太重☺️Ms Hannah $95 第一次喝呢種特色Cocktail,口味都幾多下,有荔枝、芒果、柑橘、石榴同梳打,唔算太甜😇好味指數:9/10性價比指數:8/10餐廳名稱:凡直友里餐廳地址:元朗又新街53-59號滿利大廈地舖電話:26441222
今次特登來到新界呢邊玩,準備又有紅葉睇喇🤞🏻

Salmon Wellington $218

電話:26441222
2023-11-19
  • 烤三文魚柳
2023-11-05 1022 瀏覽
元朗出名好野食多,但要搵性價比高質,又岩媽咪岩食的無味精要求,今次真係搵好間岩晒媽咪要求的餐廳。餐廳的氛圍富有現代感,裝潢簡潔而雅致,營造出一種放鬆又舒適的用餐環境。🌟串燒:#雞肉棒、#火雞腎和#海蝦烤得恰到好處,肉質鮮嫩多汁,搭配上恰到好處的調味料,味道鮮美。特別是海蝦,它的鮮甜和彈牙的口感,媽咪係咁話要Encore~🌟餐湯:#南瓜湯湯濃郁滑順,南瓜的自然甜味在口中散發開來,令人愜意,不錯的開胃湯品。🌟主菜:#烤澳洲黑安格斯西冷配黑椒燒汁外層香焦內軟腍多汁,牛肉十分嫩,搭配上濃郁的黑椒燒汁,提升了牛肉的風味。每一口都充滿了濃郁的肉汁和香料的滋味,令人回味無窮。薯條粗身香口,美味~🌟#生力小麥白啤酒最後,我地想叫#特色cocktail搭配這頓美食,但見隔離枱叫左啤酒,決定試下這款啤酒清爽宜人,帶來了一份輕快的口感,微甜,岩晒鍾意清甜啤的朋友。媽咪話下次來一定要試下7成熟黑毛豬,話餐廳從串燒到湯品再到主菜,每一道菜都展現了高品質的食材和烹飪技巧,佢都十分滿意!餐廳的服務也非常周到,讓我地感到宾至如歸。

🌟串燒:#雞肉棒、#火雞腎和#海蝦

🌟餐湯:#南瓜湯

• 香烤阿根廷草飼安格斯西冷牛扒
  • 串燒
  • 生力小麥白啤酒
2024-04-03 18 瀏覽
呢間喺元朗嘅酒吧西餐廳,今次食完覺得性價比好高,食物質素好,食材都好新鮮,仲要無收取+1服務費🥹間中星期日夜晚更加有live band睇。好啱帶埋幾個朋友仔過嚟飲下嘢睇表演放鬆下🗣️環境都幾有氣氛,有室內同室外位置😎烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁🥩我地揀咗五成熟,煎得啱啱好,唔會over cook,食落肉質好軟腍,仲保留到肉汁😋牛扒另外仲可以選擇配飯,意粉或者薯條。今次我哋揀咗薯條,呢度嘅薯條係充滿薯仔蓉嘅薯條🍟蟹肉海膽意大利飯超級鮮味嘅意大利飯,食得出每啖都好多蟹肉絲,夾埋海膽一齊食,超級邪惡!🦀比起平時食嘅意大利飯,感覺冇咁濟。可能係因為海鮮嘅甜鮮味。🤣香煎法國鵝肝配多士🍞鵝肝既油香沾滿晒喺多士度,兩啖食完,好滿足!海膽蟹籽原隻即開生蠔🦪生蠔好新鮮,配埋海膽同蟹籽,食落去更加多層次!忌廉洋蔥椰菜花湯 餐湯好creamy,質地濃厚,甜甜地好開胃。飲品一杯叫咗有酒精,一杯叫咗冇酒精Cocktail 白桃貝里尼🍑有少少桃既果蓉係底,味道幾清新,好啱女仔飲!🍹Soft drink 芒果楊枝🥭呢杯冇酒精既,入邊有芒果汁,椰奶同埋少少西柚絲。飲落去真係好似食緊楊枝甘露🤣呢杯好飲到好快飲晒!

烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁🥩

蟹肉海膽意大利飯

香煎法國鵝肝配多士🍞
鵝肝既油香沾滿晒喺多士度,兩啖食完,好滿足!

海膽蟹籽原隻即開生蠔🦪
生蠔好新鮮,配埋海膽同蟹籽,食落去更加多層次!

忌廉洋蔥椰菜花湯
餐湯好creamy,質地濃厚,甜甜地好開胃。

飲品一杯叫咗有酒精,一杯叫咗冇酒精
Cocktail 白桃貝里尼🍑
有少少桃既果蓉係底,味道幾清新,好啱女仔飲!🍹

Soft drink 芒果楊枝🥭
昨天2月4號星期日 我一家人點了三份黑毛豬 他們建議七成熟 吃過幾次都没問題的 結果一上菜 我那一份十成熟 我兒子的只有五成熟 出血水的 吃完了我才看到 除此之外兒子還吃了那個魚子生蠔頭盤 六小時後 我兒子現在在廁所嘔 垃圾餐廳! 除了食物不衛生 環境也很垃圾 我們坐在餐廳中間對著廚房一坐下已經聞到濃烈的油煙味 不是食物香味 令人令我不停咳嗽 !永久黑名單!
2024-02-04
呢間餐廳喺元朗開左好多年,每年經過都好多人,間中夜晚有LIVE BAND,之前幾次去都係夜晚去飲野,最多叫下小食。今次就去試下佢晚餐野食!平日晚上入面座位都幾FULL,但唔洗等位。🍴烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒 $178★★★★☆黑毛豬扒有2件,店員建議7成熟,黎到熟度啱啱好!杜洛克黑毛豬喺西班牙名種豬之一,食落個豬肉味濃郁,豬扒肥瘦均勻,口感幾鮮嫩,唔會鞋口同韌。單食個豬味會更出,但都可以點埋佢個士多啤梨燒汁,帶少少士多啤梨酸,食落開胃解膩。🍴烤鰻魚|海膽味噌汁意大利飯 $198★★★★☆呢個鰻魚係原條上,仲要有厚度,個邊邊位烤到焦脆,好香口!食落個鰻魚唔會太淋,仲保持到有咬口。意大利飯好濃郁,好重奶香芝士,再帶少少味噌味道,個飯每粒都好飽滿,有嚼感唔會太淋,好食。偏向膩口,最好SHARE食。🍴泰式豬頸肉 $98★★★★☆豬頸肉份量多,真係食極都有。豬頸肉有燒到濃邊,乾身唔油膩。肉質帶有韌性,點埋佢個泰式醬食好開胃,🍴蒜蓉包 $48★★★★☆4件薄片多士,焗到好酥脆。上面係超濃厚蒜蓉醬加牛油,好惹味。點埋個餐湯南瓜忌廉湯食一流。除左多士,仲會有黑醋汁沙律。🌟總括:成餐飯食物質素都中
🍴烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒 $178
🍴烤鰻魚|海膽味噌汁意大利飯 $198
🍴泰式豬頸肉 $98
🍴蒜蓉包 $48
★★★★☆

🌟總括:成餐飯食物質素都中上好味,食完都唔會好口渴之類,性價比高,會再去食!
2023-12-15 62 瀏覽
元朗真係好多好野食,又平又正,今日又收篇左一間高質的餐廳,選擇性高,岩晒我哋幾個好朋友可以一邊飲食,一邊聚舊。🌟#南瓜湯濃郁香滑,清甜南瓜味,好開胃。🌟#墨西哥雞肉烤餅烤餅底層酥脆,餅內鋪滿了多汁的雞肉、蔬菜和調味醬。每一口都能品味到餅皮的香脆和雞肉的鮮嫩,yummy❤️🌟#野菌蒜香牛油烤焗原條海鱸魚原條新鮮的海鱸魚經過烤製後保持了濕潤的質感,搭配上牛油、蒜和野菌的香氣,豐富的風味在口中綻放,必試!🌟#烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁本來想試7成熟黑毛豬,但聞到隔離枱的香味,決定叫左安格斯牛西冷,牛肉烤得十分香濃,滿滿肉汁,牛肉味非常之鮮甜,唔使加黑椒汁都好好食。薯條亦十分粗身香脆,好正。🌟#生力黑騎士+ 小麥白啤酒啤酒好好飲,帶來清新的口感和微酸的氣息,令人愉悅地用餐,餐廳仲有好多特色cocktail ,好滿足!服務細心,菜品味道佳,最重要係無味精,性價比,餐廳舒適雅致,讓我地放鬆身心、享受美食。

🌟#南瓜湯
濃郁香滑,清甜南瓜味,好開胃。

🌟#墨西哥雞肉烤餅

🌟#野菌蒜香牛油烤焗原條海鱸魚

🌟#烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁

🌟#生力黑騎士+ 小麥白啤酒

• 餐湯
  • 香烤阿根廷草飼安格斯西冷牛扒
  • 野菌蒜香牛油烤焗原條海鱸魚
  • 生力小麥啤酒
[✨元朗凡直友里·有氣氛西餐廳🍽️]🔸SET DINNER X2 🍽️餐湯 南瓜湯好濃郁,南瓜天然嘅甜味唔會太甜,唔錯嘅開胃湯。🍽️主食 烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁 $238西冷肉質有質感,軟腍多汁,牛肉味好濃,烤得好均勻外層微微焦香。另外可選配飯意粉或薯條,香口好好食👍🏻🍽️主食 烤焗煙肉雞卷 $178雞卷外層香脆,入面嘅肉質好柔軟,配上微微鹹香嘅煙肉,味道有層次之餘仲啖啖肉非常滋味👍🏻🥂Vigin Colada 餐+$40特飲菠蘿配椰汁甜度剛剛好,菠蘿果甜同椰汁奶香味配合得好好,好飲😊🥂Grapefruit lemonade 餐+$40特飲酸酸甜甜柚子檸檬水都係唔錯嘅選擇,味道好清新同時又唔會話太酸,唔錯😊🍰加配 是日精選甜品 +$38/each是日甜品係窩夫,外脆內軟👍🏻————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結餐廳有駐場歌手,氣氛好好。食物質素高份量亦合適,係一間唔錯嘅小店,推薦度💯📍凡直友里🏠元朗又新街53-59號滿利大廈地舖#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfoodda
[✨元朗凡直友里·有氣氛西餐廳🍽️]

🔸SET DINNER X2

🍽️餐湯 南瓜湯
好濃郁,南瓜天然嘅甜味唔會太甜,唔錯嘅開胃湯。

🍽️主食 烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁 $238

🍽️主食 烤焗煙肉雞卷 $178

🥂Vigin Colada 餐+$40特飲

🥂Grapefruit lemonade 餐+$40特飲

🍰加配 是日精選甜品 +$38/each
是日甜品係窩夫,外脆內軟👍🏻

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍凡直友里
🏠元朗又新街53-59號滿利大廈地舖

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #元朗 #元朗美食 #元朗好去處 #元朗食好西 #元朗餐廳 #凡直友里
2023-12-07 50 瀏覽
元朗人便會知道以前大B仔在附近時有多熱鬧現在人流明顯少了 但附近的餐廳卻多了機會「露面」最近才看見原來街中間有家性家比頗高的西餐而且標榜無味精 可以一試餐廳氛圍不錯 裝潢簡潔雅致令人放鬆又舒適 而且座位的空間高度等都剛好烤西班牙100%杜落克黑毛豬扒配蜜桃燒汁職員推薦7成熟豬扒肥瘦適中 肉味濃厚而且扒相對厚 但內裡不乾不柴而且口感不會韌 亦不難切開配上蜜桃燒汁 配搭新穎烤連骨羊扒配迷迭香紅酒燒汁有三大件羊扒 可自選生熟度肉質鮮嫩 口感juicy 羊味濃而不膻連骨部分亦十分容易切開泰式鮮蝦多士有驚喜的一道前菜芝士味極濃 法包外脆內軟法包 蝦都烘至微焦調味出色 整體微辣 開胃一流

元朗人便會知道以前大B仔在附近時有多熱鬧
現在人流明顯少了 但附近的餐廳卻多了機會「露面」
最近才看見原來街中間有家性家比頗高的西餐

芝士味極濃 法包外脆內軟
法包 蝦都烘至微焦
調味出色 整體微辣 開胃一流
2023-12-07 49 瀏覽
簡直係上天安排,竟然係街角巧遇老同學!我地順勢一齊光顧咗間餐廳,真係太啱啦!今次簡直係驚喜連連!首先係佢嘅「烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒配蜜桃燒汁」,啱啱上枱,啲香氣就嚟撲鼻而來。啲豬扒一啖入口,居然係咁多汁,肉質嫩滑得嚟令人感動。而佢嘅蜜桃燒汁,酸酸甜甜嘅滋味真係啱晒我嘅胃口。跟著嚟嘅係「烤三文魚柳海膽」,話真係一啖一個驚喜!三文魚柳似經過簡單嘅烤製,保持咗魚肉嘅鮮美,配合上海膽嘅鮮味,味覺上真係一種超乎尋常嘅享受。個人覺得,佢地係運用材料同烹調技巧上真係有一番心思。食畢咗呢兩款菜式,真係覺得好似品味咗一場美食的旅程。啱啱好嘅相逢,竟然令我嘅胃口都感到驚喜連連。下次一定會再嚟,同老友一齊共度美食時光!
2023-11-28
  • 烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒配蜜桃燒汁
2023-12-07 62 瀏覽
今次搵左間元朗既無味精餐廳,佢有戶外同室內位,位置唔算多,但都坐得幾舒服😮夜晚佢有出Dinner Set,一人餐同二人餐都有,一人餐就會跟埋個湯😛個日既餐湯係玉米湯,可以另外再加錢轉龍蝦湯,味道好濃郁同鮮甜❤️主食方面就Order左個野菌蒜香牛油烤焗原條鱸魚同烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁😎個鱸魚好有驚喜,佢係原條上好大份,而且佢塞左D香草同檸檬係條魚入面,令到D魚肉食落好入味🥳而且個時間都控制得剛剛好,口感仲係好滑好好食🙈配料就有用大量蒜去調味既野菌,咬落去好多水,勁香口🥰而個西冷我哋就揀咗五成熟,佢表面烤到微焦,切落去嘅時候入面仲係好粉嫩😛一咬啲肉汁就流出嚟,而且完全唔韌😛啲薯條啱啱炸起,夠熱夠脆😚飲品方面有好多款特色Cocktail,不過因為我哋第二日要返工,所以都係揀返啲冇酒精嘅嘢飲😗兩杯野飲都係酸酸甜甜,而且賣相靚😍整體嚟講呢間餐廳性價比都高,見其他人話佢個7成熟黑毛豬好食,下次再去試下😛

2023-12-05 45 瀏覽
同朋友經過呢間餐廳, 環境氣氛都好舒適, 一於入去試下😋🍴烤連骨羊扒配迷迭香砵酒燒汁主食配有餐湯, 羊扒叫左七成熟, 配埋燒汁, 無羶味, 仲有配雜菜, 蕃茄, 翠玉瓜, 茄子 跟意大利粉, 有淡淡既蒜香味👍👍🍴烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁西冷order五成熟, 安格斯牛扒好驚喜, 厚度目測有2cm, 每切一下都feel到肉質好幼嫩, 完全無肥肉, 再加上粗薯條同雜菜, 滿足度爆燈🤩🍴香烤蒜蓉包蒜蓉味好香好突出, 加上個包好薄身好酥脆, 食到停唔到🍹芒果楊枝配有椰汁香味, 芒果肉和西柚 好飲👍🍹白桃梳打桃味好香既梳打水最後, 鄰枱有客人生日, 服務員端出插有煙火效果既蠟燭喺甜品上, 一齊唱生日歌, 氣氛好好👍聽說呢間餐廳不定時會有live band, 呢個價錢食西餐, 質素好好, 性價比高, 飲品多選擇, 有特色cocktail, mixer, 唔飲酒類都有多款唔同口味嘅soft drink, soda可以揀, 岩哂celebration或者平時黎食飯傾計chill下, 非常值得一試🥳
同朋友經過呢間餐廳, 環境氣氛都好舒適, 一於入去試下😋

🍴烤連骨羊扒配迷迭香砵酒燒汁

🍴烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁

🍴香烤蒜蓉包
蒜蓉味好香好突出, 加上個包好薄身好酥脆, 食到停唔到

🍹芒果楊枝
配有椰汁香味, 芒果肉和西柚 好飲👍

🍹白桃梳打
桃味好香既梳打水

, 非常值得一試🥳

2023-12-05 40 瀏覽
元朗呢間西餐,環境都幾適合同朋友聚下飲下嘢傾下計,食物類型亦多元化。.「火雞肉蜜瓜沙律」$118🍽️:火雞肉咸咸地配埋清甜嘅蜜瓜,作為開胃菜唔錯選擇!「野菌蒜香牛油烤焗原條海鱸魚」$178🍽️:魚內放咗香料同檸檬去烤焗,所以完全唔覺有腥味同味精,淋上泰式醬料,味道惹味!「烤澳洲安格斯西冷牛扒配黑椒燒汁」$238🍽️:西冷牛扒肉味濃郁,因叫咗五成熟,啱啱好!性價比高!Set Dinner跟餐湯「Princess purple」 $40「Red Sangria」$95
「火雞肉蜜瓜沙律」$118
🍽️:火雞肉咸咸地配埋清甜嘅蜜瓜,作為開胃菜唔錯選擇!

「野菌蒜香牛油烤焗原條海鱸魚」$178

「烤澳洲安格斯西冷牛扒配黑椒燒汁」$238
🍽️:西冷牛扒肉味濃郁,因叫咗五成熟,啱啱好!性價比高!

Set Dinner跟餐湯

「Princess purple」 $40