津津WONG

津津WONG

我是 津津WONG
訊息
正顯示第 110 篇(共 15 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
JAN 24

大哥雞原來除咗海南雞,都仲有其他好味的選擇,咖喱牛腩都唔錯,份量多,味道夠濃郁,另外海南雞亦都相當唔錯,雞肉份量夠!油飯好味道,下次可以試吓食其他嘢,我叫豬頸肉都不錯,一間不錯的小店
這篇是 [非食評]
APR 23

叫兩個炸髀意粉,唔同汁,因為我見到轉意粉先有汁選擇,再叫個瑞士汁雞翼飯,等唔緊要,其實都肚餓,佢一送黎兩個都係飯,已經講左要意粉,個寫單既應該係聽唔清楚啦,跟住佢地都好好叫廚房換,又等左10分鐘,但期間我見啱啱坐底既客人居然有得食(都係炸髀),有無攪錯。。黎到已經無胃口,跟住見到隔離枱叫炸髀飯,佢竟然比豬扒飯,重話係個客叫豬扒飯,佢無聽錯,甘個客就照食啦。佢地間鋪又唔係大,3個樓面,但就成日錯,唔會再幫襯,bye bye
過來人一號
MAR 23

呢間野真心難食,唔知係咪因為外賣,所以俾埋啲勁凍嘅家鄉雞,外賣都要俾錢㗎,可唔可以做得好啲呢,天水圍有咁多間分店大家千祈唔好去呢間,都唔會食呀掉咗佢 ,好難食口呀真係
SEP 22

今日5:30食晚飯,話full booking ,只可食到7:00,都無咩問題,叫左7樣野,全部都好快送到,唔夠熱又難食,唯獨得杯茶係好飲,點解會甘多人食,full booking,3大一細埋單700幾,好食既,物有所值無問題,但呢間野真係好難食
jojo4416
這篇是 [非食評]
OCT 21

今日同埋一個兩歲小朋友及工人姐姐一齊食lunch,喺門口同一個應該係高級啲嘅侍應對話,我話三位,佢講完一句入去啦,跟住我問佢邊度掃安心出行,佢完全冇反應,跟住入到去,我話要BB櫈,佢真係攞咗過嚟但係就咁擺喺側邊,我自己搬開張原先既座椅,原來係勁重嘅,咁我自己搬埋一邊都算啦,跟住落單,又係同一個侍應,佢勁唔耐煩,問多句都嫌費事,最後佢竟然落錯晒啲單,雞扒飯變意粉,滴漏咖啡變朱古力咖啡,我本身係叫朱古力咖啡後尾再補一句轉滴漏咖啡,好明顯佢落單勁求其,我都費事再換,我堅覺得呢間舖頭唔應該收服務費因為完全冇...
ching70
檢視所有留言 ()
8分鐘 (堂食)
2021-07-29
JUL 21

話說我黎到餐廳,好守規矩甘㩒飛,本身3大1小,有架BB車,甘我好有耐性甘等,見到佢執緊張卡位,跟住有位女士無㩒飛,就甘同職員講佢2位,個職員竟然直接叫佢坐卡位,跟住我同佢講我地黎先,個職員態度好似好唔耐煩,跟住話:得得得,我而加安排間房比你,我想講介意係無跟程序,如果甘,㩒飛黎做咩🙄,唔覺得自己有問題,差既體驗
JUL 21

話說我之前係元朗yoho食左個月見豬腩肉丼,賣相同味道都好好,今日經過v city 間分店,於是滿心期待甘入去叫番同一個餐,嘩,一放上黎,真係圖文不符,豬肉燒得差,無咩用汁燒,又細塊,同Yoho果間差得遠,見到都唔想食,因為已經無哂心機,所以無影相,其實一個飯連加一都要成$100,分店之間可以分別甘大,Vcity 呢間我唔會再去,因為真係唔。好。食😡
Ching9072
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
2019-08-26
是次消費
每人約$258 (晚餐)
AUG 19

環境好。但食物質素差差差。食半自助餐。4款主菜。3款無味。雞又鞋、魚又醒、牛又UN,配菜好食過佢。重差過出面茶餐廳,一間酒店出品黎講主菜真係差。但讚下佢冷盤都幾好。有螺頭、青口,整體黎講40分啦。 環境方面:地方乾淨,服務員都很好。會主動協助,除冷盆外。有沙律及中西湯、雪糕。麵包任食、全部都比主菜好。建議真的要在主菜方面著手,主菜太差。令人唔想再試第二次。希望可以改進,否則真係唔會有下次。唔會再幫襯。 糕場
2 推介
威靈頓牛柳
威靈頓牛柳
肉眼扒
肉眼扒
0分鐘 (堂食)
是次消費
每人約$250 (晚餐)
MAR 19

見人話好食。就去試下。有驚喜。食物份量大服務好。有戶外雅座。揸車出面有泊位超方便。會再黎食!有好多唔同選擇但份量大2個人食得唔多。息合大班人去食。下次要食埋甜品!確係唔錯唔錯
似黑咖啡加酒!好味
似黑咖啡加酒!好味
JUN 18

落雨天。見新開張就入去試下。環境幾好。落地玻璃。可以望到少少海。我無試咖啡。反而試左佢地既咖啡酒!有驚喜!好好味。。重有加分點就係個咖啡師幾靚仔🤭!下次可以試下咖啡!唔錯
Tomwanhk
Top